HuvudsidaOm företaget
230
MEDA1CD130B62474C92810C6A50848DB0A4

Nybyggt i soligt läge - obelånad föreningenRenslingan 22 Funäsdalen by, FUNÄSDALEN

watermarkNyproduktion

Funäsdalen by, FUNÄSDALEN

Renslingan 22


PRIS (acceptpris)3 450 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

44 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

22

MÅNADSAVGIFT

2 137 kr

BYGGÅR

2023

PRIS

3 450 000 kr acceptpris

Nybyggt i soligt läge - obelånad föreningen

Vilken känsla när allt är nytt och du är den förste att flytta in. Vackra trägolv, ett helt orört kök med fantastiska granitbänskivor, och ett sagolikt mysigt och fräscht badrum med bastu. Storstugan har öppet upp i nock och stora fönster vilket verkligen släpper in ljuset. I storstugan finns även en kamin som ger den där riktiga fjällkänslan. Viktigt för dig att veta är även att föreningen inte har några skulder, med andra ord helt obelånad. Magiskt!

Stugorna har en mycket välplanerad planlösning och inrymmer 2 sovrum, välutrustat kök, badrum med bastu och en rymlig storstuga. Utöver detta så finns även ett rejält loft på hela 20,9 kvm (räknas ej med i boarean). Det innebär att golvytan är ca 65 kvm. För dig som önskar arbeta på distans eller bara njuta av en streamad film så finns fiber indraget och ingår i månadsavgift.

En av de tre nybyggda stugorna är redan bokad vilket innebär att bara två finns kvar. Inflyttning sker redan från den 5 februari.

Läget är det bästa tänkbara om du uppskattar lugnet men ändå vill ha nära till allt vad fjällen har att erbjuda i form av aktiviteter. Längdspåren är endast en kort promenad bort och Funäsdalsbergets skidbackar inom synhåll. Sommartid hoppar du på cykeln vid stugan och tar dig enkelt ut på fina leder. Vill du avsluta dagen på någon av byns omtyckta restauranger så snörar du skorna och beger dig iväg enkelt utan bil.

BRF Renslingan, som är en obelånad förening kommer att bestå av totalt 10 fristående bostadsrätter varav 3 st är nyproducerade och övriga 7 st är äldre stugor.

I bilder hittar du en plan över hur stugorna är placerade samt vilka som redan är bokade. Fast pris gäller. Du hittar all ekonomisk information i den ekonomiska planen som finns under viktiga dokument

Ps! Missa inte mäklarens presentation som finns på hemsidan. Denna är filmad innan de tre nya husen byggdes. Kika på denna så får ni se hur vackert stugorna är belägna i fint väder

Planritning finns i bofaktablad

Varmt välkommen att kontakta oss för att boka visning på plats eller kanske en digital visning om det passar bättre!

Bilder

MEDA1CD130B62474C92810C6A50848DB0A4
MEDED8F47BE70B54760BF9986125E1BA4CD
MEDFB385F7E85EA4841BFCA536B80CFE1CE
MEDECF71F3343FB4925A6AB6151D38AF5E4
MEDC7CF22C934364D57A6274AB3CBB37B6C

Planritningar

Översiktskarta

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

44 kvm

LÄGENHETSNUMMER

22

VÅNING

1 av 0

MÅNADSAVGIFT

2 137 kr

BYGGÅR

2023

PRIS

3 450 000 kr acceptpris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

Ekonomisk plan

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Loft tillkommer med 20,9 kvm. Total golvyta inklusive loft är ca 65 kvm

UTEPLATS

Uteplats i bästa sydvästläge

PARKERING

Parkering vid stugan. För den som önskar kan ny ägare installera laddare för elbil.

Nordiska vackra och lugna färger. Påkostade material som trägolv och klinker från Golvabia, kök från Lundins och vackra bänkskivor i granit. Läs mer i bofaktabladet som finns under viktiga dokument

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

KOMMUNIKATION

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

NÄRSERVICE

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

ÖVRIGT

Så här går köpprocessen till:

1. Upplåtelseavtal
Upplåtelseavtal upprättas mellan köpare och bostadsrättsföreningen. Detta avtal är juridiskt bindande. Som grund till upplåtelseavtalet ligger registrerad ekonomisk plan. Upplåtelseavtal undertecknas med BankID.

2. Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen erläggs enligt anvisning från Bostadsrättsföreningen i samband med tecknade av upplåtelseavtalet

3. Tillträde
Tillträde kan ske från 5 feb. Slutlikvid om resterande 90% av köpeskillingen ska vara erlagd på tillträdesdagen. På tillträdesdagen erbjuds du att hämta ut din nyckel på plats

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

10,89 %

Ekonomi

EL

6 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 400 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser fast abonnemangskostnad för el. Förbrukningsavgift tillkommer. Elförbrukningen är uppskattad.
Försäkring med bostadsrättstillägg tillkommer som varje enskild ägare tecknar

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

0 kr Obelånad förening
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med loft

BYGGNADSÅR

2023

UPPVÄRMNING

Direkt El, luftvärmepump samt kamin

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

8 000 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd i anslutning till entrén om ca 1 kvm

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

BRF Renslingan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

10

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkring inklusive styrelseansvar

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår avgift till Röstbergets samfällighetsförening, ekonomisk förvaltning, VA, Bredband, fastighetsavgift, försäkring

OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades 2022 i och med att man valde att omvandla 7 st redan befintliga stugor som tidigare hyrts ut som turistboende och som tillhört Röstbergets stugby till bostadsrätter. I samband med det byggs det även 3 nya stugor så att föreningen får totalt 10 st fristående bostadsrätter.

TV OCH BREDBAND

Fiberanslutning via Bahnhof

GÅRDSPLATS

Gemensamma grönområden runt husen

PARKERING

2 st parkeringsplatser finns att tillgå vid varje stuga

ÖVRIGT

Föreningen ingår i en samfälligheten Röstbergets samfällighetsförening som förvaltar GA:172 som omfattar vägar, naturmark, parkering, snöröjning och utrymme för sophantering

Karta

Härjedalen Funäsdalen by

Renslingan 22

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579