Högfjället

watermark

Högfjället

Högfjället är Sälens minsta skidområde men trots det erbjuder området mängder av aktiviteter. Här hittar du bland annat Sälens Högfjällshotell, känt för sina gourmetmåltider och prisbelönta restauranger. På hotellet kan du koppla av framför den öppna brasan i pianobaren eller besöka hotellets nattklubb. Under högsäsong är det många större coverband som spelar på hotellets After ski.

Att se och göra

Högfjället erbjuder en mängd olika vinteraktiviteter, bland annat skoterturer och slädturer med hundspann. Skidsystemet har transportsträckor som sammanbinder backarna med Lindvallen. På hälsocentret Pulse kan du beställa härliga behandlingar, ta en bastu och träna på deras gym. Ett välbesökt utflyktsmål är anrika Gammelgårdens hotell och restaurang som har öppet året om.

Sommar på Högfjället

En sommar på Högfjället och i Sälen betyder vacker natur och mängder av aktiviteter. Vandringslederna i Sälen erbjuder ett spektrum av svårigheter och längder. Allt från lättare promenader till mer utmanande terräng.

Sälenfjällen erbjuder även cykling och det finns det flera cykelbanor och leder. Här hittar du även mountainbike-leder för dem som söker extra mycket äventyr. Cykeluthyrning finns tillgänglig på flera platser i Sälenområdet.

Sälen har många sjöar och floder där du fiska, paddla kanot, eller prova på stand-up paddleboarding.

Är du intresserad av golf finns det en golfbana i Sälen. Sälens Golfklubb har en 18-hålsbana som är öppen under sommarmånaderna.

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn