HuvudsidaOm företaget
230
MED5A40F40DDA5F404DA503883A281CA555

Visst är det härligt att slippa välja mellan sjö och fjäll!Lofsdalsvägen 81 Lofsdalen, Lofsdalen

watermark

Lofsdalen, Lofsdalen

Lofsdalsvägen 81


PRIS990 000 kr

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

912 kvm

Visst är det härligt att slippa välja mellan sjö och fjäll!

Visst är det härligt att slippa välja mellan sjö och fjäll! På denna tomt kan ni bygga er fjällstuga med utsikt över både Lofssjön och närliggande fjäll. Tomten är dessutom belägen på gångavstånd från byn. I direkt när närhet finns skoterleder och inte långt bort även längdspår. Vintern som var drog Lofsdalsspår mycket fina spår på sjön. Cykeln hoppar du på utanför dörren och ett något längre stenkast bort ligger Lofssjön som bjuder på mycket aktivitet med fiske, skoteråkning, skidåkning eller varför inte ta vesslan upp till Våffelstugan med härlig utsikt och god mat. Den fina alpina skidanläggningen med aktivitetshus och restauranger tar ca 3 minuter med bil att nå.

Värt att nämna är att tomten ligger en bit ner från vägen vilket innebär ett mer skyddat läge. Området där tomten ligger består endast av några få stugor vilket gör detta till en mycket fin och rofylld plats. Byggrätten är enligt detaljplan 91,2 kvm i ett plan vilket motsvarar 10 % av tomtens. Läs mer om detaljerna i den bifogade plankartan som finns under viktiga dokument.

Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp samt elanslutning betalas av köparen.

Tomten besöker ni när det passar er. Det är fritt fram att gå omkring på fastigheten. Frågor gällande bygglov hänvisas till Härjedalens kommun.

Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg! Vi bor och lever i Lofsdalen och hjälper gärna till att svara på era frågor

Bilder

MED5A40F40DDA5F404DA503883A281CA555
MED1BFD9A929B2D4E3D846BA18F8D7C39FC
MED6929E6060ACB4098B0F95C8251053EF5
MED591DAB45B30D42E1B154652C406FB318
MED6C1F3FD708E04134B64DF182C95ECFA3

Fakta

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

912 kvm

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

KOMMUNIKATION

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

NÄRSERVICE

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

ÖVRIGT

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Ej heller för händelse som säljaren eller mäklaren inte kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar

Bygglovsprocessen
Se länk under länkar

Nybyggnadskarta
Beställning av nybyggnadskarta kan ske via Härjedalens kommun. Se länk under länkar

Vid frågor gällande bygglov vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 00 (växel) eller via mail mob@berg.se

Vid frågor gällande vatten och avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs
Tel. 010-25 15 315
www.vattenmiljoresurs.se

Vid frågor gällande el och bredband, kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00

Byggnad

FASTIGHETSBETECKNING

Lofsdalen 26:273

Allmänt om tomten

TAXERINGSVÄRDE

449 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

AREAL

912 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

VATTEN/AVLOPP

Möjlighet till kommunalt vatten och avlopp. Kontakta Vatten & Miljöresurs för vidare information om anslutning.

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2361-09/108.1

Viktiga dokument & länkar

Karta

Härjedalen Lofsdalen

Lofsdalsvägen 81

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579