230
MED216478D032E94E0580DA8876BDD8461D

Andelslägenhet i nyare huslänga. Nyttja v.10 för skidåkning i Åre.

watermark

Åre By, Åre

Åre strand 7B2 v.10

Fakta

MånadsavgiftSEK 0 Avgiften 3350 kr, betalas en gång om året, och där ingår el, slutstädning, linne & handdukar, parkering med elstolpe och internet.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea53 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer7B2 v.10
Byggår2018

Utgångspris: SEK 199,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för information om visningsmöjligheter.

Andelsvecka 10 i ny fräsch lägenhet om två sovrum, en trappa upp i huset. Ljus och fräsch med härligt läge nära sjön. Bekvämt gångavstånd till tågstationen och till skidbussarna.

Om området

Åre kommun har cirka 12 000 invånare. Centralort i kommunen är Järpen. Åre by och orterna längs Åredalen är de delar av kommunen där turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid.

På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar. Och naturligtvis även övriga vinteraktiviteter som exempelvis turskidåkning, längdskidåkning och skoterturer i egen regi eller i grupp.

Under sommarhalvåret så erbjuds hela tiden nya aktiviteter. Mountainbikeåkning har utvecklats starkt under de senaste åren. "Åre Bike Park" är namnet på Åres cykelområde och erbjuder 53 km cykling fördelade på 34 leder, 853 fallhöjdsmetrar och i olika svårighetsgrader Liftar är öppna dagligen från juni till september, allt för att serva cykelåkarna som blir allt fler. Det finns ett flertal cykeluthyrare i byn.

Förutom skidor och mountainbike kan man roa sig med bl.a. forsränning, hängflygning, klättring och fjällvandring. För golfarna finns det en 18-hålsbana som ligger ca 13 km väster om Åre by
För den fiskeintresserade finns goda möjligheter till fiske både sommar- och vintertid, på flertalet platser i kommunen. Holiday Club nere vid Åresjön erbjuder inomhusaktiviteter med allt från bowling, biljard, minigolf till äventyrsbad.

Kommunikation

Åre ligger ca 10 mil från Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på drygt en timme och till Trondheim är det ca 17 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund, Stockholm och övriga Sverige via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda. Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger ca 9 mil från Åre. Till flygplatsen kan man ta sig med bil, taxi, flygbuss eller flygtaxi. Det finns också möjlighet att med flyg ta sig till Åre via Norge och Trondheim/Vaernes flygplats. Dit är avståndet ca 14 mil.

Närservice

I Åre by finns det en mängd affärer och restauranger. Här finns allt från snabbmatställen till lyxkrogar. I byn finns många sport- och fritidsbutiker som till exempel Stadium, Intersport och Peak Performance. I byn finns också ICA Supermarket och Coop, Systembolag och Apotek. Ett flertal presentaffärer, bygghandel, bilverkstad och klädaffärer bidrar till en mix av service som passar de flesta smaker.

Övrigt

Övrig information om Åre med omgivningar kan fås via Åre kommuns hemsida, www.are.se. Andra informativa webbsidor är www.aresweden.com och www.arelive.se.

Bilder

Åre strand 7

Vy mot skidbackarna

Kök

Allrum med utgång till inglasad balkong

Planritningar

Åre strand 7 copy

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välplanerad lägenhet med två separata sovrum. Det finns två bäddar i varje sovrum.
Entré med avhängningsmöjligheter för ytterkläder. En garderob och ett städskåp finns i hallen.
Allrum och kök i öppen planlösning. Kök med mikrovågsugn, diskmaskin, spis och fläkt. Kyl/frys.
Allrummet är möblerat med bäddsoffa som har plats för två personer, fåtöljer och soffbord samt matbord och stolar. Kamin finns.
Stort inglasat uterum med matbord och elgrill.
Duschrum med wc, bastu och tvättmaskin samt torkskåp.
Gästtoalett med WC och handfat.
Golvvärme i hela lägenheten.


--------------------------------------------
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
3 rum
Boarea
53 kvm
Areakälla
föreningens information
Parkering
Parkeringsplats med elstolpe.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 199,000
Kommentar till andelstal
Uppgifter om andelstal kan erhållas från Ownership Services AB.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk, typ FTX
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Skidförråd vid entrén.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Bytesdag måndagar. Husdjur tillåtna.
Att äga en andelslägenhet innebär att man delar samma lägenhet med andra familjer som alla nyttjar bostaden under var sin vecka under året. Andelen, alltså den egna veckan, kan antingen nyttjas av er själva, hyras ut eller om den ansluts till RCI nyttjas för boende i andra länder med hjälp av poängsystem. Om den här andelen ansluts till RCI får den ett poängvärde av 107 500 p.
Veckoavgift är 3 350 kr/år.
Förening
Namn
Åre Sjö 10
Om föreningen
Föreningen upplåter lägenheter med bostadsrätt för nyttjande för fritidsändamål. Lägenheterna är disponerade enligt följande: 8 st 2 sovrum och 4 st 3 sovrum. Total lägenhetsyta är 720,4 kvm.
Förvaltning av ekonomi, administration och fastighet sköts av Ownership Services AB.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
12
Tv och bredband
Fiber är installerat och ingår i avgiften.
Parkering
Det finns parkering i anslutning till huslängan.
Ekonomi
Vid slutet 2019 var 283 andelar av totalt 624 st sålda. 341 st ägdes av Holiday Club Sweden AB.
Många juridiska personer blev under 2019 ägare till andelar och man har uppmärksammat möjligheten att föreningen kan bli oäkta om för stor andel av innehavet ligger hos juridiska personer. Försäljningen av andelar fortsätter under 2020.
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande.
Äger föreningen marken
Föreningen arrenderar marken.

Karta

Åre By Åre

Åre strand 7B2 v.10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!