HuvudsidaOm företaget
230
MED294417A5AF634AE78EF6D74B0DA8A513

Ski-in/ ski-out vid vackra FunäsdalsbergetKåvanvägen 20 LGH 11 Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, FUNÄSDALEN

watermark

Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, FUNÄSDALEN

Kåvanvägen 20 LGH 11


PRIS2 895 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

76 kvm

LÄGENHETSNUMMER

11

MÅNADSAVGIFT

2 803 kr

BYGGÅR

2022-2023

PRIS

2 895 000 kr

Ski-in/ ski-out vid vackra Funäsdalsberget

Brf Ômsedal har ett perfekt läge vid Funäsdalsberget. Från dessa spännande Townhouses blickar du ut över de snöklädda pisterna på vintern och de gröna vackra backarna på sommaren. Här vid Funäsdalsbergets fot finns en uppsjö av aktiviteter att välja på året runt, här får du aldrig tråkigt. På vintern är det bara några stavtag till liften och en kort promenad bort med längdpjäxorna på så finns funäsfjällens magiska längdspårssystem. På sommaren omvandlas spåren istället till spännande vandringsleder och cykelstigar. Ljusnans strand får heller inte glömmas bort. Kanske vill du ta en kanottur eller varför inte ett uppfriskande dopp i det inte så varma vattnet. Men, men fjällen ska bjuda på roliga utmaningar. Från BRF Ömsedal cyklar du in till Funäsdalens by på mindre än 10 minuter. Där kan du avnjuta fantastiska middagar och även unna dig en shoppingtur. Vintertid kommer du enkelt till byn över berget, antingen via Gondolen eller pisterna.

Förutom att detta boende har inretts med väl utvalda material och färger så har det också en genomtänkt planlösning som erbjuder både gemenskap och avskildhet. Extra mycket omsorg har lagts på allrummet i vindsetaget högst upp i huset som bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp genom den väl tilltagna takkupan med takfönster samt ett större glasparti som blickar mot fjällvärlden. Taket har en ljus panel och väggarna har genomgående försetts med en försiktigt frisk frostgrå kulör i hela boendet. På golvet ligger en skön och inbjudande textilmatta. Detta är det perfekta rummet för mysiga innestunder tillsammans, här finns även gott om plats för den som vill inreda med sängar. Rummet har så många möjligheter och kan anpassas efter just ditt behov.

På entréplanet har arkitekten lyckats mycket bra med att få till en storstuga som är gjord för umgänge och matlagning. Det stilrena köket med smart förvaring och infälld spishäll med fläkt gör att ytorna används på ett föredömligt sätt. Under trappan finns plats för till exempel en läshörna eller varför inte ännu mer förvaring för den som önskar. På entréplanet finns även en inbjudande hall med granitkeramik på golvet, en rymlig garderob med skotork och så klart torkskåp. När kroppen är trött efter dag en dag ute så är det bara att njuta av värmen i den fina bastun med skön belysning. Badrummets varma och rogivande färgsättning sätter pricken över i.

På mellanplanet har man smart nog placerat de två sovrummen och ytterligare ett badrum. Detta innebär som du säkert redan har listat ut att sällskapet har tre olika plan att vara på. I de allra flesta familjer/sällskap finns det oftast dem som hellre uppskattar soffhäng och film än umgänge i köket och det är då som detta boende är perfekt. Medan det stökas i köket så kan den som önskar smyga upp för trappan och ta en tupplur utan att bli störd av vare sig det som händer i storstugan och inte heller i allrummet högst upp.

Till boendet finns ett låsbart skidförråd samt ytterligare ett uppvärmt förråd på ca 1 kvm i källarplan. Utanför lägenheten finns möjlighet att ställa upp mindre bord och stolar.

På innegården kommer det att göras i ordning en grillplats. Detta kommer att vara platsen där barnen sluter upp efter att backen stängt och där grannarna möts för att växla några ord. Nu har du möjlighet att bli en del av fina Brf Ômsedal

Önskas digital visning så fixar vi det. Men missa inte att gå vidare till mäklarens hemsida för att se på den filmade rundvandringen med mäklaren. Bilderna är tagen från en annan liknande lägenhet då denna ännu ej var klar. Filmen är däremot inspelad i denna.

Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg i Funäsdalen

Bilder

MED294417A5AF634AE78EF6D74B0DA8A513
MEDC43F2FE06F2B4BDA9DF742C7A11381C6
MED37F47E8E67154FABBB16683602778508
MED97875CA8325D415E90E2A01B15631765
MED2ECE445430CE48EA956036FD5CA483DF

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

76 kvm

LÄGENHETSNUMMER

11

MÅNADSAVGIFT

2 803 kr

BYGGÅR

2022-2023

PRIS

2 895 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Utanför entrén finns möjlighet att ställa upp mindre bord och stolar

PARKERING

Ingår i månadsavgiften.

Väggar och tak målade i frostgrå kulör. Innertak på vindsetage i spontat
utseende i ljus trä, öppet till taknock. Bjerlin golv på entréplan samt mellanplan. Textilmatta på vindsetage

Under viktiga dokument finns både ekonomisk plan och utförligare planritningar

HALL

Hall med torkskåp och större garderob bakom skjutdörrar. Granitkeramik på golv.

BADRUM ENTRÉPLAN

I detta badrum finns bastu med glasväggar, dusch, handdukstork, wc och handfat. Väggar delvis målade och delvis kaklade. Keramikplattor på golv.

STORSTUGA/ALLRUM OCH KÖK

Från hallen kommer man in till allrummet och köket som delar yta. Köket löper längs en vägg och är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll med inbyggd fläkt och inbyggnadsugn. I rummet finns plats för matmöbel och sittgrupp.

2 SOVRUM

På övre plan finns två sovrum.

BADRUM

Badrum på mellanplan innehållande dusch, wc, handfat

VINDSETAGE

Bästa möjliga umgängesyta med härlig takkupa, stort fönster och en mjuk tjock textilmatta. Här finns plats för sängar om det önskas.

Om området

Funäsdalsberget och specifikt Kåvan är ett område som växer och bebyggs i denna stund. Läget är exceptionellt bra med skidbackar och sittlift mitt i området. Det är en förlängning av Funäsdalen by och det är gångavstånd till förskola och skola. Genom området löper ett välpreparerat längdspår som ingår i Funäsfjällens 300 km långa spårsystem och i utkanten av området flyter Ljusnan fram. Här planeras en centrumanläggning med butik och restaurang och här byggs redan nu nya lägenheter.

Så här skriver tidningen Åka Skidor om Funäsdalsberget:

Smebacken
"När nya delen av Funäsdalsberget skulle byggas gick det antagligen till så här: först stakades storslalombanan, sedan fälldes träden som stod runtomkring. Vid botten byggdes liften. Backen där oräkneliga FIS-tävlingar och Europacuper avgjorts är som gjord för stora, svepande svängar med vindbrus i öronen”. Åka skidor har utsett Smebacken till en av de 11 bästa pisterna i Sverige.

Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

I Funäsfjällen finns:
- Skandinaviens största skidområde – 136 nedfarter
- Längdspår i världsklass – 300 km i varierande terräng
- Randoné och offpist – 60 toppar över tusen meter
- Skoterleder – 610 km i sagolikt fjällområde
- Isfiske, isklättring, myskoxsafari, lavinkurser m.m.

Under sommaren kan du ta gondolen upp på berget, klättra, vandra, cykla MTB, rida och paddla. Bara fantasin sätter gränser!

KOMMUNIKATION

Till Funäsdalen tar man sig med buss, Härjedalingen, från Stockholm. Väljer du Snötåget går du av vid Röjans Station och tar en transferbuss till Funäsdalen. Skidbuss går mellan Fjällnäs och Ramundberget, förbi Kåvan. Närmaste hållplats är idag Röstberget men samtal pågår om förändring.

NÄRSERVICE

För att handla åker du till Funädalen by. Bykärnan ligger ca 1 km från Kåvan.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

4,7 %

Ekonomi

EL

9 252 kr

VA

5 676 kr

RENHÅLLNING

3 276 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

18 204 kr / år

KOMMENTAR

Varje bostadsrättsinnehavare svarar enskilt för kostnad för hemförsäkring, telefon, TV och internet. Individuell mätning och debitering (IMD) av varmvatten, uppvärmning samt hushållsel tillämpas vilket innebär att varje bostadsrättsinnehavare svarar för kostnaden för sin del av förbrukningen. Den angivna kostnaden är en beräkning då bostaden är för ny för att kunna redovisa faktiskt kostnad.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2022-2023

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

FTX-aggregat i varje lgh. Mekanisk frånluft.

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ÖVRIGA BYGGNADER

Låsbart skidförråd i passagen på väg till skidbacken. Uppvärmt förråd i källaren

Förening

NAMN

Brf Ömsedal

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

19

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

OM FÖRENINGEN

Brf Ômsedal består av 19 townhouses som är helt unika i sitt slag för området. Ljusa boenden som med sin höjd skapar fantastiska utblickar mot fjällen och erbjuder både sällskapsytor och avskildhet.

Parkeringar- Parkeringar finns i anslutning till fastigheten på egen mark och via servitut på grannfastighet i närhet till fastigheten. Parkeringar på egen mark utrustas med elbilsladdare.

Ägarförråd- lägenhet 1-15 har varsitt ägarförråd i källaren. Lägenhet 16-19 har förråd i lägenheten.

Skidförråd- På fastigheten finns kalla skidförråd, ett för varje lägenhet.

Vallabod/cykelverkstad- gemensamt i samma utrymme som ägarförråd i källaren.

Värme och varmvatten produceras i föreningens gemensamma undercentral för
bergvärme.

TV OCH BREDBAND

Föreningen ansluts till bredband

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Vallabod och cykelverkstad i källare

ÖVRIGT

Grund- delvis platta på mark samt källardel där souterränglägenheter, undercentral och ägarförråd placeras.
Tak- papptak
Undercentral- uppvärmning sker med central bergvärme och distribueras med golvvärme ut i lägenheterna förutom på vindsetage där elradiator finns.
Ventilation- Ventilation sker med FTX-aggregat i respektive lägenhet.

Karta

Härjedalen Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget

Kåvanvägen 20 LGH 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579