230
MED471FA3564F564005B9A3007C159C4FBE

93 kvm med direkt närhet till golfbana, längdskidåkning och skoterBruksvägen 37 lgh Renen 7 Ljusnedal - Funäsdalen, LJUSNEDAL

watermark

Ljusnedal - Funäsdalen, LJUSNEDAL

Bruksvägen 37 lgh Renen 7


PRIS1 950 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

93 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

7/Renen

MÅNADSAVGIFT

5 181 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

1 950 000 kr

93 kvm med direkt närhet till golfbana, längdskidåkning och skoter

Vi kan nu erbjuda en lägenhet i bostadsrättsföreningen Fjällripan i vackra Ljusnedal. Just den här lägenheten ligger för sig i själv i samma hus som skoteruthyrningen, på plan två. Här får man vara för sig själv samtidigt som man åtnjuter fördelarna av att ingå i en förening. Den ogenerade utsikten mot Funäsdalsberget från kök och balkong är antagligen Ljusnedals bästa! Läget är fantastiskt både vinter och sommar. I omedelbar närhet ligger Ljusnedals golfbana (Funäsfjällens golfklubb). “BANAN ÄR INTE VACKER, DEN ÄR HELT BEDÅRANDE…”. Så beskriver Tidningen Svensk golf 18-hålsbanan. Förutom golfbanan ligger även Hotell Gyllene Bocken granne med bostaden. Här äter och du dricker du gott. Gyllene Bocken har under våren/sommaren genomgått en renovering och har nu nyligen öppnat för padel. Vill du hellre mingla så varför inte ta en runda på vinterns afterski. Lyxigt nära helt enkelt!

Lägenheten är ljus och inbjudande och har två sovrum, varav ett har plats för dubbelsäng, samt större badrum med bastu. Parkering för två bilar finns utanför entrén och ett förråd om 10 kvm hör till lägenheten.

För dig som vill hyra ut ditt boende kan du enkelt göra det via Hotell Gyllene Bocken. För mer information kontaktar du hotellet direkt. Varmt välkommen på visning!

Bilder

MED471FA3564F564005B9A3007C159C4FBE
MEDF6A1AFAFCF144FA88A37386D25A61285
MED831648AB0C0B40B3A310BCEB5613017F
MED6D7E198087A942F79308DBF9F71CDD92
MED7B3C903F09004C808D357B4F863C7F89

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

93 kvm

LÄGENHETSNUMMER

7/Renen

VÅNING

2 av 2

MÅNADSAVGIFT

5 181 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

1 950 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Balkong med gott om plats för möbler.

PARKERING

Bilplats utanför entrén.

Ytskikten är ljusa. Det ligger ett laminatgolv i alla rummen och i taket har man satt vita skivor.

HALL

När du kommer innanför entrédörren finns plats för en del avhängning och här möts man av trappan som tar dig upp till plan två där lägenheten ligger. Plastmatta på trappstegen, laserad bröstpanel och målad väv på väggarna.

ÖVRE HALL

Väl på övre plan kommer du till ytterligare en hall där plats finns för byrå eller andra avhängningsanordningar. Från denna hall når du kök, allrum och badrum. Laminatgolv och gråmålad tapet.

KÖK

Köket är ljust och luftigt. Härifrån har man utgång till balkongen. Plats för matmöbel och fullstor kyl och frys. Här finns gott om bänkytor och skåp, spis med häll och ugn, dubbel diskho och diskmaskin. Plastmatta på golv, vitmålad bröstpanel och vitmålad tapet på väggar.

SOVRUM

Det här sovrummet är rymligt och har plats för dubbelsäng, byrå eller kanske litet skrivbord samt ett rejält garderobsskåp. Laminatgolv och vitmålad tapet med grå fondvägg.

ALLRUM

Allrum med fönster åt två håll. Plats för sittgrupp, tv och avlastningsmöbel/hylla. Från det här rummet når man det mindre sovrummet. Laminatgolv och gråmålad tapet på vägg.

SOVRUM

Det här sovrummet har plats för en bredare enkelsäng, hyllor och ett skrivbord. Laminatgolv, tapet och målade väggar.

BADRUM

Badrummet är rymligt och har plats för tvättpelare, bastu, dusch, wc och kommod. avhängning och skåp. Våtmatta på golv och vägg. Fönster med ljusinsläpp.

Om området

Ljusnedal ligger mitt i Funäsfjällen. Här har du nära till högklassigt fiske, golf, vandring och cykling. Byn ligger vackert inbäddat med vackra Anåfjället och Funäsdalsberget i fonden. Ljusnedal har med sitt läge nära till samtliga alpina anläggningar som Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket och Funäsdalsberget. Lättåkta längdskidspår löper runt byn. Ljusnedal lockar även många skoteråkare då Funäsfjällen har Europas bästa skoterledsystem med sina 450 km pistade skoterleder.

Sommartid är lika vackert och roligt som vintern. Att golfa med de snöklädda fjälltopparna i bakgrunden är en mycket speciell upplevelse. Golfbanan som byggdes 1972 gör den Sveriges äldsta fjällbana. Vid två tillfällen har proffstouren förlagt tävlingar här.

Hotell Gyllene bocken stoltserar i Ljusnedal by. Hotellet är ett gediget fjällhotell med god mat och dryck. Här anordnas afterski och täljstenskvällar. Se

KOMMUNIKATION

Till Ljusnedal är det enklast att ta sig med bil eller buss. Det går även flyg till Sveg. Under vintersäsongen är det även möjligt att flyga till närliggande Röros i Norge. Från Sveg till Ljusnedal är det 13 mil och från röros 8 mil.

Avståndet från Stockholm är 56 mil

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

7,74077 %

ÖVRIGT

Lägenheten ligger på övre plan i ett tvåvåningshus. Entrédörr är på markplan och trappen upp finns i lägenheten.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

1945

UPPVÄRMNING

bergvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-01-30

ENERGIKLASS

D

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

ÖVRIGT

Byggnaden där denna lgh ligger ska målas om har föreningen beslutat.

Förening

NAMN

BRF Fjällripan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

17

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 183 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

473 kr

FÖRSÄKRING

BRF Fjällripan har fullvärdesförsäkring

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger tre fastigheter med beteckningarna Härjedalen Ljusnedal 1:25, 1:3 och 1:5. Fastigheterna är bebyggda med 17 lägenheter med en total boarea om 1091 kvm samt en lokal om 201 kvm. Föreningen bildades 2010.
Föreningen är idag registrerad som oäkta men kommer troligen efter årskiftet övergå till äkta. Men för närvarande är föreningen en så kallat skattemässigt oäkta bostadsrättsförening då flera lägenheter är upplåtna till juridiska personer. Konsekvensen för föreningen av detta är att verkliga intäkter redovisas med avdrag för verkliga kostnader, dock att föreningen på intäktssidan skall redovisa hyra enligt schablon och avdrag för värdeminskning får göras. Föreningens eventuella vinster beskattas med 26,3 %. Enligt gjorda beräkningar kommer inte föreningen att vinstbeskattas alls under överskådlig tid då det kommer att redovisas negativa resultat p.g.a. stora skattemässiga avskrivningar, se punkt 6b.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar 2021

Målning av träräcke på framsida och baksida i "längan" (slutförs 2022)
Målning av tvättstuga "längan"
Renovering av 3 trappor "alphyddan"
Byggnation av trappor till samtliga lgh på bottenplan i "längan"
Byte av bergvärmepump "alphyddan"
Byte av samtliga radiatorventiler i "alphyddan" samt justering av flöde, byte av rem för ventilationfläkt i "alphyddan och installation av mekanisk ventilation i källaren till "lokalen"
OVK samt rengöring av ventilation "längan"
Byte av vattenpump till brunnen "alphyddan"


Planerade underhåll

Stolpar på framsidan ska riktas och få bättre stödunderlag "längan"

Karta

Härjedalen Ljusnedal - Funäsdalen

Bruksvägen 37 lgh Renen 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!