HuvudsidaOm företaget
230
MED2597AFE384D549919F11AC0FCB25C52E

Trerummare med balkong vid Åre torg!!Stationsvägen 16, lgh 124 Åre By, Åre

watermark

Åre By, Åre

Stationsvägen 16, lgh 124


PRIS4 595 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

55 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

124

MÅNADSAVGIFT

3 290 kr

BYGGÅR

2006/07

PRIS

4 595 000 kr

Trerummare med balkong vid Åre torg!!

Välkomna in i denna mycket fräscha lägenhet med balkong i söderläge och två rymliga sovrum. Extra takhöjd ger bostaden rymd och ljus. Nyligen renoverad med nytt kök från Noblessa samt nymålade väggar. Skiffergolv i allrum och duschrum. Parkett i sovrummen. Duschrummet är utrustat med egen tvättmaskin och torkskåp. Centralt belägen intill Åre torg med gångavstånd både till liftsystem och till tågstation. Mycket bra hyresintäkter vid uthyrning. Möbler och inventarier ingår i köpet.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

3
mars | söndag
Kl 12:00 - 12:45
Bokad visning - Välkommen med din anmälan!

Bilder

MED2597AFE384D549919F11AC0FCB25C52E
MEDD1730BBB3C9F4EAA80469B2372676C5A
MED310873FFA87545849BC0A50F3C43C08D
MED38E4029AD9FA44D2965E0C539623F93D
MEDCD79663A4F0149FE8C0ECFDF9B7E048C

Planritningar

Stationsvägen 16, lgh 124

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

55 kvm

LÄGENHETSNUMMER

124

VÅNING

2 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 290 kr

BYGGÅR

2006/07

PRIS

4 595 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum varav 2 sovrum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Lägenheten har extra takhöjd vilket ger ljus och rymd till rummen. Nyrenoverat kök samt nymålade väggar. Snyggt skiffergolv med värme i hela allrummet/köksdelen samt i badrummet. Badrummet är rymligt och där finns både tvättmaskin och torkskåp. I sovrummen ligger ett snyggt parkettgolv.

ALLRUM

Rymligt rum med vita väggar och skiffergolv. Spotlights i taket vid entrén och utmed ena väggen. Extra takhöjd, hela 3,15 m, bidrar till ett härligt ljusflöde. Bra ytor både för soffhörna med tv för matplats med utrymme för hela familjen. Utgång via dubbeldörrar till balkongen som har solläge.

KÖK

Köket är nyligen renoverat. Vita blanka luckor, arbetsbänk i praktisk laminat och skiffer på väggen ovan. Maskinell utrustning: kyl/frys, spishäll, ugn, mikrovågsugn, köksfläkt samt diskmaskin.

SOVRUM 1

Större sovrum med dubbelsäng. Här finns tre garderober, varav den ena är låsbar. Fönster mot Renfjället.

SOVRUM 2

Ett större sovrum med dubbelsäng. Även här finns tre garderober. Sängen har praktiskt förvaringsutrymme under madrasserna.

DUSCHRUM

Stort duschrum med WC, handfat med kommod och spegelskåp ovan. Tvättmaskin och torkskåp. Spotlights i taket. Klinkergolv och kaklade väggar. Handdukstork.

ÖVRIGT

Möbler och inventarier ingår i köpet.

Om området

Åre kommun har cirka 12 000 invånare. Centralort i kommunen är Järpen. Åre by och orterna längs Åredalen är de delar av kommunen där turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid.

På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar. Och naturligtvis även övriga vinteraktiviteter som exempelvis turskidåkning, längdskidåkning och skoterturer i egen regi eller i grupp.

Under sommarhalvåret så erbjuds hela tiden nya aktiviteter. Mountainbikeåkning har utvecklats starkt under de senaste åren. "Åre Bike Park" är namnet på Åres cykelområde och erbjuder 53 km cykling fördelade på 34 leder, 853 fallhöjdsmetrar och i olika svårighetsgrader Liftar är öppna dagligen från juni till september, allt för att serva cykelåkarna som blir allt fler. Det finns ett flertal cykeluthyrare i byn.

Förutom skidor och mountainbike kan man roa sig med bl.a. forsränning, skärmflygning, klättring och fjällvandring. För golfarna finns det en 18-hålsbana som ligger ca 13 km väster om Åre by
För den fiskeintresserade finns goda möjligheter till fiske både sommar- och vintertid, på flertalet platser i kommunen. Holiday Club nere vid Åresjön erbjuder inomhusaktiviteter med allt från bowling, biljard, minigolf till äventyrsbad.

KOMMUNIKATION

Åre ligger ca 10 mil från Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på drygt en timme och till Trondheim är det ca 17 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund, Stockholm och övriga Sverige via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda. Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger ca 9 mil från Åre. Till flygplatsen kan man ta sig med bil, taxi, flygbuss eller flygtaxi. Det finns också möjlighet att med flyg ta sig till Åre via Norge och Trondheim/Vaernes flygplats. Dit är avståndet ca 14 mil.

NÄRSERVICE

I Åre by finns det en mängd affärer och restauranger. Här finns allt från snabbmatställen till lyxkrogar. I byn finns många sport- och fritidsbutiker som till exempel Stadium, Intersport och Peak Performance. I byn finns också ICA Supermarket och Coop, Systembolag och Apotek. Ett flertal presentaffärer, bygghandel, bilverkstad och klädaffärer bidrar till en mix av service som passar de flesta smaker.

ÖVRIGT

Övrig information om Åre med omgivningar kan fås via Åre kommuns hemsida, www.are.se. Andra informativa webbsidor är www.aresweden.com och www.arelive.se.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Entréplan motsvarar våning 2 i byggnaden.

ANDEL I FÖRENINGEN

2,5 %

ÖVRIGT

Föreningen tillåter uthyrning och många medlemmar i föreningen har avtal med t ex Skistar eller AGO. Tack vare läget är förutsättningarna för uthyrning väldigt goda.

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

754 135 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2006/07

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ÖVRIGA BYGGNADER

I källarplanet finns låsbart skidförråd tillhörande lägenheten. I källaren finns även gemensam tvättstuga (för medlemmar) samt nyrenoverad relaxavdelning med bastu och duschar.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

2019/20 renoverades entré, trapphus och relaxavdelning i byggnaden.

Förening

NAMN

Brf Mörviken 2:66

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

38

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

7

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken. Fastigheten heter Åre Mörviken 2:66.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är försäkrad hos Dina Försäkringar Jämtland Västernorrland. I avtalet ingår styrelseansvarsförsäkring. Som innehavare tecknar man själv hemförsäkring inkl. tilläggsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

Avgiften inkluderar värme, V/A, bredband och grundutbud TV. Hushållsel tillkommer.

OM FÖRENINGEN

Föreningens lägenheter byggdes 2006/07. Den totala byggnadsytan uppgår till 3 207 kvm, varav
2 200 kvm utgör lägenhetsyta och 1 067 kvm
lokalyta.
Lägenhetsfördelning
2 st 1 rum och kök
1 st 2 rum och kök
34 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök
Av dessa lägenheter är samtliga 38 lägenheter
upplåtna med bostadsrätt.
Föreningen har 7 uthyrda lokaler.

Relaxavdelning med dusch och bastu samt modern tvättstuga finns i källaren. Dessa bokas för medlemmar på föreningens hemsida. I källaren finns också skidförråd.

TV OCH BREDBAND

Fiber finns.

PARKERING

Betalparkering finns på gatan.

RENOVERINGAR

Taket renoverades 2018
Fasaden målades om 2018
Ommålning trapphus/källare 2019

ÖVRIGT

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening vilket innebär andra skatteregler för föreningen och för dig som säljer en bostadsrätt i föreningen. Se Skatteverket.se för detaljerad information.

Föreningens hemsida: https://morviksgarden.se/

Karta

Åre Åre By

Stationsvägen 16, lgh 124

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579