230
MED4248647DC79E4A4E87B60BBC7D19585B

Premiumtomt till salu på exklusiva Höglandet i Lofsdalen

watermark

Lofsdalen - Höglandet, Lofsdalen

Höglandet Öringvägen 6

Fakta

TypTomt
Tomtarea1,101 kvm
Driftskostnad40 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 2,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Premiumtomt till salu på exklusiva Höglandet i Lofsdalen som är beläget ca 800 m.ö.h. Området har panoramautsikt över närliggande fjäll och den vackra Lofssjön. Adressen är Höglandet Öringvägen 6 vilket innebär att tomten är en hörntomt med en känsla av avskildhet men ändå närhet till allt. Detta passar så klart er som är beredd att betala lite extra för att få det bästa. Utsikten är svår att beskriva! Den behöver upplevas. Vill du bo högt på fjället med ski-in/ski-out via skidtransporten som finns på glidavstånd från tomten är detta det perfekta tillfället. I absolut närhet finns även skoter och längdspår för fantastisk åkning på kalfjället med många härliga rastplatser längs vägen. På sommaren finns fina vandringsleder att utforska fjället på och cykellederna är på kort avstånd

Största tillåtna byggnadsarea är 150 kvm med högst två lägenheter. Två våningar får uppföras. En souterrängvåning får anordnas. Om souterrängvåning anordnas får hus inom I betecknat område uppföras med bara en våning och inredd vind. Högsta tillåtna byggnadshöjden är 5 m. För mer information se plankartan samt dokument som heter uppdatering detaljplan 2004 samt 2014. Dessa finns under viktiga dokument på mäklarens hemsida (ej på Hemnet)

Anslutningsavgift för kommunalt VA, samt el är betalt och finns för anslutning vid tomtgräns.
Tomten är förberedd med kanalisation för fiber.

Missa inte flygfilmen (aktivera ljudet) som finns på mäklarens hemsida.

Tomten besöker ni när det passar er. Det är fritt fram att gå omkring på fastigheten. Frågor gällande bygglov hänvisas till Härjedalens kommun.
Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg!

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

Kommunikation

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

Närservice

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Övrigt

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Ej heller för händelse som säljaren eller mäklaren inte kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar

Viktiga dokument & länkar

Plankarta - Lofsdalen 2_324
Uppdaterad detaljplan 2004 Höglandet
Uppdaterad detaljplan 2014 Höglandet
Ursprunglig detaljplan Höglandet
HH Bra att veta om budgivning Vitec (1).
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Nybyggnadskarta
Byggprocessen

Bilder

Vinterbild

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:324
Allmänt om fastigheten
Kommunal fastighetsavgift
SEK 2,700 / år
Taxeringsvärde
SEK 270,000
Taxeringskod
210, Småhusenhet, tomtmark
Tomt
Areal
1101 kvm
Tomtbeskrivning
Byggbestämmelser - se plankartan samt dokumentet som heter Uppdatering detaljplan under viktiga dokument

Största tillåtna byggnadsarea är 150 kvm med högst två lägenheter. Två våningar får uppföras. En souterrängvåning får anordnas. Om souterrängvåning anordnas får hus inom I betecknat område uppföras med bara en våning och inredd vind. Högsta tillåtna byggnadshöjden är 5 m. För mer information se plankartan samt dokument som heter Uppdatering. Dessa finns under viktiga dokument på mäklarens hemsida (ej på Hemnet)


Vatten, avlopp samt el

Kommunalt VA finns för anslutning vid tomtgräns. Anläggningsavgift (även kallad anslutningsavgift) har betalats för 1:a lägenhet. Om ytterligare en lägenhet inreds behöver en till anslutningsavgift betalas avseende 2:a lägenheten.

Anslutningsavgift för el är betald och anslutningspunkt vid tomtgräns. Servisavgift för inkoppling av el till byggnad tillkommer.

Bygglovsprocessen
Se länk under länkar

Nybyggnadskarta
Beställning av nybyggnadskarta kan ske via Härjedalens kommun. Se länk under länkar

Vid frågor gällande bygglov vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 00 (växel) eller via mail mob@berg.se

Vid frågor gällande vatten och avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs
Tel. 010-25 15 315
www.vattenmiljoresurs.se

Vid frågor gällande el och bredband, kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00
Vatten/avlopp
Kommunalt VA. Anslutningspunkt finns vid tomtgräns
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering. Medlemsavgift f.n 2021 för obebyggd fastighet 100 kr och bebyggd fastighet 500kr

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:21 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning. Medlemsavgift Höglandets samfällighetsförening gällande GA: 21 f.n 2021 för obebyggd fastighet 380 kr och bebyggd fastighet 3 800 kr per år samt renhållningsavgift på 1 650 kr som aktiveras när fastigheten erhållit startbesked för nybyggnation.

Höglandets samfällighetsförening årsstämma hålls i september där avgifterna för år 2021 fastställs vilket innebär att att avgifterna kan komma att ändras.

Karta

Lofsdalen - Höglandet Lofsdalen

Höglandet Öringvägen 6

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!