230
MEDD2CFA16DA5E847AB9DE1E8DF3DCCA7BD

Möblerat fjällboende med direkt närhet till golfbana, längdskidåkning och skoter

watermark

Ljusnedal - Funäsdalen, LJUSNEDAL

Bruksvägen 36 lgh 204

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,762 Samtliga kostnader ingår i avgiften till föreningen. Det som tillkommer är hemförsäkring.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea56.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer16/204
Byggår2012

Utgångspris: SEK 1,850,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Här har du ett fjällboende som med sitt läge är fantastiskt både vinter och sommar. Några kliv ut från altanen ligger Ljusnedals golfbana (Funäsfjällens golfklubb). “BANAN ÄR INTE VACKER, DEN ÄR HELT BEDÅRANDE…”. Så beskriver Tidningen Svensk golf 18-hålsbanan. Förutom golfbanan ligger även Hotell Gyllene Bocken granne med bostaden. Här äter och du dricker du gott. Gyllene Bocken har under våren/sommaren genomgått en renovering och har nu nyligen öppnat för padel. Vill du hellre ta det lugnt så varför inte ta en runda på vinterns afterski. Lyxigt nära helt enkelt!

Lägenheten är ljus och inbjudande med mycket bra planlösning. Hela tre sovrum samt två toaletter varav den ena med dusch. Köket och vardagsrummet i kombination gör att lägenheten känns mycket rymlig och öppen. Huset som lägenheten ligger i är ett rejält trähus målad i mörk ton med detaljer i rött. Inomhus är det parkettgolv med målade väggar och tak. Från vardagsrummet nås balkongen som har trägolv samt insynsskydd till grannen. Från balkongen är det utsikt mot golfbanan och Ljusnedalssjön. Från sovrummen blickar man ut mot Funäsdalsberget och skidbackarna. Bilderna som visas är ej ifrån lägenheten som är till försäljning. Möbelmästarna Härjedalen har stylat lägenheten på bilderna med bla snygga gardiner, inbjudande sängkläder, mattor, tavlor mm. Då det är långa leveranstider på vissa varor hinner säljaren ej styla upp denna lägenhet men erbjuder istället köparen valfria möbler/inventarier till ett värde av 30 000kr ink moms hos Möbelmästarna Härjedalen. Samtliga möbler som finns i lägenheten ingår. Dessa finns dock ej fotograferade från just lägenheten som är till salu.

För dig som vill hyra ut ditt boende kan du enkelt göra det via Hotell Gyllene Bocken. För mer information kontaktar du hotellet direkt. Varmt välkommen på visning!

Om området

Ljusnedal ligger mitt i Funäsfjällen. Här har du nära till högklassigt fiske, golf, vandring och cykling. Byn ligger vackert inbäddat med vackra Anåfjället och Funäsdalsberget i fonden. Ljusnedal har med sitt läge nära till samtliga alpina anläggningar som Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket och Funäsdalsberget. Lättåkta längdskidspår löper runt byn. Ljusnedal lockar även många skoteråkare då Funäsfjällen har Europas bästa skoterledsystem med sina 450 km pistade skoterleder.

Sommartid är lika vackert och roligt som vintern. Att golfa med de snöklädda fjälltopparna i bakgrunden är en mycket speciell upplevelse. Golfbanan som byggdes 1972 gör den Sveriges äldsta fjällbana. Vid två tillfällen har proffstouren förlagt tävlingar här.

Hotell Gyllene bocken stoltserar i Ljusnedal by. Hotellet är ett gediget fjällhotell med god mat och dryck. Här anordnas afterski och täljstenskvällar. Se

Kommunikation

Till Ljusnedal är det enklast att ta sig med bil eller buss. Det går även flyg till Sveg. Under vintersäsongen är det även möjligt att flyga till närliggande Röros i Norge. Från Sveg till Ljusnedal är det 13 mil och från röros 8 mil.

Avståndet från Stockholm är 56 mil

Bilder

Här ligger lägenhet 204

Bild från annan lägenhet

Bild från annan lägenhet

Bild från annan lägenhet

Planritningar

Spegelvänd ritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Öppet, fritt och ljust! Hallen är rymlig och har plats avhängning, sittbänk samt torkskåp som är smart placerat. Skyddande klinker på golv med elgolvvärme. Lägenheten har tre sovrum. Sovrum 1 med våningssäng, sovrum 2 med två enkelsängar och sovrum 3 med dubbelsäng. Samtliga sovrum har en eller flera garderober. Det större badrummet har klinker på golv med elgolvvärme samt kakel på väggarna. Gästtoaletten har klinker på golv med el-golvvärme samt målade väggar. Utrymme finns att installera mindre tvättmaskin i det större badrummet. Köket är ett Marbodalkök som är utrustat med spis, diskmaskin, micro och en rejäl diskbänk. Större matgrupp får plats samt för den som önskar ytterligare ett skåp att förvara köksgeråd i. I vardagsrumsdelen får större soffgrupp plats samt tv möbel. Utgång till balkong med utsikt över golfbanan, fjäll och sjö
Antal rum
4 rum
Boarea
56.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Balkong med utsikt över golfbanan, fjäll och sjö. Insynsskydd till grannen. Plats för möbler.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 1,850,000
Avgift
SEK 3,762 Samtliga kostnader ingår i avgiften till föreningen. Det som tillkommer är hemförsäkring.
Andel i föreningen
5.62 %
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Vattenburna radiatorer via bergvärme. El-golvvärme i hall, badrum och toalett
Ventilation
Till och frånluft med återvinning.
Energideklaration
Utförd 1/30/2020
Energiklass
D
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Tvättstuga finns i byggnaden på nedre plan
Förening
Namn
BRF Fjällripan
Om föreningen
Föreningen äger tre fastigheter med beteckningarna Härjedalen Ljusnedal 1:25, 1:3 och 1:5. Fastigheterna är bebyggda med 17 lägenheter med en boarea om 526 kvm samt en lokal om 200 kvm. Föreningen är idag registrerad som oäkta men uppfyller kraven för äkta. Förslag om omregistrering kommer att tas upp i maj på årstsämman. Men för närvarande är föreningen en så kallat skattemässigt oäkta bostadsrättsförening då flera lägenheter är upplåtna till juridiska personer. Konsekvensen för föreningen av detta är att verkliga intäkter redovisas med avdrag för verkliga kostnader, dock att föreningen på intäktssidan skall redovisa hyra enligt schablon och avdrag för värdeminskning får göras. Föreningens eventuella vinster beskattas med 26,3 %. Enligt gjorda beräkningar kommer inte föreningen att vinstbeskattas alls under överskådlig tid då det kommer att redovisas negativa resultat p.g.a. stora skattemässiga avskrivningar, se punkt 6b.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Antal lokaler i föreningen
1
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Ljusnedal - Funäsdalen LJUSNEDAL

Bruksvägen 36 lgh 204

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!