Dundret

watermark

Dundret

Dundret är Gällivares hemmafjäll. På Dundret skidanläggning finns 15 nedfarter med varierande svårighetsgrad. Föredrar du längdåkning före utförsåkning kan du besöka Hellnerstadion som erbjuder längdspår från 2,5 km. Om du vill ta en paus från skidåkningen och köra skoter finns det gott om skoterleder med vackra vyer att välja på. 

Att se och göra på Dundret

Fjällen förknippas ofta med skidåkning och diverse vintersporter men det finns mycket att se och göra på Dundret även på sommarhalvåret. Du kan ta bilen ända upp till toppen av hemma fjället och här finns även en handikappanpassad grusväg till toppstugan. Det finnsbra möjligheter till fjällvandring för hela familjen. Skulle du vilja öka tempot efter en avkopplande vandring finns det även fina löparspår i området. Uppifrån Dundrets topp kan du njuta av utsikten av en 11:e del av Sverige. Om du är här på sommaren så missa inte midnattssolen från toppen. 

Resa till Dundret

Det finns många sätt att resa till Gällivare och Dundret. Ett av dem är nattåg från Göteborg eller Stockholm. Stig ombord på kvällen och stig av vid lunchtid nästa dag utvilad och redo för alla äventyr som Dundret har att erbjuda. Funderar du på att ta bilen så är det ca 110 mil från Stockholm till Gällivare. Andra alternativ är buss eller flyg. Gällivare har en egen flygplats med två dagliga förbindelser till Stockholm/Arlanda. 

Söker du boende på Dundret eller i Gällivare så kan du välja på att hyra stuga, bo på hotell eller Bed & Breakfast. Söker du ett mer permanent boende så finns attraktiva bostäder till salu i området. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn