MED3BF7F517148C4AF18CA78EFDD1D934B4

Skidåkarlägenhet med bastu - toppenläge i Funäsdalen by

watermarkBudgivning

Funäsdalen, Funäsdalen

Östgårdsgränd 201

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,832 Föreningen debiterar årsavgiften kvartalsvis i förskott
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea43 kvm
Biarea1 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer201
Byggår1989
Driftskostnad1,217 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 1,950,000
Utgångspris: SEK 1,950,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Perfekt belägen skidåkarlägenhet med välplanerad planlösning. Gångavstånd till gondol-liften som länkar ihop Funäsdalsberget med byn. För dig som föredrar längdskidåkning eller kanske både och så finns Nordic ski spåren inom kort avstånd från lägenheten. Lägenheten har stilfullt renoverats i ljusa trivsamma färger samt att kökets planlösning gjorts om för att kunna inrymma en diskmaskin samt större kyl/frys. Hallen är rymlig med klinker på golv samt el-golvvärme. Skjutgarderob efter hela långväggen med plats för mycket förvaring, skor, pjäxor mm. I hallen ryms även en större sittpuff med förvaring. 2 sovrum med dubbelsäng i det ena och våningssäng i det andra. Badrum med bastu. Härlig fjällutsikt från de större fönstren i vardagsrummet samt sovrummet. Här blickar du ut över byn, sjön och de vackra Skarvarna. Boka in att fira påsk på soldäcket i bästa söderläge. Varm välkommen till Östgårdsgränd 201.

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

Kommunikation

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

Närservice

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 1,950,00012021-02-26 13:56:44

Bilder

Lgh 201 längst ner till höger. Bästa soldäcket

Gångavstånd till Funäsdalsberget

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Smart planlösning som gör att en familj på 4-5 personer med lätthet ryms på dessa kvadratmeter. Hallen är ovanligt rymligt med skjutgarderob på ena långsidan. På den andra väggen kan krokar sättas upp för att skapa ytterligare avhängning för den som önskar. Klinkergolv i mörk ton med el-golvvärme. Väggarna är genomgående vitmålade. Övriga golv består av ekparkett. Från hallen kommer du in i det mindre sovrummet till höger. Här finns våningssäng, vägghylla samt mindre klädskåp. Rakt fram från hallen ligger köksdelen som är utrustad med inbyggnadsugn, spishäll, fläkt, infälld diskho samt diskmaskin. Separerat från köksdelen, mellan hallen och sovrummet finns kyl/frysen. Planlösningen är öppen mellan köksdelen och vardagsrummet. Detta gör att det känns rymligt och att matbord samt en riktigt soffgrupp får plats. Härligt ljusinsläpp från det större fönsterpartiet och en fin utsikt mot byn, sjön och fjällen. Det större sovrummet som ligger till vänster i vardagsrumsdelen har plats för dubbelsäng. Från sovrummet når du soldäcket i söderläge. Badrummet som är i originalutförande ligger mellan hallen och köket har en nyare tvättställskommod, duschhörna, wc samt en bastu. Planritning kommer inom kort

Summan av det hela är att lägenheten är helrenoverad så när som på badrummet. Magiskt solläge med utgång till soldäck från sovrummet. Självklart finns bastu. Smartaste planlösningen på 43 kvadratmeter. Välskött och trevlig förening. Närhet till alla aktiviteter som Funäsdalen har att erbjuda.
Antal rum
3 rum
Boarea
43 kvm
Areakälla
Föreningens information
Areakälla kommentar
Boarea ej kontrollmätt.
Uteplats
Soldäck i söderläge med plats för mindre möbelgrupp
Parkering
Numrerad P-plats med motorvärmaruttag
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Beskrivning av våningsplan
Lägenheten är belägen i souterrängplan med direkt utgång till soldäck
Pris
SEK 1,950,000
Avgift
SEK 1,832 Föreningen debiterar årsavgiften kvartalsvis i förskott
Information avgift
Årsavgiften inkluderar kostnad för el (den del som avser motorvärmare och utebelysning), vatten och avlopp, renhållning, snöröjning, fastighetstillsyn, satellit TV, redovisning & administration, yttre underhåll etc.
Driftskostnad
SEK 14,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 14,600
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Posten el avser både förbrukning samt nätavgifter.
Andel i föreningen
7.42 %
Byggnad
Byggnadstyp
2-plan med souterräng
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 7/31/2017
Energiklass
E
Energiprestanda
281 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
144 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
2009 totalrenoverades lägenheten förutom badrummet
- 15 mm ekparkett i alla rum (förutom hall
- klinker med el-golvvärme i hall
- Skjutgarderobdörrar i hall
- nytt kök inklusive vitvaror
- nytt innertak med infällda spotlights
- nya fösnterbänkar i massiv ek
- samtliga väggar ytskiktsrenoverade samt ommålade (ej badrum)

2018
- ny induktionshäll kök

2020
- ny tvättställskommod samt badrumsskåp

Lägenheten har använts ca 50-60 nätter/år vilket innebär att någon direkt förslitning ej har skett.
Övriga byggnader
Kallförråd i anslutning till entré. Här inne kan skidor mm förvaras. Hyllplan finns uppsatta för smart förvaring
Förening
Namn
BRF ÖSTGÅRDEN II
Om föreningen
Brf Östgården II bildades 1988. Fastigheten som de äger har beteckning Härjedalen Funäsdalen 12:138 med byggår 1989 och består av två byggnader med totalt 12 bostadsrätter. Till fastigheten hör grönområden, del av infartsväg samt p-platser med motorvärmaruttag.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Parkering
Finns på innergården. Motorvärmare ingår
Renoveringar
Dränering genomförd 2012
Målning av fasad 2018

Planerade
Renovering av trappa i området
Ekonomi
Normalt sker en avgiftshöjning om 2% årligen
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 2,000 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 1,000

Karta

Funäsdalen Funäsdalen

Östgårdsgränd 201

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!