Tandådalen

watermark

Tandådalen

Området består av två delar, den lugnare östra sidan med breda carvingbackar och Sälens största Snow Park samt området runt Tandådalstorget med mer utmanande skidåkning. Från skidområdet går transportliftar till Hundfjället. Tack vare det varierade terrängutbudet passar Tandådalen alla åldrar och nivåer av skidåkare.

För barnen finns det två barnområden med knappliftar, rullband under tak, flera barnvänliga skidbackar och annat skoj.

Tandådalen erbjuder fina längdspår och närheten till Hundfjället gör att du kan variera turen både i längd och svårighetsgrad. Här finns även spår uppe på fjället.

Att se och göra Tandådalen

Det finns gott om restauranger, fik och värmestugor i Tandådalen. För den som vill ha en paus från skidåkningen finns det även möjlighet att prova på snöskoter.

Bra att veta om Tandådalen

Boendeutbudet består främst av stugor och lägenheter, antingen precis vid skidbacken eller i något av de större stugområdena strax utanför Tandådalens skidområde.
Precis nedanför backarna vid Tandådalstorget finns Ica och ute vid genomfartsvägen finns ett Hemköp.

Sommar i Tandådalen

Om du gillar golf så erbjuder Sälens Golfklubb har en 18-hålsbana som är öppen under sommarmånaderna. Andra uppskattade sommaraktiviteter som erbjuds i Sälenfjällen är cykling, fiske, kanotpaddling och ridning. Vandra i storslaget landskap och ett besök hos någon av de lokala bondgårdarna kan vara ett kul vandringsmål. I Sälenfjällen hittar du allt från friluftsaktiviteter till kulturevenemang och avkoppling.