HuvudsidaOm företaget

Kläppen

watermark

Kläppen

Kläppen är den första skidanläggningen du kommer till i Sälenfjällen. Med gondolen som bergets juvel har Kläppen blivit ett landmärke för Sälenfjällen. Här får du skidåkning utan trängsel i breda välpistade backar. Du kan välja allt från gröna till svarta nedfarter.

Kläppen är en av Sveriges största familjeägda skidanläggningar, belägen i Sälenfjällen. Med 38 nedfarter och 21 liftar finns det något för alla åldrar och nivåer.

Kläppen har också en Snowpark med flera olika områden för både nybörjare och erfarna åkare. Kläppens maskotar Trolle och Trolla hälsar alla barn välkomna för lek och bus. Förutom skidåkning finns det även andra aktiviteter så som längdskidåkning, disc-golf, och vandring.

Bra att veta om Kläppen

Här finns en stor och välsorterad Ica samt gott om trevliga restauranger.  

Sommar i Kläppen

Att vistas i Kläppen på sommaren kan vara både äventyr och avkoppling. Här har du möjlighet att paddla kanot längs med den slående vackra Västerdalälven. Du garanteras majestätisk natur och chansen finns, och är god att ni får se några vilda djur. Ta ett dopp i älven, fiska eller kanske en liten picknick ute i naturen.

Andra aktiviteter är bland annat Minigolf, disc-golf eller kanske ett besök på Kläppen Arena. Här kan du prova på att hoppa på skidor eller snowboard och landa mjukt i en airbag, träna balans på slackline, åka skateboard i minirampen och hoppa på våra trampoliner.