MEDE7224185027B430C87FB916FC58DE0E5

Andel i fritidshus med 150 kvm boyta!

watermark

Åre Björnen, Åre

Falken 3 andel A4, I

Fakta

TypFritidshus
Antal rum5 rok
Boarea150 kvm
Biarea20 kvm
Tomtarea792 kvm
Byggår2008
Driftskostnad1,250 kr/månad

Utgångspris: SEK 450,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information om visningsmöjligheter.

Fjällhus i ett plan med loft. Spännande arkitektur, härliga sällskapsutrymmen och fönsterpartier med utsikt över fjällvärlden. Fullt utrustad och smakfullt möblerad för upp till 14 personer. Ägarandel med egen lagfart. Fastigheten ligger med ett lugnt läge i ÅreBjörnen men med närhet till Åres skidsystem.
Resterande veckor valda för 2021: 25, 35, 46 . Husdjursfritt.

Om området

Allmänt
ÅreBjörnen har utvecklats mycket under de senaste åren. Här har det byggts och tillkommit många nya bäddar. Berget upp till det exklusiva hotellet Copperhill Mountain Lodge kantas av nybyggda hus i olika stilar och storlekar.
Liftsystemet i ÅreBjörnen är sammanbyggt med Åres skidsystem.
I centrumområdet finns även elbelyst skidspår på 5 km samt preparerade längdspår på 3, 5, 10 och 15 km.
Turleder upp till Åreskutan och Fröå Gruva är bara ett par exempel på härliga utflyktsmål i området.
Till Åre är det ca 6 km.

Kommunikation

Under skidsäsongen så går det skidbussar regelbundet mellan Åre Björnen - Åre - Tegefjäll - Duved.

Närservice

I Centrumområdet i nedre delen av ÅreBjörnen finns en mindre livsmedelsaffär, café, skiduthyrning, restaurang samt ÅreBjörnens SkidCenter.
Till närmaste större matvaruaffär är det ca 3 km, ICA Björnänge nere vid korsningen till E14.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Björnen Falken 3

Planritningar

Planskiss Entréplan

Planskiss Loft

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i detta fritidshushus med öppen planlösning, hög takhöjd i allrummet, fönsterpartier mot sydväst och utgång till en härlig terrass.

På entréplanet möts man av en generöst tilltagen hall med avhängning. Från hallen öppnar allrummet upp med generös takhöjd, kamin, extra rymlig hörnsoffa och stora fönsterpartier som ger rummet ett fantastiskt ljus. Kök och matrumsdel i öppen planlösning, här finns ett långt matbord med 14 stolar. Köket är utrustat med moderna luckor och med maskinell utrustning i rostfritt utförande. Från allrummet kommer man via en altandörr ut till den soliga terrassen med utsikt både över Renfjället och Åresjön. Det stora badrummet med stor bastu och bubbelbadkar finns i anslutning till entréhallen. Ytterligare ett badrum med duschhörna ligger i anslutning till entréhallen. Här finns också tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

På entréplanet finns tre sovrum. Två sovrum med våningssängar där underbädden består av en bred säng och översängen av en smalare bädd. Det tredje sovrummet är ett rum med dubbelsäng och rejäl takhöjd. Loftvåningsplanet nås via en trätrappa från hallen. Då allrummet har öppet till nock så har man från loftplanet en härligt öppen planlösning och kontakt med resten av huset.

Entrégolvet är beklätt med skiffer och de övriga golven är belagda med parkett. Innerväggar målade i ljus färg med tapetserade och målade fondväggar i kontrasterande färg samt en svart fondvägg av liggande träpanel i allrummet.

Huset är mycket smakfullt inrett och andelen säljs fullt möblerad och utrustat. Samtliga möbler och inventarier håller en hög standard.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
150 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Rymlig entréhall med mörkgrå klinker och golvvärme. Klädavhängning och skohylla. Ljust målade väggar.
Allrum
Allrum med öppet upp till nock. Stor hörnsoffa och sittpuffar. Parkettgolv. Ljust målade väggar med fondvägg mot terrassen i svart liggande träpanel. Värmande kamin.
Köksavdelning
Kök i öppen planlösning med allrummet. Maskinell utrustning: Kyl, frys med ismaskin, spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin, mikrovågsugn, i rostfritt utförande. Välutrustat för 14 personer.
Badrum 1
Badrum med duschhörna, wc, tvättställ. Grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med svart dekorkakel ovan tvättstället. I detta badrummet finns även tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Golvvärme.
Badrum 2
Badrum med dusch, wc, tvättställ, bastu och bubbelbadkar. Grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med svart dekorkakel ovan tvättstället. Golvvärme.
Sovrum 1
Större sovrum med dubbelsäng. Två dubbelgarderober och en enkelgarderob (städskåp). Ljust målade väggar med en fondvägg i rödbrunt bakom sängen. Parkett på golv. Snedtak med takhöjd upp till nock.
Sovrum 2
Sovrum med 3 bäddar. Våningssäng med bredare underslaf 140 cm och överslaf med 90 cm bredd. Dubbelgarderob. Parkett på golv. Ljust målade väggar med en mörkgrårandig tapetserad fondvägg.
Sovrum 3
Sovrum med 3 bäddar. Våningssäng med bredare underslaf 140 cm och överslaf med 90 cm bredd. Garderob. Parkett på golv. Ljust målade väggar med en mörkgrårandig tapetserad fondvägg.
Loftrum/allrum
Loftrum med snedtak och bäddplatser för 6-9 personer. 3 breda sängar (120 cm) och 3 ihopfällbara extrasängar. Sittpuffar och TV. Låsbara förrådsskåp. Parkettgolv och ljust målade väggar.
Övrigt

Skidväg för anslutning till skidsystemet på bekvämt avstånd.
Generöst utrustat både vad gäller material och sociala utrymmen.

Varje delägare äger sin andel med egen lagfart. Delägarna sköter tillsammans drift & underhåll av fastigheten.

De tio delägarna får dela på sammanlagt ca 20 vinterveckor, från det att backarna i Åre öppnar i november/december tills att de stänger omkring den 1 maj. Alla ägare garanteras minst 2 vinterveckor per år. Samtliga veckor fördelas vid det årliga årsmötet via val av veckor enligt ett förbestämt valschema.

Resterande veckor valda för 2021: 25, 35, 46. Inför veckovalen 2022 utgår man från år 4 i turordningsschemat.
Uthyrning av de egna andelsveckorna är tillåten. Bytesdag söndagar, kl.12.00.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans fritidshus med loft
Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Takpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Åre-Svedje 1:318
Övrigt
Uteförråd samt låsbara skidskåp på utsidan huset.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 15,000 / år
Driftskostnad, varav
Övrigt
SEK 15,000
Beräknat antal personer
6
Kommentar
Driftskostnaderna täcks av de tio delägarnas årsavgifter. De betalas in med 7500 kr två gånger per år. Del 1 ska vara inbetalat senast 31 juli och del 2 senast den 30 november.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,404,000
Byggnadsvärde
SEK 2,877,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 660,000
Tomt
Areal
792 kvm
Tomttyp
naturtomt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Åre Åre-Svedje GA:6 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Åre Åre-Svedje GA:9 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Karta

Åre Björnen Åre

Falken 3 andel A4, I

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!