Tänndalen

watermark

Tänndalen

I den västra delen av Härjedalen intill gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister sökt sig sedan slutat av 1800-talet för att njuta av den vackra naturen och andas in den friska luften. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet och har nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Att se och göra i Tänndalen

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter. Det finns 30 guldturer som är utmärkta runt omkring Tänndalen.

Mer om Tänndalen

I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och även en sportbutik om du behöver komplettera din skidutrustning. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds. Reser du från Stockholm till Tänndalen är avståndet 57 mil och reser du från Göteborg växer avståndet till 68 mil. Det går även bra att ta tåg eller bus till Tänndalen. Snabbussen Härjedalingen har regelbundna turer från Stockholm, Uppsala och Gävle. Boendealternativ i Tänndalen finns det gott om, här finns både moderna lägenheter och mysiga fjällstugor.  

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn