230
MED283D39572C644C9F911CC5EF01104B1C

Västra Birkavägen 23 Ås, Ås

watermark

Ås, Ås

Västra Birkavägen 23


PRIS6 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

144 kvm

BIAREA

50 kvm

TOMTAREA

1 286 kvm

BYGGÅR

2019

DRIFTSKOSTNAD

2 064 kr/månad

PRIS

6 500 000 kr

Ta med frukosten ner till bryggan och njut av utsikten mot Oviksfjällen!

Välkommen till denna välplanerade och gediget byggda enplansvilla från 2019.
Härliga sällskapsrum, spröjsade fönster med djupa nischer och vackra trägolv samt en extra bred braskamin centralt i huset. Alla val av återkommande material och harmoniserande färger skapar en trivsam atmosfär. Huset är utrustat med flera funktioner utöver det vanliga och kvaliteten bör upplevas på plats.

Trevligt naturnära område med stora gröna ytor som innefattar ängar, en fotbollsplan och snart en gemensamhetsodling. Efter en kort promenad når du sjön och den samägda bryggan med egen båtplats och strand. Fler allmänna badplatser och en båthamn finns i närheten. Omtyckt förskola belägen bara några minuter bort. Endast 10 km från Östersund.

Ansvarig mäklare

Bilder

MED283D39572C644C9F911CC5EF01104B1C
MED2D55731AD1F9478E90574D5E9AB70A54
MED9EE4E863D6034DC5886693F6B895844F
MED1EB213BF335A4A8C9A15C1FAB7E41109
MED63A6CFAF11D44881B145116669B647F8

Planritningar

Västra Birkavägen 23

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

144 kvm

BIAREA

50 kvm

TOMTAREA

1 286 kvm

BYGGÅR

2019

DRIFTSKOSTNAD

2 064 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

AREAKÄLLA KOMMENTAR

50 kvm är fristående garage och inte biyta.

Notera att de 50 kvm i garaget inte räknas som biyta. Taxeringsinformationen är felaktig.

Boytan är fördelad på fyra sovrum, ett TV-rum och ett rymligt kök i anslutning till det stora allrummet. Två duschrum och två större klädkammare/förråd samt en tvättstuga med grovingång från parkeringen.

Planlösningen erbjuder en rymlig och välkomnande hall som leder direkt in till det stora allrummet. Ultramattlackade parkettgolv från Kährs i sovrum och båda allrummen. Kök, tvättstuga, duschrum och entréer har klinkergolv. Väggarna är målade vita eller i smakfulla färgnyanser. Pardörrarna leder ut på baksidan av huset till den stora altanen och trädgården som ligger i sydöst med utsikt över Oviksfjällen.

Köket har gott om arbetsytor och förvaring. En stor rostfri arbetsbänk och modernt kakel utan fogar upp till tak förenklar rengöringen. Två tilltagna antracitgrå kombinations kyl-/frysskåp och ett skafferi gör att det finns gott om plats för mycket förvaring. Med spisen av märket Lofra tas en bit av Italien rakt in i hemmet. Tack vare en bredd på 90 cm, 5 induktionshällar och två ugnar är det lätt att bjuda på festliga måltider som ett proffs. Köksön som är försedd med dolda eluttag och en ho med sensorstyrd kran, blir en central samlingspunkt i huset.

Huset har många genomtänkta lösningar som höjer livskvalitén.
I fönsternischerna består fönsterbrädorna av samma klinkerskivor som återkommer på golv och väggar. Notera även de små spotlightsen i nischerna som ger vackert ljus på kvällen. I varje sovrum finns måttanpassade rullgardiner. Ljuddämpande massiva träinnerdörrar från Daloc till tvättstuga och till sovrummen. Ljudabsorberande innertak i allrummen. Ljudklassade innerväggar med ljudreglar av stål och extra isolering till tvättstuga och till alla sovrummen. All belysning styrs via ett smart system, Plejd-system eller Astrour.

Gott om eluttag runt om i huset. Fiber är indraget och installerat. Klimatvärmepump från Flexit ger extremt låg energiförbrukning. Vattenburen golvvärme i alla rum.

Hall: Hallen vid entrén ger ett rymligt intryck tack vare sin höga takhöjd. Fyra garderober ger möjlighet till att få plats med alla ytterkläder och skor. Lättstädat klinkergolv som fortsätter upp på ena väggen som skärmar av mot köket. Spotlights i taket.

Allrum 1/stora: Ultramattlackade parkettgolv från Kährs. En braskamin från Contura pryder sin plats med en snygg svart glasskiva på golvet framför luckan. Ljuddämpande skivor som innertak. Två stycken högtalare, Bowers & Wilkins, finns inbyggda i innertaket.

Kök: Marbodal, beige/sand luckor och arbetsbänk i praktisk laminat samt Purus rostfri diskbänk. Kakel på väggar ovan. Stor köksö med sensorstyrd vattenkran. Rejäla arbetsytor och gott om förvaring. Spis från Lofra. Diskmaskin från Cylinda och dubbla kyl/frys från Siemens. Kraftfull köksfläkt och tillhörande stänkskydd från Lofra.

Sovrum 4/master: Stort sovrum med två dubbelgarderober. Egen klädkammare med hyllor och korgförvaring.

Duschrum 1: Nås via stora sovrummet. Klinkergolv och kaklade väggar. Två rörliga duschväggar i glas. Tvättfat med sensorstyrd vattenkran. Kommod från Ballingslöv och spegelskåp med belysning ovan. WC. Spotlights i taket.

Klädkammare: Stor klädkammare med öppet garderobssystem från Elfa.

Duschrum 2: Klinkergolv och kaklade väggar. Duschvägg i glas skärmar av duschhörnan. (Badkaret ingår ej.) WC. Tvättfat med sensorstyrd vattenkran. Kommod från Ballingslöv och spegelskåp med belysning ovan. Spotlights i taket.

Allrum 2: Perfekt TV-hörna då innertaket är klätt med ljuddämpande skivor.

Sovrum 1 och 2: Mindre sovrum med 2 garderober.

Sovrum 3/gästrum/kontor: Litet sovrum med plats för en säng upp till 180 cm.

Förråd: Flera hyllor som skapar mycket förvaring.

Tvättstuga/Groventré: Praktiskt organiserad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Hallförvaring från Elfa. Garderob, linneskåp, torkställning samt vägghyllor. Värmepump och central för ventilationssystemet står i tvättstugan. Klimatvärmepump från Flexit, Econordic WH4 med integrerad FTX med tappvarmvatten och värme. Anläggningen är appstyrd via Flexit Go.

Varmgarage: Garaget är uppdelad i två huvudytor. Garagedelen utgör 35 kvm och ett separat inrett rum med egen ingång utgör 15 kvm. Invändigt är båda ytorna klädda i en lugnande och härlig Nya Zeeländsk kvistfri björkplywood från golv upp till tak. I garagedelen är det full takhöjd med svarta synliga bjälkar. Loft för extra förvaring finns ovan extrarummet. Avrinningsbrunn i golvet i garagedelen. De dubbla garagedörrarna är specialtillverkade från Kaski i samma stil som på huset.

------------------------------------------------------------
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär vidare att säljaren avgör när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Om området

I Ås trivs du som värderar livskvalitet i form av lugn, slående vyer och närhet till djur och natur. Här finns en mix av bostadsområden och öppna vidder med stora gårdar. Ås är en aktiv bygd med många smultronställen. Här växer det så det knakar både antal hus och invånare blir fler och fler. Familjevänligt. Här bosätter sig gärna den aktiva familjer för här vimlar det av idrottsaktiviteter för alla åldrar. Förutom en stor träningshall, finns även en ridskola, fotbollsplaner och bordtennisklubb.

Ås lockar även naturvänner, här finns två omåttligt populära handelsträdgårdar med gårdsbutiker. Ås trädgård odlar och säljer ekologiska och KRAV-märkta grönsaker.

Kommunikation

Till Ås går flera bussar och under morgonen och eftermiddagen går bussarna nästan var 20:e minut. En vacker cykelväg finns från Ås in till Östersund.

Närservice

Skola och kommunikationer. I Ås finns både förskola och skola upp till nionde klass samt två gymnasier, Torsta och Dille samt även en folkhögskola.

Övrigt

Skidspår finns 2,5 km (elljusspår), 6 km, 10 km och 17 km. Föreningar som är aktiva i Ås: Ås IF, Ås Framtid och Ås Hembygdsförening.

Ekonomi

VA

1 752 kr

UPPVÄRMNING

12 000 kr

RENHÅLLNING

1 989 kr

VÄG, SAMF

3 324 kr

SOTNING

500 kr

FÖRSÄKRING

5 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

24 765 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

Kommentar

Avgiften till vägföreningen varierar från år till år beroende på snömängd.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

2019

UPPVÄRMNING

Värmepump med värmeväxlare

VENTILATION

Mekanisk, till- och frånluft Flexit

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-12-12

ENERGIKLASS

A

ENERGIPRESTANDA

35 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

44 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

15 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä/stål

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas med mellanglasspröjs

TAK

Plåt

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Täng 1:52

Övriga byggnader

Till fastigheten hör även en båtplats vid bryggan nere vid sjön, bara några minuters promenad från huset. Bryggan, som är nybyggd, är gemensam för en grupp fastigheter i området. Totalt finns 12 båtplatser vid bryggan. Man sköter gemensamt underhåll av bryggan efter behov.
Notera: Garaget omfattar 50 kvm, som inte räknas som biyta. Taxeringsinformationen är felaktig.

Övrigt

Ytterväggsstomme på huset är lättbalkar 300mm + 45mm. Isoleringen är lösull 300mm och Stenullsskivor 35mm. Hammarbandsförstärkning limträ och utvändig gips. Plywood och gips invändigt. Detta gör stommen energieffektiv samt bra för ljud och stabilitet.
Isoleringen i garaget är av Polyuretan (spray isolering) med energiklass A+++

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 339 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 789 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 748 500 kr

Tomt

AREAL

1286 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan Byggnadsplan Ändring Av Dp

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tomtbeskrivning

Vägen in till fastigheten är privat och man ordnar själv med snöröjning under vintern.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Krokom Rösta GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Krokom Rösta GA:7 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Krokom Täng GA:5 ändamål: Grönområden
Förmån: Avtalsservitut: Väg, D201900118631:1.1
Förmån: Avtalsservitut: Väg, D201900153758:1.1

Viktiga dokument & länkar

Karta

Krokom Ås

Västra Birkavägen 23

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!