230
MED20331ED82F544C5F8FAAD177FAD12AF2

Fjällhus med utsikt mot Skutan. Andelshus med 5 veckor/år

watermarkBudgivning

Åre Björnen, Åre

Björnen Copperhill 20B (C)

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,072 Avgiften betalas kvartalsvis, 3215 kr, och där ingår värme, VA, hushållsel samt basutbud för Kabel-TV. Vägunderhåll via samfällighet ingår också i avgiften.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea86 kvm
Lägenhetsnummer20B (C)
Byggår2010

Utgångspris: SEK 395,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för information om visningsmöjligheter.

Andelshus med utsikt mot Skutan till salu. Huset har hög standard och är disponerat på två plan. På övre plan finns 3 sovrum med upp till 7 bäddar samt ett duschrum. På nedre plan finns en praktisk hall, ett duschrum med bastu samt allrum och kök med härlig utsikt. Rymligt förråd hör till huset och parkering för bilar finns intill husen. Välskött förening och härliga veckor att nyttja under kommande år. Husdjursfritt! Byte söndagar.
Valda veckor för 2022: 12, 27-28, 30 och 42.

Om området

Allmänt
ÅreBjörnen har utvecklats mycket under de senaste åren. Här har det byggts och tillkommit många nya bäddar. Berget upp till det exklusiva hotellet Copperhill Mountain Lodge kantas av nybyggda hus i olika stilar och storlekar.
Liftsystemet i ÅreBjörnen är sammanbyggt med Åres skidsystem.
I centrumområdet finns även elbelyst skidspår på 5 km samt preparerade längdspår på 3, 5, 10 och 15 km.
Turleder upp till Åreskutan och Fröå Gruva är bara ett par exempel på härliga utflyktsmål i området.
Till Åre är det ca 6 km.

Kommunikation

Under skidsäsongen så går det skidbussar regelbundet mellan Åre Björnen - Åre - Tegefjäll - Duved.

Närservice

I Centrumområdet i nedre delen av ÅreBjörnen finns en mindre livsmedelsaffär, café, skiduthyrning, restaurang samt ÅreBjörnens SkidCenter.
Till närmaste större matvaruaffär är det ca 3 km, ICA Björnänge nere vid korsningen till E14.

Parkering

Parkering finns i anslutning till fastigheten.

Bilder

Copperhill 20A och B

Allrum med kamin

Allrum med stort fönsterparti

Allrum m kök

Planeringsverktyg

Planritningar

Planskiss nedre plan

Planskiss övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in till denna härliga fjällvilla. Golven i huset är genomgående belagda med ekparkett. I entrén är det skiffergolv och i duschrummen klinkergolv och kaklade väggar. Golvvärme finns överallt på båda våningarna.
Du kommer in i en praktisk hall med skiffergolv. Här finns hatthylla för ytterkläderna samt städskåp. Vidare kommer du in till allrummet med kök i öppen planlösning. Allrummet har panoramafönster och här finns också en mysig och värmande kamin ställd mot en vägg klädd i skiffer. På detta våningsplan finns även ett duschrum med bastu.

På det övre planet finns tre rymliga sovrum, ett med våningssäng med bredare underbädd samt två rum med dubbelsängar, där bägge rummen har utgång till balkong med utsikt. Totalt finns 6-7 sängplatser.
Samtliga möbler och inventarier håller en hög standard.
Antal rum
4 rum
Boarea
86 kvm
Areakälla
föreningens information
Kök
Köket har vita luckor och arbetsbänk i praktisk laminat med stavmosaik på väggen ovan bänken. Maskinell utrustning: ugn, spishäll, köksfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl/frys. All maskinell utrustning i rostfritt utförande.
Duschrum
Duschrum på nedre plan med duschhörna med infällbara dörrar, wc, handfat med kommod och spegel ovan, handdukstork, torkskåp och bastu. På övre plan finns ett duschrum med wc, handfat med kommod och spegel ovan, handdukstork och duschhörna med infällbara dörrar.
Budgivningsinformation
----------------------------
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
SEK 395,000
Avgift
SEK 1,072 Avgiften betalas kvartalsvis, 3215 kr, och där ingår värme, VA, hushållsel samt basutbud för Kabel-TV. Vägunderhåll via samfällighet ingår också i avgiften.
Information avgift
Från och med 1 april 2020 höjdes månadsavgiften. Anledningen är att föreningen vill skapa förutsättningar för att på ett bra sätt möta framtida renoveringar och täcka eventuella räntehöjningar.
Andel i föreningen
2.245 %
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans fritidshus
Byggnadsår
2010
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
I anslutning till villan finns ett praktiskt stort varmbonat uteförråd/skidförråd med bl.a. värmepanna och pjäxvärmare.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Val för 2023 sker i maj 2022. Turordningen för År 3 är aktuell för nästa veckoval. Bytesdag söndagar.
Att äga en andelslägenhet innebär att man delar samma lägenhet med andra familjer som alla nyttjar bostaden under sina respektive veckor under året. Lägenheten, kan antingen nyttjas av er själva eller om ni inte kan nyttja era veckor, hyras ut. Vad gäller underhåll och byte av inventarier så kan man gemensamt med övriga andelsinnehavare för just denna lägenheten, komma överens om vilka åtgärder som behövs eller som önskas, och så bekostar man dessa tillsammans. Övrigt underhåll av fastigheten sköts av föreningen som i en vanlig bostadsrättsförening.

I detta hus är husdjur inte tillåtet!
Förening
Namn
Brf Kopparberget Åre
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Åre-Hårbörsta 2:94. På fastigheten finns 4 byggnader (lägenheter) som var och en är uppdelad i 10 andelar.
Föreningen har två veckor om året reserverade för städning och underhåll av lägenheterna. Övriga veckor delas upp för nyttjande av andelsinnehavarna. De tio andelsägarna får dela på sammanlagt 50 veckor, varav ca 20 vinterveckor, från det att backarna öppnar i november/december tills att de stänger omkring den 1 maj. Alla andelsägare garanteras minst 2 vinterveckor per år. Samtliga veckor fördelas enligt valschema vid den årliga föreningsstämman, som äger rum i maj/ juni.
Förråd ca 6 kvm finns till varje villa.
Husens konstruktion: Grunden består av platta på mark. Stomme av trä. Bjälklag av trä. Fasad av liggande timmerpanel med knutar i timmer.
Takbeklädnad: Svart tegel. Hängrännor av svart målad plåt. Fönster: 3-glas isolerglas. Uppvärmning: Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme.

Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp via del i samfälligheten Åre Björnen Samfällighetsförening (ÅBS).

Man hyr inte ut husen i kommersiellt syfte. Det är ett önskemål från medlemmarna och styrelsen att detta respekteras.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Tv och bredband
TV med basutbud innehåller 1, 2, 4 och 6. Detta kommer via antenn på huset.
Parkering
Parkeringsplats för de boende finns intill hus D.
Renoveringar
Under 2020 renoverades fasaden efter ett konstruktionsfel som gett fuktläckage på framsidan av husen. Under 2021 byts golven ut efter skada som uppkommit efter samma konstruktionsfel. Allt är åtgärdat och det finns inga andra pågående problem i fastigheten.
Ekonomi
Notera att styrelsen from 2019 tar beslut om juridisk person som köpare från fall till fall, då man behöver vara restriktiv med godkännandet av juridiska personer som medlemmar i föreningen.
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Ekonomisk förvaltning och lägenhetsregister sköts av 7an Ylvas Redovisning, Undersåker.

Karta

Åre Åre Björnen

Björnen Copperhill 20B (C)

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!