230
MEDE7D9656B490A4E3FBA0679ECAB7D4A14

Unikt läge och boende mitt i backen i Kåvan - Funäsdalsbergets hjärtaKåvantorget 115 Funäsdalen - Kåvan, Funäsdalen

watermarkNyproduktion

Funäsdalen - Kåvan, Funäsdalen

Kåvantorget 115


PRIS (acceptpris)5 440 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

82 kvm

BIAREA

27 kvm

LÄGENHETSNUMMER

15

MÅNADSAVGIFT

5 001 kr

BYGGÅR

22/23

PRIS

5 440 000 kr Acceptpris

Unikt läge och boende mitt i backen i Kåvan - Funäsdalsbergets hjärta

Exklusiva chalet utformade efter sitt unika läge som är tydligt anpassat efter de behov man har i fjällen, vinter som sommar. Gediget och rustikt, med tåliga material och omsorg om detaljer. Bra utrymmen för förvaring av utrustning och sportkläder, effektiva och smarta sovrum som medger många bäddar på liten yta. Stort fokus på generösa rum för umgänge och gemenskap. Här är det plats för många runt middagsbordet, hög takhöjd och stora fönster mot Anåfjället. Självklart finns bastu, eldstad och uteplatser i soliga lägen.

Arkitekturen är utformad efter det unika läget, en ”Ö” mitt i backen, som alla rör sig runt. Byggnaderna kragar ut på ett karaktärsfullt sätt med en tydlig koppling till traditionell träarkitektur som loftbodar och härbren. Husen grupperar sig likt tre figurer runt en gemensam gård som kikar ut åt olika håll och avtecknar sig mot den dramatiska fonden som Funäsdalsberget utgör.

Fasaderna har grov träpanel, limträ och träspån med spännande fönstersättning och synlig träkonstruktion.

Entrétrappor och balkonger bildar olika lager i fasaden och bidrar till en dynamisk gestaltning som gör byggnaderna intressanta och lekfulla när man rör sig förbi.

Under viktiga dokument och länkar finns all dokumentation som rör projektet som t.ex planritningar (bofaktablad) och kostnadskalkyl

Varmt välkommen att kontakta oss!

Bilder

MEDE7D9656B490A4E3FBA0679ECAB7D4A14
MED8688DEB4892B41FCB0DED251E18CEE89
MEDC65C6E6711254B7BB31D2010A69142F5
MEDB2DC067392AF4AE29D5DE6828C2D290D
MEDAE73FFD3AC2943409BC899057813F5C0

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

82 kvm

BIAREA

27 kvm

LÄGENHETSNUMMER

15

MÅNADSAVGIFT

5 001 kr

BYGGÅR

22/23

PRIS

5 440 000 kr Acceptpris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

uppmätt på ritning. BIA avser golvyta som ej får inräknas i BOA. 16 kvm övrig yta tillkommer.

PARKERING

1 dedikerad parkering med laddstolpe (ej snabbladdning) för varje bostadsrätt. Parkering är belägen nedanför Townhouse.

BALKONG

Ja

I detta boende finns smarta förvaringar samt möjlighet till att ta hand om sin utrustning. Materialval är viktigt för fjällboendets karaktär. De valda materialen tål kyla och snö och de är typiska för fjällandskapet.
Gediget och rustikt, med tåliga material och omsorg om detaljer. Här är det plats för många runt middagsbordet, hög takhöjd och stora fönster mot Anåfjället. Självklart finns bastu, eldstad och uteplatser i soliga lägen.

Denna lgh ligger på vån 1 plus souterrängplan. BIA och övrig yta avser tex yta i souterräng och yta under snedtak.

Under viktiga dokument finns bofaktablad för varje bostadsrätt där du kan läsa mer detaljerat om materialval och färgsättning samt se planskiss för var och en.

Om området

Funäsdalsberget och specifikt Kåvan är ett område som växer och bebyggs i denna stund. Utvecklingen är i sin linda men läget är exceptionellt bra med skidbackar och sittlift mitt i området. Det är en förlängning av Funäsdalen by och det är gångavstånd till förskola och skola. Genom området löper ett välpreparerat längdspår som ingår i Nordic Ski-spåren och i utkanten av området flyter Ljusnan fram. Här planeras en centrumanläggning med butik och restaurang och här byggs redan nu nya lägenheter.

Så här skriver tidningen Åka Skidor om Funäsdalsberget:

Smebacken
"När nya delen av Funäsdalsberget skulle byggas gick det antagligen till så här: först stakades storslalombanan, sedan fälldes träden som stod runtomkring. Vid botten byggdes liften. Backen där oräkneliga FIS-tävlingar och Europacuper avgjorts är som gjord för stora, svepande svängar med vindbrus i öronen”. Åka skidor har utsett Smebacken till en av de 11 bästa pisterna i Sverige.

Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

I Funäsfjällen finns:
- Skandinaviens största skidområde – 136 nedfarter
- Längdspår i världsklass – 300 km i varierande terräng
- Randoné och offpist – 60 toppar över tusen meter
- Skoterleder – 610 km i sagolikt fjällområde
- Isfiske, isklättring, myskoxsafari, lavinkurser m.m.

Under sommaren kan du ta gondolen upp på berget, klättra, vandra, cykla MTB, rida och paddla. Bara fantasin sätter gränser!

KOMMUNIKATION

Till Funäsdalen tar man sig med buss, Härjedalingen, från Stockholm. Väljer du Snötåget går du av vid Röjans Station och tar en transferbuss till Funäsdalen. Skidbuss går mellan Fjällnäs och Ramundberget, förbi Kåvan. Närmaste hållplats är idag Röstberget men samtal pågår om förändring.

NÄRSERVICE

För att handla behöver åker du till Funädalen by. Bykärnan ligger ca 1 km från Kåvan.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar.

PARKERING

Stora parkeringsytor finns planerade för området.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

våning 1 plus souterrängplan

ANDEL I FÖRENINGEN

5,545 %

ÖVRIGT

Köpprocessen

1. Förhandsavtal
Ett förhandsavtal upprättas mellan dig och bostadsrättsföreningen när du bestämt dig för en bostadsrätt. Förhandsavtalet är bindande och bostadsföreningen lovar att upplåta just din bostadsrätt och du lovar att köpa den. Förhandsavtalet är baserat bl.a. På den ekonomiska kostnadskalkyl som bostadsrättsföreningen fått intygad av boverkets godkände intygsgivare.

2. Upplåtelseavtal
När tillträde närmar sig upprättas ett upplåtelseavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det är det slutliga avtalet avseende ditt köp av bostadsrätt. 10 % i handpenning erläggas.

3. Lägenhetsbesiktning
Innan du flyttar in görs en byggbesiktning av en oberoende besiktningsman. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas utan kostnad. Dessutom, efter 2 år genomförs en till s.k. garantibesiktning för att se om brister uppkommit under garantitiden. Garantibrister åtgärdas utan kostnad.

4. Tillträde
I god tid innan tillträdet får du slutligt besked från bostadsrättsföreningen om tillträdesdag, dagen då du får tillträde till din bostadsrätt. I samband med tillträdet erläggs slutbetalning

Garantier för din trygghet
För att ge dig ytterligare trygghet finns följande garantier: Styrelseansvarsförsäkring, Byggherreansvarsförsäkring / entreprenadförsäkring och Inköpsgaranti, garanti att ev lägenheter där tillträde inte fullgörs förvärvas.

Ekonomi

EL

19 782 kr

VA

7 370 kr

RENHÅLLNING

2 640 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

29 792 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Se kostnadskalkyl för mer specifika uppgifter
- Ovan angivna driftkostnader avser bostadsrättslägenhet med yta om 125,6 kvm. Se kostnadskalkylen för specificering av varje bostadsrätt
- Energiförbrukningen för uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Pris per kwh baseras på 1.00 kr.
- Avgiften för VA och avfallshantering är baserad på fast årsavgift från VA-bolag respektive renhållningsbolag och debiteras varje bostadsrättsinnehavare.
- Hemförsäkring inklusive bostadsrättstillägg tillkommer

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-planshus med souterräng och inredd vind

BYGGNADSÅR

22/23

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump

VENTILATION

Frånluft med återvinning

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ÖVRIGA BYGGNADER

Hus C (byggnad 15 i situationsplan). Nedre plan kommer att inrymma 4 kallförråd om ca1 kvm som tillhör lgh 11-14. Övriga ytor disponeras av föreningen. På övre plan finns möjlighet till ev föreningslokal.
I etapp 2 planeras det att byggas en Attefallare samt Friggebod vid Chalet. Här planeras utrymme för gemensamt förråd i Friggeboden.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Fasaderna har grov träpanel, limträ och träspån med spännande fönstersättning och synlig träkonstruktion.

Entrétrappor och balkonger bildar olika lager i fasaden och bidrar till en dynamisk gestaltning som gör byggnaderna intressanta och lekfulla när man rör sig förbi.

Förening

NAMN

Bostadsrättsföreningen Chalet Kåvan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

20

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken.

OM FÖRENINGEN

Föreningen har 20 lgh fördelat på det man kallar Townhouse och Chalet där Chalet är 6 exklusiva enheter som ligger placerade i skidbacken.

PARKERING

Föreningens lägenheter nyttjar plats på den allmänna parkeringsytan i området.

Karta

Härjedalen Funäsdalen - Kåvan

Kåvantorget 115

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!