Vemdalen

watermark

Vemdalen

Vemdalen är en året runt destination som omfattar Klövsjö och Storhogna i Bergs kommun samt Vemdalsskalet och Björnrike i Härjedalens kommun. På Vemdalsskalet ligger de två fjällen Hovde och Skalsfjället. Regionen är under stark utveckling och det byggs på flertalet platser. Området är vida känt för sin fina skidåkning med 35 liftar och 58 nedfarter.  Vemdalen är snösäkert med tidig säsongsöppning, oftast i början av november. 

Att se och göra i Vemdalen

Det finns gott om äventyrliga vinteraktiviteter i de svenska fjällen. I Vemdalen finns allt från hundspannsturer, snöskovandring, fjällridning och fiske för den som vill vara ute i det fria och njuta av fjällmiljön. Bowling, spa-upplevelser och bad är populära aktiviteter för den som vill ta en dag under tak. Under sommarhalvåret lockar naturupplevelser och aktiviteter så som vandring, golf, cykling, fiske, jakt och ridning.

För den matintresserade finns det ett antal restauranger av hög kvalitet och under året finns möjlighet att besöka flertalet matevent. Både Vemdalsskalet och Vemdalen by har flertalet butiker med bl.a. matbutik, inredningsbutiker, sportbutik, bensinstation, byggvaruhandel mm.

Resa till Vemdalen

Det finns flera sätt att ta sig till Vemdalen. Att resa med tåg är ett bekvämt och avstressande val. I Sverige är det numera enkelt att nå fjällvärlden via räls. Exempelvis kan du ta Snälltåget från Malmö eller Stockholm till Vemdalen. Kliv på i söder och vakna upp i ett vinterland i norr. Det är även enkelt att åka buss (Härjedalingen) eller att packa in hela familjen i bilen och rulla till fjälls. Avståndet till Stockholm är 490 km, Göteborg 650 km och Malmö 890 km. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn