HuvudsidaOm företaget

Tegefjäll

watermark

Tegefjäll

Tegefjäll är ett område mitt emellan Åre och Duved som de senaste åren fått ett rejält uppsving med mycket nybyggnationer. Tegefjäll är uppdelat i två olika områden. Ovanför E14 bredvid backarna är det mestadels fritidsstugor och fritidslägenheter medan nedanför E14 har ett nytt område byggts som riktar sig lite mer till permanentboende men även här är det personer som köper för fritidsändamål.  

Aktiviteter i Tegefjäll

Tegefjäll erbjuder suverän skidåkning och har ett väldigt bra utbud av liftar och nedfarter som är sammanflätade med Duveds skidsystem. 10 stycken liftar och 19 stycken nedfarter i blandad svårighetsgrad innebär att det finns något för alla skidåkare oavsett erfarenhet. 

Om du befinner dig i Tegefjäll med hela familjen så är Vildmarksstigen ett uppskattat utflyktsmål för de yngre. Temalandet Vildmarksstigen ligger intill Tegeliften i riktning mot Fjällvallen. Här kan ni bland annat se bävrar i arbete, rävar som leker eller ta en ridtur. 

Tegefjäll med omnejd

Vill du ta dig från Tegefjäll till Åre går det bra med skidbussar vintertid och under sommaren går det ”vanliga” bussar. Skidbussen stannar vid dalstationen på Tegeliften och kan ta dig till både Åre by, Åre-Björnen och Duved.

Tegetornet är en restaurang alldeles nedanför sittliften i Tegefjäll. Där kan du avnjuta en god pizza och lite after-ski. Under vinterhalvåret finns en mindre matbutik på bottenvåningen i Tegetornet.

Boende i Tegefjäll finns i form av stugor eller lägenheter att hyra. Vill du ha lite extra bekvämligheter finns det också bra hotell i området. Kan du inte få nog av Tegefjäll så finns även möjligheten att köpa sig en bostad. Det ger dig möjligheten att uppleva Tegefjäll och områden runtomkring precis när det passar dig. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Låt oss kontakta dig!

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579