HuvudsidaOm företaget

Bruksvallarna

watermark

Bruksvallarna

Bruksvallarna och Ramundberget är båda en del av Funäsfjällen. I denna härliga fjällmiljö finns ett stort utbud av aktiviteter som kommer göra din vistelse till en oförglömlig upplevelse. Bruksvallarna som är starkt förknippat med längdskidåkning sträcker sig 660 meter över havet. En genuin och snabbt växande fjällby med mycket tradition och historia.

Att se och göra i Bruksvallarna

Bruksvallarna är beläget i Sveriges sydligaste högfjällsområde och är vida känt för sin fina längdskidåkning. Här hittar du Nordic Ski Center med mil av preparerade skidspår. Alpin skidåkning finns i Ramundberget 9 km bort. I Bruksvallarna följer aktiviteterna årstiderna med härlig skidåkning på vintern och fjällvandring på sommarhalvåret. En vandring upp på Mittåkläppen ger dig en upplevelse för livet med vacker natur och fantastiska vyer. I högfjällsområdet ingår även Sylarna och Helagsfjällen med Helagsglaciären som är hela 600 meter lång. 

Bra att veta om Bruksvallarna

Bruksvallarna är en levande fjällby med vacker omgivning. Genom byn slingrar sig en av Sveriges längsta älvar, Ljusnan. Turismen är byns huvudnäring. Söker du boende i Bruksvallarna så finns det flera hotell och stugbyar i området. I Bruksvallarna finns även mataffär (ICA Nära), sportaffär, bensinstation, restauranger och caféer. Det finns också möjlighet att hyra skoter och ge sig ut på någon av skoterlederna i området. Bruksvallarna erbjuder även förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola för åk 1-5.Till Funäsdalen som har övrig samhällsservice är det ca 1,5 mil.

Funderar du på att sälja din bostad?

Låt oss kontakta dig!

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579