230
MED2F23BBF733834E2697821EAB467DD0CE

Vackra Ljusnedal - Lägenhet på bottenplan med egen uteplats.

watermark

Ljusnedal - Funäsdalen, LJUSNEDAL

Bruksvägen 36 LGH 102

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,762 Samtliga kostnader ingår i avgiften till föreningen. Det som tillkommer är hemförsäkring.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea56.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer102
Byggår2012

Utgångspris: SEK 1,895,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Här har du ett fjällboende som med sitt läge är fantastiskt både vinter och sommar. Några kliv ut från altanen ligger Ljusnedals golfbana (Funäsfjällens golfklubb). “BANAN ÄR INTE VACKER, DEN ÄR HELT BEDÅRANDE…”. Så beskriver Tidningen Svensk golf 18-hålsbanan. Förutom golfbanan ligger även Hotell Gyllene Bocken granne med bostaden. Här äter och du dricker du gott. Gyllene Bocken har under 2020/2021 genomgått en renovering och har nu öppnat för padel. Vill du hellre ta det lugnt så varför inte ta en runda på vinterns afterski. Lyxigt nära helt enkelt!

Den här välplanerade lägenheten kan nu bli din! Lägenheten ligger på markplan med uteplats mot den vackra och omskrivna golfbanan och med fri utsikt över nejden. Här finns 3 sovrum varav ett går att möblera med dubbelsäng. Från två av sovrummen blickar man ut mot Funäsdalsberget och skidbackarna. Allrummet har fint ljusinsläpp från fönstren mot golfbanan och här får familjen plats att umgås och äta gott efter dagens uteaktiviteter. En del av bilderna som visas är ej ifrån lägenheten som är till försäljning. Bostadsrätten säljs möblerad och filmen som under viktiga länkar och dokument är från lgh 102 som är till försäljning. Där syns vilka möbler som ingår

Skulle du inte vilja laga maten själv tar man bara på sig tofflorna och går till Gyllene Bocken som ligger mindre än ett stenkast från lägenheten. Här får du sitta i skön miljö, du får välja från en härlig meny och du slipper disken. Ljusnedal är en fantastisk bruksort som erbjuder fina miljöer och bra aktiviteter hela året, har du ett boende här behöver du inget annat! Inom en liten radie hittar du massor av skidåkning på längden och utför och alldeles inpå knuten har du skoterled och längdspår. Välkommen till paradiset!

För dig som vill hyra ut ditt boende kan du enkelt göra det via Hotell Gyllene Bocken. För mer information kontaktar du hotellet direkt.

Tveka inte att kontakta oss på HusmanHagberg Härjedalen Svenska Fjäll. Vi är en riktig fjällmäklare som känner till omgivningarna. Vi visar dig gärna digitalt om det passar dig bättre

Om området

Ljusnedal ligger mitt i Funäsfjällen. Här har du nära till högklassigt fiske, golf, vandring och cykling. Byn ligger vackert inbäddat med vackra Anåfjället och Funäsdalsberget i fonden. Ljusnedal har med sitt läge nära till samtliga alpina anläggningar som Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket och Funäsdalsberget. Lättåkta längdskidspår löper runt byn. Ljusnedal lockar även många skoteråkare då Funäsfjällen har Europas bästa skoterledsystem med sina 450 km pistade skoterleder.

Sommartid är lika vackert och roligt som vintern. Att golfa med de snöklädda fjälltopparna i bakgrunden är en mycket speciell upplevelse. Golfbanan som byggdes 1972 gör den Sveriges äldsta fjällbana. Vid två tillfällen har proffstouren förlagt tävlingar här.

Hotell Gyllene bocken stoltserar i Ljusnedal by. Hotellet är ett gediget fjällhotell med god mat och dryck. Här anordnas afterski och täljstenskvällar. Se

Kommunikation

Till Ljusnedal är det enklast att ta sig med bil eller buss. Det går även flyg till Sveg. Under vintersäsongen är det även möjligt att flyga till närliggande Röros i Norge. Från Sveg till Ljusnedal är det 13 mil och från röros 8 mil.

Avståndet från Stockholm är 56 mil

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Årsredovisning2020 (1)
Stadgar 20100914
Digital rundvandring
Bostadsbeskrivning

Bilder

Lgh 102 på nedre plan. Näst längst till höger

Bild tagen i annan lgh som stylats av Möbelmästarna

Bild tagen i annan lgh som stylats av Möbelmästarna

Planritningar

Spegelvänd ritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Öppet, fritt och ljust!
Antal rum
4 rum
Boarea
56.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Hallen har plats för avhängning, ett torkskåp, städskåp och en garderob. Härifrån nnår du två av sovrummen och både badrummet och wc-rummet.
Sovrum
Det här sovrummet ligger direkt till höger innanför entrédörren. Här står två enkelsängar idag men här går det ju att tänka annorlunda beroende på hur behoven ser ut. En garderob finns i rummet.
Sovrum
Detta sovrum ligger till vänster med ingång från hallen. Här är det idag möblerat med en våningssäng och en garderob.
Badrum
Badrum med dusch, wc, kommod och en handdukstork. Här finns plats för en mindre tvättmaskin om man skulle önska.
WC-rum
Praktiskt WC-rum när badrummet är upptaget. Handfat och WC.
Allrum/kök
Allrummet och kök ligger tillsammans med öppen planlösning. Rummet är ljust och fint med fina ljusinsläpp och utsikt. Här finns plats för en ordentlig sittgrupp och tv-bänk och matmöbel. Här finns också plats att ställa en skänk eller skåp om man behöver mer förvaring. Köket är rustat med spis med häll och ugn, micro, diskmaskin, kyl/frys i pelare samt skåp. Marbodalkök.
Sovrum
Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns tre garderober och rummet har ytterligare möjlighet ta emot en byrå, ett skåp eller annan förvaringsmöbel. Härligt fönster med skön utsikt.
Uteplats
Trädäck under tak mot golfbanan. Insynsskydd mot grannen. Plats för möbler.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 1,895,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,762 Samtliga kostnader ingår i avgiften till föreningen. Det som tillkommer är hemförsäkring.
Andel i föreningen
5.62 %
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Till och frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 1/30/2020
Energiklass
D
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Gemensam tvättstuga finns på ena gaveln av huset.
Förening
Namn
BRF Fjällripan
Om föreningen
Föreningen äger tre fastigheter med beteckningarna Härjedalen Ljusnedal 1:25, 1:3 och 1:5. Fastigheterna är bebyggda med 17 lägenheter med en boarea om 526 kvm samt en lokal om 200 kvm. Föreningen bildades 2010.
Föreningen är idag registrerad som oäkta men uppfyller kraven för äkta. Förslag om omregistrering kommer att tas upp i maj på årsstämman. Men för närvarande är föreningen en så kallat skattemässigt oäkta bostadsrättsförening då flera lägenheter är upplåtna till juridiska personer. Konsekvensen för föreningen av detta är att verkliga intäkter redovisas med avdrag för verkliga kostnader, dock att föreningen på intäktssidan skall redovisa hyra enligt schablon och avdrag för värdeminskning får göras. Föreningens eventuella vinster beskattas med 26,3 %. Enligt gjorda beräkningar kommer inte föreningen att vinstbeskattas alls under överskådlig tid då det kommer att redovisas negativa resultat p.g.a. stora skattemässiga avskrivningar, se punkt 6b.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Antal lokaler i föreningen
1
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Härjedalen Ljusnedal - Funäsdalen

Bruksvägen 36 LGH 102

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!