MED3DC000CC4E7245B8A9CE121B47E83588

watermark

Åre By, Åre

Åre strand 14:1 v.14 & 2B4 v.40

Fakta

MånadsavgiftSEK 638 Strandvilla 4300 kr och lägenhet 3350 kr per år. Avgiften betalas en gång per år. I avgiften ingår internet, slutstädning, hushållsel, handdukar & linne, ved till kaminen och parkering med elstolpe.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea95 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer14:1 v.14 & 2B4 v.40
Byggår2004/2005

Utgångspris: SEK 285,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för information om visningsmöjligheter.

Förvärva två andelar vid Åre strand: En andel i ett vackert beläget strandhus v.14 samt ytterligare en andel i huslänga, v.40. Båda nära hotellet. Härliga veckor att spendera i Åre. Gillar ni skidåkning och cykling så får ni möjlighet att utöva båda delarna med dessa andelar. Bekvämt boende med hotellkänsla. Parkering till bilen. Lägenheterna är fullt möblerade och är utrustade med allt ni behöver för en bekväm semester. Strandvillan 14:1 om 95 kvm, har två våningsplan och rymmer två sovrum. Ett på nedre plan med 2 bäddar och ett på övre plan med 4 bäddar. Från kök och allrum, som även har kamin, kommer ni ut på en härlig altan i sydvästläge med vy mot Åresjön. Stort duschrum med bastu, toalett och tvättmaskin plus en separat gästtoalett. Den andra andelen är belägen i lägenhet, 2B4, är 76 kvm stor och rymmer två sovrum med 4 bäddar, allrum med bäddsoffa, kök samt badrum med bastu och gästtoalett. Parkeringsplatser med anslutningsmöjlighet till elstolpe finns intill husen. Dessutom finns i huset ett separat förråd för skidor och cyklar. I avgiften, som betalas årsvis, ingår service som städning, byte av sänglinne och handdukar, underhåll av huset, utrustning samt inventarier. Incheckning sker på lördagar. När ni lämnar sköter Holiday Club städningen. Husdjur är tillåtna i båda dessa andelar.

Om området

Åre kommun har cirka 10 000 invånare. Centralort i kommunen är Järpen. Åre by och orterna längs Åredalen är de delar av kommunen där turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid.

På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar. Och naturligtvis även övriga vinteraktiviteter som exempelvis turskidåkning, längdskidåkning och skoterturer i egen regi eller i grupp.

Under sommarhalvåret så erbjuds hela tiden nya aktiviteter. Mountainbikeåkning har utvecklats starkt under de senaste åren. "Åre Bike Park" är namnet på Åres cykelområde och erbjuder 53 km cykling fördelade på 34 leder, 853 fallhöjdsmetrar och i olika svårighetsgrader Liftar är öppna dagligen från juni till september, allt för att serva cykelåkarna som blir allt fler. Det finns ett flertal cykeluthyrare i byn.

Förutom skidor och mountainbike kan man roa sig med bl.a. forsränning, hängflygning, klättring och fjällvandring. För golfarna finns det en 18-hålsbana som ligger ca 13 km väster om Åre by
För den fiskeintresserade finns goda möjligheter till fiske både sommar- och vintertid, på flertalet platser i kommunen. Holiday Club nere vid Åresjön erbjuder inomhusaktiviteter med allt från bowling, biljard, minigolf till äventyrsbad.

Kommunikation

Åre ligger ca 10 mil från Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på drygt en timme och till Trondheim är det ca 17 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund, Stockholm och övriga Sverige via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda. Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger ca 9 mil från Åre. Till flygplatsen kan man ta sig med bil, taxi, flygbuss eller flygtaxi. Det finns också möjlighet att med flyg ta sig till Åre via Norge och Trondheim/Vaernes flygplats. Dit är avståndet ca 14 mil.

Närservice

I Åre by finns det en mängd affärer och restauranger. Här finns allt från snabbmatställen till lyxkrogar. I byn finns många sport- och fritidsbutiker som t.ex. Stadium, Intersport och Peak Performance. I byn finns också ICA Supermarket och Coop, Systembolag och Apotek. Ett flertal presentaffärer, järnhandel och klädaffärer bidrar till en mix av service som passar de flesta smaker.

Övrigt

Övrig information om Åre med omgivningar kan fås via Åre kommuns hemsida, www.are.se. Andra informativa webbsidor är www.are.cc, www.visitare.se, www.are360.com, www.arelive.se.

Bilder

Braskamin i allrum

Kök

Åre strand

Vy från strandområdet

Allrum och kök

Planritningar

Planskiss ov

Planskiss bv

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Strandvillan: 95 kvm. Hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt torkskåp.
Allrum och kök i öppen planlösning. Kök med mikrovågsugn, diskmaskin, spis och fläkt. Kyl/frys. Allrummet har braskamin. Där är det möblerat med soffa, fåtölj och soffbord samt matbord och stolar. Utgång till egen altan.
Duschrum varav det ena med bastu och tvättmaskin. Gästtoalett.
Två sovrum, det ena med dubbelsäng och det andra en trappa upp med våningssängar.
Allrum även på ovanvåningen med bäddsoffa. Totalt 7-8 sängplatser.

Lägenhet i länga: 76 kvm. Välplanerad lägenhet med två separata sovrum.
Entré med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och torkskåp.
Allrum och kök i öppen planlösning. Kök med mikrovågsugn, diskmaskin, spis och fläkt. Kyl/frys. Allrummet har braskamin. Där är det möblerat med bäddsoffa, fåtöljer och soffbord samt matbord och stolar. Utgång till egen altan.
Duschrum med bastu och tvättmaskin. Gästtoalett.
Två sovrum, båda har dubbelsängar. (Sängarna går att dra isär.)

Notera att bilderna i annonsen är tagna i liknande lägenheter i området. Avvikelser gällande färgställning i inredningen kan förekomma. Utrustning och möblemang har samma standard i alla lägenheterna.

---------------------------------------
Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
3 rum
Boarea
95 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 285,000
Avgift
SEK 638 Strandvilla 4300 kr och lägenhet 3350 kr per år. Avgiften betalas en gång per år. I avgiften ingår internet, slutstädning, hushållsel, handdukar & linne, ved till kaminen och parkering med elstolpe.
Information avgift
I avgiften ingår slutstädning, hushållsel, handdukar & linne, parkering med elstolpe, internet samt värme och VA.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus + flerfamiljshus
Byggnadsår
2004/2005
Uppvärmning
El-/Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk, typ FTX
Energideklaration
Utförd 4/9/2010
Energiprestanda primärenergital
175 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas + isolerglas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Att äga en andelslägenhet innebär att man delar samma lägenhet med andra familjer som alla nyttjar bostaden under var sin vecka under året. Andelen, alltså den egna veckan, kan antingen nyttjas av er själva, hyras ut eller om den ansluts till RCI nyttjas för resor till andra länder med hjälp av poängsystem. Ni kan då resa andra tider på året och är alltså inte bundna till specifikt er andelsvecka. Dessa båda andelar får ett värde av Bytesdag lördagar i båda andelarna. Husdjur är tillåtna i båda andelarna.
Notera att dessa två andelar hör till två olika föreningar. Andel 14:1 hör till Åre Sjö 1 och andel 2B4 hör till Åre Ranta 1 AB. Den senare är ett finskt bolag där man som andelsinnehavare äger en aktie. Överlåtelseskatt betalas av köpare och den uppgår till 2% av köpeskillingen.
Förening
Namn
Åre Sjö 1
Om föreningen
Föreningens byggnader färdigställdes under 2004-2009.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Fiber är indraget i lägenheterna och internet/TV ingår i avgiften.
Parkering
Föreningen disponerar över parkering med elstolpar. Varje lägenhet har nyttjanderätt till en parkeringsplats.
Renoveringar
Föreningen utför löpande underhåll av fastigheten. Fastighetsförvaltningen sköts av Ownership Service AB.
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Föreningen äger själv marken.
Övrigt
Under oktober 2018 gjordes en sammanslagning av flertalet föreningar i området vid Åre strand.

Karta

Åre By Åre

Åre strand 14:1 v.14 & 2B4 v.40

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!