HuvudsidaOm företaget
230
MED1D5A96321A634C75A37C9D406DC8B69C

Wow! Eget nyrenoverat boende precis vid skidbacken för endast 1 395 000krHögbäcksvägen 2C Lofsdalen, LOFSDALEN

watermark

Lofsdalen, LOFSDALEN

Högbäcksvägen 2C


PRIS1 395 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

35 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

3

MÅNADSAVGIFT

1 833 kr

BYGGÅR

1999

PRIS

1 395 000 kr

Wow! Eget nyrenoverat boende precis vid skidbacken för endast 1 395 000kr

Wow! Eget nyrenoverat boende precis vid skidbacken för endast 1 395 000kr.

Förra vintern såldes de första 10 lägenheterna, det gick på en vecka, sen var alla sålda. Nu släpps etapp två! Ta chansen att skaffa ditt egna fjällboende för endast 1 395 000 kr.

Välkommen till BRF Hotellbyn Älgen – ert nya ställe i fjällen! Här är fjället, Lofssjön och vildmarken era nya grannar, med friluftsaktiviteter som håller er sysselsatta året om.

Med en nyrenoverad lägenhet i BRF Hotellbyn Älgen kan familjen njuta av det bästa av två fjällvärldar: ett mysigt och praktiskt hem ni kan rå om er själva och ta dagen som den kommer, och samtidigt ha Lofsdalens Fjällhotell runt knuten som en naturlig samlingsplats.

BRF Hotellbyn Älgen består av 14 lägenheter som ska ombildas till bostadsrätter under 2024. Lägenheterna är uppdelade på åtta mysiga fyrbäddslägenheter och fyra rymliga sexbäddslägenheter. Med storlekar mellan 30-63 kvm finns det något för alla behov och smaker. Bostadsrätterna kommer under 2024 att renoveras av föreningen med nya kök, badrum och nya/uppdaterade ytskikt. För mer detaljerad information läs bofaktabladet som finns under viktiga dokument. Tillträde kommer att ske redan i maj, men själva inflytten sker i december när boendet är färdigrenoverat.

Just denna lägenhet ligger på entréplan med en mycket yteffektiv planlösning på 35 kvm där det ryms två sovrum( ett utan fönster), allrum med kök och stilrent badrum. Färgval och materialval är väl genomtänkt och här får du en härlig känsla av lugn, precis som det ska vara i fjällen. Läs mer i det bifogade bofaktabladet. Bilderna i annonserna är dels renderingar som är exempel på hur den renoverade interiören kommer att se ut samt verkliga bilder från renoverade Renen.

På hotellet kan ni ta del av alla bekvämligheter. Här kan barnen spela pingis eller kolla på film och träffa nya kompisar, medan ni andra kopplar av efter en dag i backen och njuter av en lugn stund framför brasan. Här finns en riktigt bra restaurang där ni kan äta middag när andan faller på, och en bar med veranda där ni kan ta ett glas i solen medan den som vill går hem tidigare och tar det lugnt i lägenheten.

När släkt och vänner kommer på besök får de självklart rabatt på hotellboende. Fjällhotellet är en förlängning av ert hem så ni slipper fundera på hur alla ska få plats. Tiden när när ni inte själva bor i lägenheten hjälper hotellet till att hyra ut den. Dem sköter marknadsföring, bokning och gästkontakt. Ni behöver bara berätta vilka veckor ni vill hyra ut så ordnar dem resten. Vid köp av lägenhet i Brf Hotellbyn Älgen så ingår det att teckna ett förmedlings- och fastighetsserviceavtal i tre år med Lofsdalens Fjällhotell Drift AB. Däremot förbinder sig inte köparna till att hyra ut sin lägenhet ett visst antal veckor varje år, utan kan själva bestämma om och när man vill hyra ut.

Missa inte att gå vidare till mäklarens hemsida för mer information under viktiga dokument och länkar. I bofaktabladet finns även planritning. Du hittar även länk till föreningens hemsida här.

Se under "övrigt" längre ner i annonsen så beskrivs köpprocessen

Varmt välkommen att kontakta oss

Bilder

MED1D5A96321A634C75A37C9D406DC8B69C
MEDCEE96BF79DC24C35ACE8A58A42EBE5B8
MEDB1A3ACE0024546E18B2E6DAB7FA31453
MED293686A0013F4808BFE8A4F805BE0114
MED161E0FD054844CBBAED704CC7C09FAC5

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

35 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

1 833 kr

BYGGÅR

1999

PRIS

1 395 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum varav 2 sovrum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

ett sovrum utan fönster

UTEPLATS

Egen terrass utanför entrén med plats för mindre möblering

Bilderna är renderingar vilket innebär att mindre avvikelser uppstå. De möbler som finns är tillval
Bostadsrätterna kommer under 2024 att renoveras av föreningen med nya kök, badrum och nya/uppdaterade ytskikt. För mer detaljerad information läs bofaktabladet som finns under viktiga dokument.

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

KOMMUNIKATION

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

NÄRSERVICE

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,76 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

5,76 %

Ekonomi

EL

6 629 kr

ÖVRIGT

6 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

12 629 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser beräknad kostnad för uppvärmning och hushållsel. Varje lägenhet kommer att ha enskilda abonnemang med elnäts- och elhandelsleverantör. Bostadsrättslägenheternas elanvändning är beräknad på faktisk elförbrukning 2022 för hyreslägenheterna i Renen och Älgen. Utförligare beskrivning finns i kostnadskalkylen.
Posten övrigt avser kostnad för obligatorisk fastighetsservice

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plan flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1999

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Enligt kostnadskalkyl

UPPVÄRMNING

Direkt El

VENTILATION

Fläktstyrd frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ÖVRIGA BYGGNADER

14 kvm gemensam yta utvändigt samt 2 kvm teknikförråd

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Samtliga punkter i besiktningsprotokollet från besiktningen av Renen/Älgen 2022-12-15 kommer att åtgärdas.
- Takbyte
- Installera fuktspärr på mark i krypgrund
- Byta/uppdatera befintligt uppvärmningssystem
- Uppdatera/kontrollera all el och ventilation

Lägenheterna kommer även att renoveras, med nya kök, badrum och nya/uppdaterade ytskikt.

Förening

NAMN

BRF Hotellbyn Älgen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

14

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår VA, renhållning, del i samfällighet, snöröjning, internet

Karta

Härjedalen Lofsdalen

Högbäcksvägen 2C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579