Duved

watermark

Duved

Duved är ett populärt område både bland byborna och turisterna. 

Här finns hus, lägenheter, fritidsstugor och gårdar vilket gör att Duved har någonting att erbjuda för alla. Duved har en egen tågstation som gör det lätt att ta sig dit och därifrån och vill du bara ta dig in till Åre så går det bra bussförbindelser. Har du ett liftkort är det gratis att ta skidbussen vintertid. 

Att se och göra i Duved

Duved är ett utmärkt resmål för dig som älskar skidåkning. Duved har ett väldigt bra utbud av liftar och nedfarter som är sammanflätade med Tegefjälls liftsystem. 10 stycken liftar och 19 stycken nedfarter i blandad svårighetsgrad. En skidort såväl som för nybörjaren som den mer erfarne skidåkaren som söker nya utmaningar.  

För längdåkaren finns preparerade längdspår mellan 2,5 - 15 km varav 2,5 och 5 och 7 km är elbelysta. Du kan även ta längdskidorna eller turskidorna t.ex. runt mullfjället till Ullådalen. 

På sommarhalvåret kan du åka några kilometer utanför Duveds centrum så hittar du Åre Golfklubb och 18-hålsbana.   

Mer om Duved

Duveds skola (årskurs F-9) ligger nere i byn bredvid Duveds sporthall och förskola. I byn finns även ett mindre utbud av restauranger och affärer.

Duved är lite av en ”up and coming” ort i fjällen med intressanta framtidsplaner. Mer om Duveds planer och framtid kan du läsa om på www.duvedframtid.se.

Söker du boende i Duved så finns det stugor att hyra men också hotell, bed and breakfast och vandrarhem i olika prisnivåer. I Duved finns det även möjlighet att köpa sig en fritidsbostad eller ett mer permanent boende, om du inte kan få nog av den vackra naturen och närheten till vintersport. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn