Södra Årefjällen

watermark

Södra Årefjällen

Till södra Årefjällen räknar vi Undersåker, Ottsjö, Vålåddalen, Trillevallen och Edsåsdalen. Alla byar har sina egna fördelar beroende på vad du letar efter.  

Undersåker och Ottsjö

I Undersåker som ligger ca 10 min (med bil) från Åre by är det många permanentboende familjer som slagit sig till ro. Här finns skola, dagis, livsmedelsbutik och restaurang och tågstation.  

Ottsjö har cirka 100 fastboende och några hundra fritidshus. Byn ligger i sluttningen mot Ottsjön, och är omgiven av fjäll. Det är ett av Jämtlands vackraste platser. Ottsjö har ICA, fjällhotell och eget mikrobryggeri. Här finns många duktiga entreprenörer och med möjlighet till ett friluftsliv som saknar motstycke. 

Vålådalen, Trillevallen och Edsåsdalen

Vålådalen är känt för sin cykling och vandring under sommarhalvåret och sina fina längdspår och skidbackar under vinterhalvåret. Vålådalens fjällstation har ett brett utbud av faciliteter som bastu, utomhusbad i varma bubbelbadkar, gym och gymnastiksal. 

Trillevallen är en vintersportort i Åre kommun ca. nio kilometer söder om Undersåker. Lift- och pistsystemet består av 8 liftar och 22 nedfarter. I området finns ett stort utbud av preparerade turskidspår under vintern, hela 12 mil och även preparerade motionsskidspår på 2, 5 och 7 km. 

Edsåsdalen ligger ca åtta kilometer från Undersåker och byn ligger cirka 600 meter över havet på sydsluttningen av Renfjället. Sommartid bedrivs fjällbete i edsåsdalens skidbackar. Här finns 5 liftar och 11 nedfarter. Edsåsdalen är känt för sina många längdskidåkningsspår. Över 100 kilometer, varav 40 kilometer ses över dagligen. Här finns även oändliga mil med markerade leder på fjället för den som vill gå på tur.

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn