Ramundberget

watermark

Ramundberget

Ramundberget ligger i Funäsfjällen i västra Härjedalen. Ramundberget erbjuder äventyr och upplevelser året runt. Här finns 42 nedfarter, opistade åk bland fjällbjörkar men även Mickelinas värld för familjens yngre medlemmar. Här hittar du också Nordic Ski Center som är ett av världens längsta spårsystem för tur och längdåkning. Området har hela 60 fjälltoppar som är över 1 000 meter över havet.

Att se och göra i Ramundberget

Det som gör Ramundberget till en komplett skidort är tillgängligheten. Här kan du njuta av både utförsåkning och längdskidåkning i världsklass, allt på samma dag. Intill den alpina anläggningen ligger Nordic Ski, ett 30 mil långt längdspårsystem. 

Blickar du upp mot kalfjället ser du silhuetten av Helags, Skarsfjället eller Mittåkläppe. De fantastiska vyerna, den rena luften och den fina snön som Ramundberget är vida känt för fungerar som balsam för själen. Här finns utrymme för både vila, återhämtning och många härliga äventyr på fjället. 

Besöker du Ramundberget sommarhalvåret kan du exempelvis prova på terrängcykling, vandra i fjällen eller avnjuta en paddeltur på Ljusnan. 

Mer om Ramundberget

Ramundberget har flera restauranger och caféer där allt ifrån luncher till härliga middagar och god fjällfika kan avnjutas. På fjället hittar du också Ösjöstugan där du kan njuta av frasiga våfflor eller en värmande gryta. Ramundberget har även sin egen Lanthandeln där du kan köpa både dagligvaror och lokala delikatesser. Boende påhittar du i alla dess former, från hotell och stugor till en camping för husvagn och husbil.  

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn