Kittelfjäll

watermark

Kittelfjäll

Kittelfjäll är en skidort på framfart som främst är känd för sin fantastiska offpist-åkning. Här åker du längs raviner och skog i en mängd opistade nedfarter. Testa på helikopterskidåkning för att uppleva det ultimata offpistäventyret. Inte redo att åka offpist? Då kan du välja några av de pistade nedfarterna och här finns även två barnområden för att hela familjen ska kunna följa med på skidäventyr.

Vill du variera utförsåkandet med längdåkning har du kommit helt rätt. I Kittelfjäll kan du åka på tur på och besöka de närliggande mysiga fritidsbyarna Henriksfjäll och Grönfjäll.  Eller varför inte hyra en skoter och prova några av de fina skoterlederna eller kanske testa fiskelyckan i några av fiskesjöarna i området. Här finns massor att göra såväl vinter som sommar och höst.

Fjällvandra på Marsfjället och besök samernas heliga plats Offerskalet. Kittelfjäll bjuder på möjligheter till både dagsutflykter och längre vandringar. Området kring Kittelfjäll erbjuder goda möjligheter till både fiske, svamp- och bärplockning innan skidsäsongen återigen tar fart.

Boende i Kittelfjäll

Det finns stora valmöjligheter när det kommer till boende i Kittelfjäll. Bo på hotell, stuga, vandrarhem eller varför inte på campingen. Beroende på vilken typ av upplevelse och miljö du söker kan du även bo i någon av de närliggande byarna Henriksfjäll, Grönfjäll eller Gränssjö. Här bor du med direkt närhet till naturen och alla vandringsleder fjällen har att erbjuda.

Resa till Kittelfjäll

Hur reser man till Kittelfjäll? Välj på flyg från Arlanda till Vilhelmina med direkt transfer till Kittelfjäll. Åk tåg till Östersund och därefter inlandsbuss. Välj buss och åk Lapplandspilen från Stockholm Centralstation till Vilhelmina eller Slussfors, sista biten med hyrbil eller taxi. Eller det ultimata äventyret att bila själv genom vacker natur.

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn