230
MED0DB8879EC50F4EC185A90A8EF6B83FD8

Mysig stuga i vackra Bratteggen!

watermark

Järpen, Järpen

Bratteggen Flottarvägen 5

Fakta

TypFritidshus
Antal rum3 rok
Boarea50 kvm
Tomtarea1,099 kvm
Byggår1984
Driftskostnad1,382 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,425,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för information om visningsmöjligheter.

Öppna dörren och hämta in lite blåbär till frukosten. Sitt i kvällssolen på altanen och njut av utsikten mot Åreskutan. Bratteggen erbjuder allt det där du vill ha när du är ledig. Stugan är välbyggd och bra planerad. Två sovrum med möjlighet till gott om bäddar. Kök och storstuga med en härlig öppen spis centralt placerad. Isolerad friggebod med indragen el finns på tomten. Du har preparerade skidspår, skoterleder och pulkabacke bakom knuten. Plocka bär, vandra på skogsstigar eller cykla till vackra Kall. Här finns livskvalitet. Varmt välkommen!

Om området

Järpen är kommunens centralort med kommunhus, skolor och äldreomsorg.

Kommunikation

Järpen ligger mellan Åre och Östersund och har bra kommunikationer. Med bil tar man sig till Östersund på knappt en timme (ca 7,5 mil) och till Åre är det ca 2,5 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund via tåg och buss. Norrtåg trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda.

Närservice

I Järpen finns flertalet butiker som ICA Supermarket, Coop, OkQ8, Shell, Lundhags m.fl. Här finns också Systembolag, Apotek, Hälsocentral, presentaffärer, bokhandel, optiker, frisörer och i övrigt allmän service som är brukligt i den här typen av centralort.

Här i Järpen finns också badhus, fritidsgård & bibliotek centralt. Järpen stoltserar med ett rikt föreningsliv med aktiviteter som ishockey, fotboll, längdåkning mm. Dessa engagerar både ungdomar och vuxna.

Järpen har barnomsorg, förskola och skola ända upp till gymnasienivå. Flera gymnasielinjer har riksintag och är populära val för ungdomar från hela Sverige. Högstadieeleverna går from höstterminen 2010 i Mörsils Centralskola ca 10 km öster om Järpen.

Övrigt

Bratteggens stugby erbjuder en naturskön miljö med både skoterspår och skidspår. En före detta skidbacke är utmärkt för pulkaåkning och det finns en fin grillplats för de boende att nyttja. Nere vi sjön finns båt- och badbryggor.

Bilder

Flottarvägen 5

Altan i västerläge

Storstuga med öppen spis

Storstuga

Planritningar

Bratteggen Flottarvägen 5

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ordf, i samfällighetsföreningen Bo Nordlander 070-594 82 25. Mail: bratteggensamf@outlook.com

Stugan har en traditionell fjällstugekänsla med gedigna trägolv och träpanel på väggar och i tak.

I hallen finns hatthylla för ytterkläder och plats för skoställ. Det finns två sovrum. Det ena lite mindre sovrummet har en garderob medan det andra lite större sovrummet har tre garderober.
Kök och storstuga utgör ett och samma rum. Centralt placerad finns en öppen spis som värmer gott och sprider atmosfär under vintern. Köket renoverades delvis 2018 då man bytte flera köksskåp och diskbänk. Arbetsbänk i laminat. Maskinell utrustning: spis, fläkt (-18), kyl/frys (-19), diskmaskin (-18). Sovrum 1 är lite mindre och rymmer en våningssäng. Sovrum 2 är större till ytan och där finns plats till dubbelsäng eller fler våningssängar. Duschrummet har våtrumsmatta och våtrumstapet på väggarna. Handfat, WC samt duschhörna. Innanför duschrummet finns ett litet förråd med varmvattenberedare.

Det finns inget fiber i området. Mobilt bredband fungerar fint.
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
50 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans fritidshus
Byggnadsår
1984
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Timmer
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Bratteggen 1:83
Övrigt
Sotning 2019. Dränering utmed baksidan på huset är utförd 2012. Ny vägtrumma och bredare infart grävdes 2008. Gärdsgård från 2003/06. Nytt lås installerat inför försäljning. Golvbrunnen i förrådet innanför duschrummet är inte inkopplad. Infravärme finns på altanen med den är inte inkopplad.
Vägen i området plogas hela vintern.
Övriga byggnader
Varmbonad friggebod, f d bastu, med indragen el, ca 6 kvm i storlek.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 16,582 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,132
Väg, samf
SEK 8,300
Sotning
SEK 150
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 4,200 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 560,000
Byggnadsvärde
SEK 444,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 105,000
Tomt
Areal
1099 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Tomtbeskrivning
Naturtomt som inte kräver något arbete.
Parkering
Gott om parkeringsyta för flera bilar.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Samfälligheten äger ledningsnätet inom området, som kopplas ihop med det kommunala nätet.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Åre Bratteggen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Bad- och/eller båtanläggning

Karta

Järpen Järpen

Bratteggen Flottarvägen 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!