230
MED4CA1621431B7443187EFA74664929E0B

Härligt läge vid Åresjöns strand och ca tio minuters promenad till Åre torg!

watermarkBudgivning

Åre By, ÅRE

Åre strand 8B4

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,055 Ink va, kabeltv, bredband och parkering. El och värme schablondebiteras av föreningen med ca 1200 kr/mån. Avstämning sker en gång om året.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea53 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer8B4
Byggår2018
Driftskostnad882 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 3,200,000
Utgångspris: SEK 2,975,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Perfekt läge vid Åresjöns strandpromenad och en kort promenad till torget och backarna. Lägenheten som blev färdigställd under 2018 är i mycket bra skick och håller genomgående en hög standard. Väldisponerad planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning, stor inglasad balkong på ca 12 kvm som förlänger säsongen och mer än väl fungerar som ett extra rum dessutom finns det utanför entrén en bred loftgång som kan användas som extra uteplats. Två bra sovrum, ett fullutrustat badrum med bastu och en gäst-wc. På bottenplan finns också ett praktiskt skidförråd. Möbler och inventarier ingår i köpet. I avgiften ingår VA, bredband, kabel-tv och parkering med motorvärmare.

Om området

Åre kommun har cirka 12 000 invånare. Centralort i kommunen är Järpen. Åre by och orterna längs Åredalen är de delar av kommunen där turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid.

På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar. Och naturligtvis även övriga vinteraktiviteter som exempelvis turskidåkning, längdskidåkning och skoterturer i egen regi eller i grupp.

Under sommarhalvåret så erbjuds hela tiden nya aktiviteter. Mountainbikeåkning har utvecklats starkt under de senaste åren. "Åre Bike Park" är namnet på Åres cykelområde och erbjuder 53 km cykling fördelade på 34 leder, 853 fallhöjdsmetrar och i olika svårighetsgrader Liftar är öppna dagligen från juni till september, allt för att serva cykelåkarna som blir allt fler. Det finns ett flertal cykeluthyrare i byn.

Förutom skidor och mountainbike kan man roa sig med bl.a. forsränning, hängflygning, klättring och fjällvandring. För golfarna finns det en 18-hålsbana som ligger ca 13 km väster om Åre by
För den fiskeintresserade finns goda möjligheter till fiske både sommar- och vintertid, på flertalet platser i kommunen. Holiday Club nere vid Åresjön erbjuder inomhusaktiviteter med allt från bowling, biljard, minigolf till äventyrsbad.

Kommunikation

Åre ligger ca 10 mil från Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på drygt en timme och till Trondheim är det ca 17 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund, Stockholm och övriga Sverige via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda. Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger ca 9 mil från Åre. Till flygplatsen kan man ta sig med bil, taxi, flygbuss eller flygtaxi. Det finns också möjlighet att med flyg ta sig till Åre via Norge och Trondheim/Vaernes flygplats. Dit är avståndet ca 14 mil.

Närservice

I Åre by finns det en mängd affärer och restauranger. Här finns allt från snabbmatställen till lyxkrogar. I byn finns många sport- och fritidsbutiker som till exempel Stadium, Intersport och Peak Performance. I byn finns också ICA Supermarket och Coop, Systembolag och Apotek. Ett flertal presentaffärer, bygghandel, bilverkstad och klädaffärer bidrar till en mix av service som passar de flesta smaker.

Övrigt

Övrig information om Åre med omgivningar kan fås via Åre kommuns hemsida, www.are.se. Andra informativa webbsidor är www.aresweden.com och www.arelive.se.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 3,200,00012021-06-21 16:25:54
SEK 3,150,00032021-06-21 09:48:15
SEK 3,100,00022021-06-18 12:44:39
SEK 2,975,00012021-06-15 14:17:06

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Åre Strand 8

Kök och vardagsrum i öppen planlösning

Matplats

Kamin

Kök

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
53 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter och förvaring i skjutdörrsgarderob. Mörkt klinkergolv och vitmålade väggar.
Gäst-wc
Ligger direkt till höger om hallen och har mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar.
Sovrum 1
Trivsamt sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng och förvaring i två garderober. Vitmålade väggar, fondvägg och ekparkett.
Badrum/Bastu
Fräscht och rymligt badrum med vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat med kommod, städskåp och tvättmaskin. I badrummet finns också en bastu.
Kök
Fint kök med vita skåpsluckor, svart kakel och trämönstrad laminatbänkskiva. Köket är utrustat med spis, ugn, kombinerad kyl och frys, mikro och diskmaskin. Matplats mellan kök och vardagsrum.
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med lättmöblerade ytor i öppen planlösning med köket. Ekparkett och vitmålade väggar. Braskamin och utgång till den stora inglasade balkongen.
Sovrum 2
Ligger i anslutning till vardagsrummet med plats för både dubbelsäng och sängmöbler samt bra med förvaring i skjutdörrsgarderob. Fondvägg, vitmålade väggar samt ekparkett.
Inglasad balkong
Stor härlig inglasad balkong på ca 12 kvm med västerläge och fin utsikt.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 2,975,000 utgångspris
Avgift
SEK 2,055 Ink va, kabeltv, bredband och parkering. El och värme schablondebiteras av föreningen med ca 1200 kr/mån. Avstämning sker en gång om året.
Driftskostnad
SEK 10,582 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,912
Uppvärmning
SEK 6,000
Försäkring
SEK 670
Beräknat antal personer
2
Kommentar
El och värme schablondebiteras av föreningen med ca 1200 kr/mån. Avstämning sker en gång om året och nuvarande ägare har hittills fått tillbaka en stor del av kostnaden. Den angivna driftskostnaden för el och värme är vad nuvarande ägare haft efter avstämning.
Andel i föreningen
5.63 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas med persienner
Förening
Namn
Brf Åre Sjö 9
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Ekonomi
Föreningen ska låta bygga ett parhus med två lägenheter ned mot Åresjön. När detta är klart och lägenheterna upplåtits till ny ägare får föreningen in ett bra tillskott som gör föreningens ekonomi starkare.
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person

Karta

Åre By ÅRE

Åre strand 8B4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!