Hemavan

watermark

Hemavan

Hemavan är en populär skidort i Västerbottens fjällvärld som erbjuder skidåkning som passar såväl barnfamiljer som skidåkare som söker tuffare utmaningar. Njut av välpreparerade pister eller åk offpist. Variera utförsåkning med längdåkning med vackra vyer. Hemavans skidområde har 10 liftar med 29 nedfarter och 3 områden anpassade för yngre skidåkare. Besök Hemavan Snowpark eller testa på Skicross eller helikopterskidåkning.

Ta en paus från skidåkningen och njut av fjällvärlden från skotern. Här finns flera härliga skoterleder att utforska.

Självklart finns här massor att göra även när skidsäsongen är över. Njut av fjällets vackra natur på cykel eller till fots. Välj på en mängd upplevelserika fjällvandringar så som Kungsleden och Drottningleden. Vandra för dagen eller övernatta ute på fjället. Testa på fisket, eller ge dig ut på svampplockning.

Boende i Hemavan

Hemavan erbjuder många fina boenden i direkt anslutning till skidsystemet. Här kan du hyra stuga, bo på heller eller varför inte köpa dig ett alldeles eget smultronställe. I Hemavan har du nära till allt, här finns såväl affärer som restauranger och hotell. För fast boende finns även en förskola. Några populära områden är Laisholm, Klippen, Portbron och Tängvattnet.

Resa till Hemavan

Att ta sig till Hemavan är ingen större utmaning. Hemavan flygplats ligger mitt i byn och till Arlanda tar du dig på 2 timmar med avgångar nästan varje dag. Väljer du bilen, för att njuta av vacker natur längs resan, så följer du den ”Blå Vägen” E12.  Det finns även möjlighet att ta Lapplandspilen, en buss som går från Stockholms Centralstation med ett flertal stopp längs vägen. 

Hemavan är centrum för turismen i området med handel, restauranger, hotell och flygplats. Skidsystemet i Hemavan passar alla från barnfamiljen till dig som söker tuffare utmaningar. Det är även fina möjligheter till turskidåkning och längdåkning. Här finns många fina boenden med direkt anslutning till skidsystemet och det är nära till allt. I Hemavan finns även förskola för fast boende. I närhet till Hemavan finns även några fina guldkorn att slå sig ner på som exempelvis Laisholm, Portbron, Klippen och Tängvattnet.

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn