Hundfjället

watermark

Hundfjället

I Hundfjället finns skidåkning i alla väderstreck och hela familjen kan ta någon av Hundfjällets tre sittliftar upp till toppen tillsammans. Därifrån löper skidbackar ut i alla svårighetsgrader. I Hundfjället ligger också det populära äventyrsområdet Trollskogen med över 450 troll och figurer. En given succé för både små och stora barn. Dessutom finns här en av Sveriges brantaste backar, Väggen.

Att se och göra i Hundfjället

Restaurangutbudet i Hundfjället är stort och varierande. Ett besök i restaurangen på toppen är ett kul inslag under dagen. Här serveras allt från enklare fika till ett stort utbud av varmrätter.  Det finns ett poolarium beläget i Hundfjällscentrat som erbjuder pooler, bubbelpool, bastu och mycket mer.

Bra att veta om Hundfjället

I Hundfjället finns Stadium med ett stort utbud av fritidsutrustning. SkiStar Lodge erbjuder avkoppling och flera restauranger. Mataffär finns ute vid genomfartsvägen.
Hundfjället ligger bara 10 minuters resväg från den internationella flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

Sommar i Hundfjället

Hundfjället är kanske mest känt för vintersportort och för alla trollen i Trollskogen. Men här och i Sälenfjällen hittar du allt från friluftsaktiviteter i den vackra svenska naturen till kulturevenemang.

Här kan du vandra, cykla, fiska och mycket mycket mer. Ett besök till någon av de lokala bondgårdarna är ett annat alternativ.

Vandringslederna erbjuder allt från lättare promenader till mer utmanande terräng. Naturen är otroligt vacker och landskapet omväxlande längs vägen.

Sälenfjällen har många sjöar och floder där du fiska, bada och paddla kanot.