HuvudsidaOm företaget
230
MEDA19FACDC157F4BE5913FE0D894D179FB

Fantastisk fritidsfastighet med många byggnader i Joesjö TärnabyGröndal 538-540 Tärnaby

watermark

Tärnaby

Gröndal 538-540


PRIS (utgångspris)2 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

68 kvm

BIAREA

85 kvm

TOMTAREA

4 088 kvm

BYGGÅR

1979

DRIFTSKOSTNAD

2 307 kr/månad

PRIS

2 195 000 kr utgångspris

Fantastisk fritidsfastighet med många byggnader i Joesjö Tärnaby

Välkommen till en mycket trevligt fritidsfastighet i Joesjö, Tärnaby. Här finns perfekta förutsättningar för en trivsam tillvaro med fjället direkt inpå knuten. Här säljs nu två intilliggande fastigheter men mysigt läge och mycket charm!

På den ena fastigheten står ett bostadshus på 68 kvm, ett skotergarage, en snickarbod och ett vedförråd. Välskött bostadshus med kök, allrum, två sovrum samt WC med dusch. Mycket trevlig, öppen planlösning och stora fönsterpartier. På originalritningen fanns tre sovrum så det finns möjlighet att återställa det. Övriga byggnader är också mycket välskötta. Stor tomt på hela 1900 kvm med utsikt ner mot Jovattnet.. Vatten via förening och eget avlopp med trekammarbrunn. Fiber är indraget.

Den andra fastigheten mäter hela 2168 kvm och på denna finns en helt fantastisk kåta på ca 20 kvm och en höjd på ca 4 meter. Eldstaden i mitten bjuder in till trevliga stunder med umgänge och matlagning. Här finns även plats för soffor, matbord och även sängplatser om så önskas. Kåtan är byggd med eget sågat virke med en sällan skådad noggrannhet och detaljrikedom. El är indraget för belysning och värme.

Intill kåtan står en bastubyggnad, också den byggd med eget sågat virke. Här finns en relaxdel med dusch och en bastudel. Torvtaket i kombination med timringen gör även denna byggnad mycket speciell. Här är el och sommarvatten indraget.

Bakom kåtan och bastubyggnaden finns utrymme för en till bostadsbyggnad exempelvis.

Joesjö är paradiset för dig som gillar att vistas i fjällen under alla årstider. Här har du nära till skoterleder, skidturer, vandringsleder, svampplockning, jakt och fiske. Till Hemavan och Tärnaby med dess liftsystem och service har du ca 30 minuter med bil.

Stora delar av möbler och husgeråd ingår.

Välkommen att boka visning!

Bilder

MEDA19FACDC157F4BE5913FE0D894D179FB
MED9FF2DB87BDD34127BD557AD7C267E1A7
MED8375CCC4426549B28385C61C518B8CF3
MEDA2B7E5F4308C41F3A1DDEB6C3D2B08F4
MED91DC5949BEE54AE3A603987B940CF1F8

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

68 kvm

BIAREA

85 kvm

TOMTAREA

4 088 kvm

BYGGÅR

1979

DRIFTSKOSTNAD

2 307 kr/månad

PRIS

2 195 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

Hall med möjlighet att hänga av sig ytterkläder. Till höger när man kommer in ligger ett sovrum och WC Dusch. Vidare vänster i hallen ligger det andra sovrummet. Detta sovrum har tidigare varit två sovrum men nu har väggen emellan tagits bort. Vidare in i hallen når man köket med separerad matplats. Från köket når man det stora allrummet. Genomgående tåligt laminatgolv i hall, sovrum och kök. Allrummet har gediget trägolv. Stilrena färgval.

HALL

Hall med möjlighet att hänga av sig ytterkläder. Fönster ut mot entrésidan. Ljus randig tapet på väggarna och laminatgolv i valnöt.

KÖK

Kök med vita köksluckor. Spishäll. Inbyggnadsugn med micro. Kyl/frys. Separat matplats med fönster mot entrésidan av huset. Fönster i samma väderstreck även inne i köket. Laminatgolv i valnöt och ljusgrå tapet med blommigt mönster.

ALLRUM

Allrum med stora fönsterpartier i tre väderstreck. Balkongdörr ut mot altanen på baksidan av huset. Vedkamin för extra värme och mys. Gott om plats för möblering. Härligt furugolv och grå mönstrad tapet.

SOVRUM 1

Stort sovrum som tidigare varit två sovrum. Fönster mot baksidan av huset. Ljus tapet och laminatgolv. Garderob med förvaring.

SOVRUM 2

Master bedroom med fönster mot baksidan av huset. Grå mönstrad tapet på väggar och Laminatgolv. Två garderober med förvaring.

WC DUSCH

WC Dusch med våtrumsmatta i gråbruna toner. Fönster mot entrésidan av huset. Vita badrumsmöbler.

KÅTA

Kåta på ca 20 kvm golvyta. Timrad stomme och eget sågat virke till golv och väggar. Fönster i gavlarna. Eldstad i centrum. El indraget.

BASTU

Timrad bastu med torvtak. Omklädningsdel med dusch samt bastudel. El och sommarvatten indraget.

SKOTERGARAGE

Skotergarage på ca 20 kvm med plats för 2-3 skotrar samt annan utrustning.

SNICKARVERKSTAD

Snickarverkstad på ca 15 kvm med fina arbetsytor och hyllsystem.

VEDFÖRRÅD

Vedförråd på ca 10 kvm med gott om plats för vedförvaring.

Om området

Tärnaby är den lilla byn i Västerbottens inland som fostrat några av Sveriges, nej världens bästa skidåkare. Ingemar Stenmark, Stig Strand, Anja Pärson, Jens Byggmark….

Kanske beror det på något i det kristallklara dricksvattnet, eller mer troligt de branta utmanade skidbackarna som är otroligt lättillgängliga?

Söker du utmanande skidåkning är Tärnaby det självklara valet. Namnen på backarna vittnar om stjärnorna som fostrats just här, Ingemarbacken och Anjabacken för att nämna några.
Självklart behöver du inte vara världsmästare för att åka i backarna, det finns nedfarter för alla, kombinerat med flera mysiga grillplatser.
Oavsett vilken backe du väljer, har du från toppen av dessa en fantastisk utsikt över sjön Gäutan och det mäktiga Ryfjället.

Uppskattar du längdskidåkning finns en mängd preparerade längdspår, både med och utan belysning. Milspåret tar dig upp på fjället och bjuder på både vacker omgivning och pulshöjning. Elljusspåret är ett kuperat spår nere i skogslandet, med både kortare och längre slingor. Utgår du från Vikmyran finns både utegym och ombytesrum med duschmöjligheter för alla som tränar.
Skoterlederna är tillgängliga oavsett var i Tärnaby du påbörjar din tur, och lederna är väl utmärkta med skyltar. Köper du ledkartan får du dessutom en god överblick över samtliga leder och utflyktsmål.

Sommartid erbjuder Tärnaby mycket för den aktiva. Sjön Gäutan lockar till fiske på nära håll, Tärnaån också. Här kan du enkelt gå eller cykla längs med Tärnaleden till Solberg, prova på att flugfiska i ån för att sen avsluta med ett svalkande dopp i Solberg, på områdets stora familjevänliga badstrand.
Självklart kan du ge dig ut på fjällvandring och njuta av oförglömliga och vackra vyer.

Hösten är ett kapitel för sig, då skogens alla färger sätts i brand. Nu ges möjligheter till svamp och bärplockning för alla, fint inramat av höstens starka färger.

Joesjö är paradiset för friluftsliv alla årstider. Vandra, cykla, plocka bär och svamp under sommaren. Skidåkning, skoteråkning finns nära till hands under vintertid.

KOMMUNIKATION

Buss går dagligen från de större orterna till Tärnaby och Hemavan. Flygplats finns i Hemavan. Från Hemavan och Tärnaby till Joesjö finns ingen kollektivtrafik.

NÄRSERVICE

Tärna Vilt med en mindre livsmedelsbutik ca 300 meter bort.

Ekonomi

VA

1 000 kr

UPPVÄRMNING

16 667 kr

RENHÅLLNING

1 700 kr

VÄG, SAMF

4 000 kr

SOTNING

500 kr

FÖRSÄKRING

3 817 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

27 684 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

6 412 kr / år

KOMMENTAR

I vägkostnaden ingår snöröjning och underhåll av vägen till fastigheten. I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1979

UPPVÄRMNING

Direkt El och vedkamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

10 894 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Joesjö 1:197

ÖVRIGT

Ny fasad 2015
Nya fönster 2015

ÖVRIGA BYGGNADER

Kåta, Bastu, skotergarage, verkstad och vedförråd

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

855 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

608 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

115 000 kr

Tomt

AREAL

4088 kvm

UTEPLATS

Uteplats i söder på baksidan av bostadshuset

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Båda tomternas storlek inräknade i tomtarean

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Förmån: Officialservitut Väg, 24-F1980-464.1
Last: Officialservitut Kraftledning Expropriation, 24-IM3-66/333.1
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-90/76.1

Karta

Storuman Tärnaby

Gröndal 538-540

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!