Riksgränsen

watermark

Riksgränsen

Mängden snö i området ledde till att man i början av 1900-talet lät avveckla samhället Riksgränsen. Idag är snömängden istället Riksgränsen signum som lockar skidåkare från hela världen. Riksgränsen erbjuder idag en skidåkning som är svår att matcha för andra skidorter i Sverige. 

Att se och göra i Riksgränsen

Skidåkningen i Riksgränsen handlar mycket om lättillgängliga offpiståk som erbjuder en bra variation och mängder av utmaningar även för den mer erfarne skidåkaren. Några av dem är ”Uffes vägg”, ”Rimfors och såklart Nordansfjäll där NM i extremskidåkning körs i Maj varje år. Men allt handlar inte om offpist det finns även gott om fina pister att njuta av. Riskgränsen erbjuder helt enkelt en varierande skidåkning i fantastisk miljö. 

Även sommartid finns det mycket att hitta på i Riksgränsen. Här finns fina cykelleder, och har du inte egen cykel med dig så går det bra att hyra utrustning. Befinner du dig på Riksgränsen på sommaren ska du förstås ta tillfället i akt att packa ryggsäcken och ge dig ut på fjällvandring. 

Mer om Riksgränsen

Det finns gott om god mat att tillgå i Riksgränsen. Välj själv om du vill gå på restaurang eller köpa något gott i byns ICA Nära butik för att tillaga själv. 

Att resa till Riskgränsen från Stockholm tar ca 4 timmar. Flyg till Kiruna, från Kiruna till Riksgränsen tar dig med buss, bil, eller tåg på ca 90 minuter. 

Boende i Riksgränsen hittar du form av hotell, vandrarhem eller varför inte hyra en lägenhet eller stuga. Här finns även en camping för dig som föredrar det.  

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn