230
MED5AF04D30A5AE4102B72037029DD59FE0

Exklusiv nyproduktion med bästa Ski in/Ski out vid Kåvan Express

watermarkNyproduktion

Funäsdalen Kåvan, Funäsdalen

Kåvantorget 101


PRIS4 890 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

17 kvm

LÄGENHETSNUMMER

01

MÅNADSAVGIFT

4 761 kr

BYGGÅR

21/22

PRIS

4 890 000 kr Frånpris

Exklusiv nyproduktion med bästa Ski in/Ski out vid Kåvan Express

Välkommen till fjällens paradis - Funäsdalen, den riktiga fjällbyn

Här vid Funäsdalsberget som ligger i den mysiga och charmiga fjällbyn Funäsdalen finns allt du kan tänka utanför dörren. Ta en sväng i Smebacken eller varför inte Kyrkrännan som Åka skidor utsett till till en av de 11 bästa pisterna i Sverige samt en av de 11 bästa offpiståken i Sverige. Vill du hellre åka på längden kliver du bara i Nordic skis fina skidspår, 300 km i varierande terräng. Sommartid erbjuder området cykling, paddling, fiske och fina vandringsleder.

Vid foten av Funäsdalsberget, i direkt anslutning till skidbackarna kan du nu bli en del av den spännande utveckling som pågår i Kåvan. I detta fjällmecka bygger Protorp 20 exklusiva lägenheter i två etapper, Kåvan Chalet & Townhouse. Boendet har planerats för att effektivt passa en aktiv livsstil och hysa flera familjer utan att tumma på generösa rum för umgänge och gemenskap efter dagens äventyr. Inredningen är vald med noga omsorg om detaljer för att skapa en harmonisk och exklusiv fjällkänsla.

Etapp 1 Townhouse består av 14 bostadsrättslägenheter med planerad inflytt Q3 (juli-sept) 2022.
Townhouse är beläget ”mitt i backen”. Protops egna beskrivning av Townhouse lyder "det är bostäder som passar in naturligt i svenska fjällen och specifikt för denna plats i Kåvan". För att uppfylla det ritades tre låga volymer som smälter in i naturen och omgivningen. Gestaltningsprocessen och utvecklandet av dessa bostäder är skapat av skidåkare för skidåkare, där fokus har varit på kvalitet, funktionalitet och känsla.

I detta boende finns smarta förvaringar samt möjlighet till att ta hand om sin utrustning. Materialval är viktigt för fjällboendets karaktär. De valda materialen tål kyla och snö och de är typiska för fjällandskapet. Huset har en sockel i skiffer som harmoniserar väl med fasadens bruna träpanel, zinkgråa plåttak och takkupor. Fönstren är placerade rationellt och modernt, de är stora och generösa och släpper in ljus i rummen. Planlösningarna är yteffektiva och funktionella för ett bekvämt boende i fjällen året runt. Här skall man kunna umgås och laga mat tillsammans i ett generöst allrum med plats för alla att samlas. Alla rum är varma och välkomnande med trägolv och träpanel med fina detaljer och snickerier. Den interiöra färgsättningen är ljus, varm och harmonisk. På entréplanet skapade vi ett praktiskt våtutrymme med bastu, dusch och wc. Alla lägenheter har gott om plats för förvaring tack vare ett kallförråd för utrustning och en klädkammare. Sovrummen är yteffektiva och ljusa. Chalet Kåvan Townhouse i Funäsdalen är lägenheten för dig som vill bo bekvämt ”mitt i backen”.

Kåvan Chalet & Townhouse - detta får du

- Ski in in/ Ski out. Unikt läge och boende mitt i backen i Kåvan - Funäsdalsbergets hjärta
- Inredning som är vald med noga omsorg om detaljer för att skapa en harmonisk och exklusiv fjällkänsla.
- Direkt närhet till längdspår i världsklass, 300 km i varierande terräng (Nordic ski längdspår)
- Direkt närhet till MTB-leder
- Möjlighet till mycket fina hyresintäkter om du önskar hyra ut ditt boende

Under viktiga dokument och länkar finns alla dokument.

Viktigt! Vi är igång med att teckna förhandsavtal. Inga reservationer görs, först att teckna gäller. Enkelt. Eller hur.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED5AF04D30A5AE4102B72037029DD59FE0
MEDAC9666AA0D5740C4A401829C4F7E6223
MED24533DC669A0421C90D9B49969712EE2
MEDAD48652D6996434F8781C3EDC0C1DEF4
MEDC3E92FC9FA624B229D3F29DC97594653

Planritningar

Townhouse numrering

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

17 kvm

LÄGENHETSNUMMER

01

MÅNADSAVGIFT

4 761 kr

BYGGÅR

21/22

PRIS

4 890 000 kr Frånpris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

uppmätt på ritning. BIA avser golvyta som ej får inräknas i BOA tex yta i souterräng.

UTEPLATS

Lgh 1-10 - Balkong på bostadsrätter i 3 plan .

PARKERING

1 dedikerad parkering med laddstolpe (ej snabbladdning) för varje bostadsrätt.

I detta boende finns smarta förvaringar samt möjlighet till att ta hand om sin utrustning. Materialval är viktigt för fjällboendets karaktär. De valda materialen tål kyla och snö och de är typiska för fjällandskapet.

Fönstren är placerade rationellt och modernt, de är stora och generösa och släpper in ljus i rummen. Planlösningarna är yteffektiva och funktionella för ett bekvämt boende i fjällen året runt. Här skall man kunna umgås och laga mat tillsammans i ett generöst allrum med plats för alla att samlas. Alla rum är varma och välkomnande med trägolv och träpanel med fina detaljer och snickerier. Den interiöra färgsättningen är ljus, varm och harmonisk. På entréplanet skapas ett spaliknande våtutrymme med bastu, dusch och wc . Alla lägenheterna har gott om plats för förvaring tack vare ett kallförråd för utrustning och en klädkammare. Sovrummen är yteffektiva och ljusa.

Under viktiga dokument finns bofaktablad för varje bostadsrätt där du kan läsa mer detaljerat om materialval och färgsättning samt se planskiss för var och en.

LGH 1-5, 7-10

Yta: 118 kvm, Boa: 101 kvm, Bia: 17 kvm. Tre plan, inkl. Souterrängdel & vind. 4 sovrum. 2 badrum. Bastu. Balkong. Golvvärme plan 1 samt 2 och radiatorer plan 3. Kallförråd i anslutning till entré

Förråd

LGH 1-10, kallförråd intill entré om ca 1 KVM.

Om området

Kåvan är ett område som växer och bebyggs i denna stund. Utvecklingen är i sin linda men läget är exceptionellt bra med skidbackar och sittlift mitt i området. Det är en förlängning av Funäsdalen by och det är gångavstånd till förskola och skola. Genom området löper ett välpreparerat längdspår som ingår i Nordic Ski-spåren och i utkanten av området flyter Ljusnan fram. Här planeras en centrumanläggning med butik och restaurang och här byggs redan nu nya lägenheter.

Parkering

Stora parkeringsytor finns planerade för området.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,2095 %

Övrigt

Köpprocessen

1. Förhandsavtal
Ett förhandsavtal upprättas mellan dig och bostadsrättsföreningen när du bestämt dig för en bostadsrätt. Förhandsavtalet är bindande och bostadsföreningen lovar att upplåta just din bostadsrätt och du lovar att köpa den. Förhandsavtalet är baserat bl.a. På den ekonomiska kostnadskalkyl som bostadsrättsföreningen fått intygad av boverkets godkände intygsgivare.

2. Upplåtelseavtal
När tillträde närmar sig upprättas ett upplåtelseavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det är det slutliga avtalet avseende ditt köp av bostadsrätt. 10 % i handpenning erläggas.

3. Lägenhetsbesiktning
Innan du flyttar in görs en byggbesiktning av en oberoende besiktningsman. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas utan kostnad. Dessutom, efter 2 år genomförs en till s.k. garantibesiktning för att se om brister uppkommit under garantitiden. Garantibrister åtgärdas utan kostnad.

4. Tillträde
I god tid innan tillträdet får du slutligt besked från bostadsrättsföreningen om tillträdesdag, dagen då du får tillträde till din bostadsrätt. I samband med tillträdet erläggs slutbetalning

Garantier för din trygghet
För att ge dig ytterligare trygghet finns följande garantier: Styrelseansvarsförsäkring, Byggherreansvarsförsäkring / entreprenadförsäkring och Inköpsgaranti, garanti att ev lägenheter där tillträde inte fullgörs förvärvas.

Ekonomi

EL

17 405 kr

VA

7 370 kr

RENHÅLLNING

2 640 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

27 415 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

Kommentar

Se kostnadskalkyl för mer specifika uppgifter
- Ovan angivna driftkostnader avser bostadsrättslägenhet med boa om 62 kvm. Se kostnadskalkylen för specificering av varje bostadsrätt
- Energiförbrukningen för uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Pris per kwh baseras på 1.00 kr.
- Avgiften för VA och avfallshantering är baserad på fast årsavgift från VA-bolag respektive renhållningsbolag och debiteras varje bostadsrättsinnehavare.
- Hemförsäkring inklusive bostadsrättstillägg tillkommer

Byggnad

BYGGNADSTYP

2- och 3-planshus

BYGGNADSÅR

21/22

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump och kamin

VENTILATION

Frånluft med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ÖVRIGA BYGGNADER

Hus C (byggnad 15 i situationsplan). Nedre plan kommer att inrymma 4 kallförråd om ca1 kvm som tillhör lgh 11-14. Övriga ytor disponeras av föreningen. På övre plan finns möjlighet till ev föreningslokal.
I etapp 2 planeras det att byggas en attefallare samt friggebod vid Chalet.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Övrigt

Huset har en sockel i skiffer som harmoniserar väl med fasadens bruna träpanel, zinkgråa plåttak och takkupor.

Grundläggning: Platta på mark
Stomme och ytterväggar: Betong / Trä
Fasad: Trä
Yttertak: Plåt
Fönster: Tre-glas trä/aluminium
Dörrar: Trä, glas

Kortfattad lägenhetsbeskrivning
Innerväggar: Träpanel
Tak: Träpanel
Golv: Trä/Klinker
Kök: Platsbyggt kök
Badrum: Kakel/klinker

Frånluftsvärmepump finns i varje lgh.

Förening

NAMN

Bostadsrättsföreningen Chalet Kåvan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

20

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken.

Om föreningen

Föreningen har 20 lgh fördelat på det man kallar Townhouse och Chalet där Chalet är 6 exklusiva enheter som ligger placerade i skidbacken.

Parkering

Föreningens lägenheter nyttjar plats på den allmänna parkeringsytan i området.

Karta

Härjedalen Funäsdalen Kåvan

Kåvantorget 101

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!