MEDEA75899EF89F486E9D3AD37D170BB781

Äntligen - tomt i Skarvrusäterns stugby intill Nordic Ski spår och skoterled.

watermarkBudgivning

Tänndalen - Skarvrusäterns stugområde, Tänndalen

Skarvrusätern Bäckstigen 5

Fakta

TypTomt
Tomtarea869 kvm
Driftskostnad53 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 1,100,000
Utgångspris: SEK 1,200,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Äntligen finns en tomt till salu med perfekt läge i underbara Skarvrusätern. Skarvrusätern är en del av Funäsfjällen i västra Härjedalen. Området är beläget 8 km väster om Funäsdalen vid väg 84 mot Norge och ligger i sydsluttning upp mot fjällen Stor- och Lillskarven med härligt solläge och med vacker utsikt över Vätta- och Rödfjället. Vill du bo naturnära, strax under trädgränsen, och med bara en kvarts promenad till kalfjället så har du hamnat rätt!

Gillar du längdskidåkning är detta det optimala läget eftersom Nordic Ski skidspårsystem går precis vid tomtgränsen. Nordic Ski Center skidspårsystem är världens längsta sammanhängande system med 300 km preparerade skidspår. Förutom detta finns dessutom 450 km rösade leder att välja mellan.

Vill du hellre åka utför så kan du hoppa på skidbussen som tar dig till de olika skidbackarna men också så klart andra delar av skidspåret. Är det skotern som lockar så finns det en intern skoterled som tar dig ut på den stora leden med 45 mil härlig skoteråkning.

Tomten heter Funäsdalen 73:107:
Byggrätt 100 kvm plus komplementbyggnad. Souterrängplan eller vindsvåning får inredas. VA ingår i tomtens pris. El-anslutning tillkommer och betalas av köparen direkt till Härjeåns. Läs mer i detaljplanen som finns under viktiga dokument

Detta är verkligen ett skida in - skida ut läge! och skoter in -skoter ut läge! Välkommen att kontakta oss så svarar vi på era frågor. Välkommen till Härliga Härjedalen!

Om området

Skarvrusäterns stugområde/samfällighet
Inom föreningen finns totalt 82 tomter varav ca 60 är bebyggda.

Tänndalen

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 1,100,00012021-03-01 10:43:41

Viktiga dokument & länkar

Skarvrusätern detaljplan
Karta 73_107
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
HH Info, Budgivning
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Tomtgränser hitta.se
Bygglovsprocessen
Nybyggnadskarta

Bilder

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 73:107
Allmänt om fastigheten
Kommunal fastighetsavgift
SEK 2,540 / år
Taxeringsvärde
SEK 254,000
Taxeringskod
210, Småhusenhet, tomtmark
Summa pantbrev
SEK 437,500
Tomt
Areal
869 kvm
Tomtbeskrivning
Väg, VA och el till tomtområdet är under färdigställande och beräknas vara klart hösten 2021. Något exakt datum kan dock ej anges, då detta är beroende av väder och markförhållanden.

Tomten heter Funäsdalen 73:107:
Byggrätt 100 kvm plus komplementbyggnad. Souterrängplan eller vindsvåning får inredas. VA ingår i tomtens pris. El-anslutning tillkommer och betalas av köparen direkt till Härjeåns. Läs mer i detaljplanen som finns under viktiga dokument

Vid frågor gällande bygglov vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 00 (växel) eller via mail mob@berg.se

Vid frågor gällande vatten och avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs
Tel. 010-25 15 315
www.vattenmiljoresurs.se

Vid frågor gällande el och bredband, kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00
Vatten/avlopp
Kommunalt VA är under färdigställande och beräknas vara klart hösten 2021
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:146 ändamål: Kvartersanläggning,
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:57 ändamål: Vägar, Övrigt,
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:58 ändamål: Grönområden,
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:59 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Övrigt

Karta

Tänndalen - Skarvrusäterns stugområde Tänndalen

Skarvrusätern Bäckstigen 5

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!