HuvudsidaOm företaget
230
MED70B80AEBC44A49D6A236C1F1E8FCFAA5

Stället för dig som vill sätta guldkant på fjällvistelsenRörosvägen 524 Tänndalen - Funäsdalen, Tänndalen

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, Tänndalen

Rörosvägen 524


PRIS8 400 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

139 kvm

TOMTAREA

1 449 kvm

BYGGÅR

2021

DRIFTSKOSTNAD

4 996 kr/månad

PRIS

8 400 000 kr

Stället för dig som vill sätta guldkant på fjällvistelsen

Har du upplevt fjällen under sommaren och hösten så har du säkerligen njutit av ljudet från de porlande fjällbäckarna, de slingrande stigarna och de fantastiska vyerna. Tänk att få bo mitt i allt detta!

Vi välkomnar dig till ett fantastiskt härligt fjällhus med toppenläge i Tänndalen som har närhet till alla aktiviteter sommar som vinter. Funäsfjällens längdspår som är i världsklass ligger ett snöbollskast bort. Lyxigt att bo så nära skidstadion. Tänndalens alpina skidsystem är endast några minuter bort med bil. Skoter och cykel är det bara att hoppa på vid tomten och vill du vandra i fin fjällmiljö så snörar du kängorna på terrassen och går iväg. Vi ska heller inte glömma fisket som finns i Tännån. Gillar du svamp så har du faktiskt kantareller direkt bakom huset.

Det här passar dig som helt enkelt vill njuta av livet!

Huset som är på ca 139 kvm boyta (men har en total golvyta om hela 152,5 kvm) har en otroligt öppen, ljus och inbjudande planlösning. De stora fönsterpartierna i loungen släpper in naturen och bjuder på en rogivande utsikt över Hamrafjället och vackra Tänndalsvallen. Valet av material, färger och inredning gör att en fin känsla av lugn infinner sig. Huset har idag två rymliga sovrum men som med enkelhet kan göras om så att det blir fyra sovrum för den som önskar.

Tycker du om att vara på spa så kommer du att älska badrummet. Här återhämtar du dig efter en dag på fjället. Kanske ett bastubad eller varför inte ett värmande bad utomhus under stjärnhimlen.

Förutom bostadshuset finns även det fina attefallshuset som också det planerats mycket smart och inretts med samma fina känsla. Antingen använder ni det själva eller hyr ut. Möjligheterna är många.

Så klart finns det även ett väl tilltaget och uppvärmt garage.

Likt insidan så har man även tänkt till utomhus och skapat olika miljöer för umgänge och avkoppling. Det här är stället för dig som önskar att hela stora familjen ska få njuta av det härliga huset och den vackra fjällmiljön.

Missa inte mäklarens filmade presentation och heller den filmade rundvandring med mäklaren som finns på mäklaren hemsida under viktiga dokument och länkar

Vill du anmäla ditt intresse så gå vidare från Hemnet till vår hemsida, där hittar du intresseanmälan. Vi kontaktar dig så snart vi bara kan. Eller så ringer du oss helt enkelt. Vi tycker om att få samtal

Bästa fjällhälsningar från Maria och Micke på HusmanHagberg i Härjedalen

Bilder

MED70B80AEBC44A49D6A236C1F1E8FCFAA5
MEDD0F8DE3EB0FE43FA86734883CBD6FE9E
MED903AFD10F9CD45DBAB9E9397C6934DF5
MEDFB338D87CFDE469A920877BCC6FFA76A
MED1F29CF3A181042F582B4D264DE0D9123

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

139 kvm

TOMTAREA

1 449 kvm

BYGGÅR

2021

DRIFTSKOSTNAD

4 996 kr/månad

PRIS

8 400 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2-4 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Total golvyta är 152,5 kvm
Antal rum avser lounge/vardagsrum, gym, inredd vind samt sovrum

Smakfull och påkostad interiör både i huvudbyggnad och attefallshus. Inget har lämnats åt slumpen. Samtliga material och detaljer har noggrant valts ut. Genomgående betonggolv på entréplan. På väggarna är det laserad timmerpanel kombinerad med vackra tapeter. Ljust trätak som bidrar till den otroliga känslan av rymd. Fönster i alla fyra väderstreck. Under viktiga dokument och länkar finns en filmad rundvandring med mäklaren

HALL

Här välkomnas du med värme. Det är exakt denna känsla man vill ha i en hall efter en dag på fjället. Så fort du kliver in genom dörren möts du av ett otroligt lugn. Här finns det gott om plats för förvaring och avhängning vilket innebär att det ej blir stökigt. Kläder och skor göms undan bakom skjutgarderoberna. Betonggolv, liggande väggpanel, tapet samt panel i tak.

GÄSTRUM

Ljust och härligt gästrum med plats för säng (går att få plats med bredare säng än enkelsäng) och förvaring. Betonggolv, tapet samt takpanel.

BADRUM/TVÄTTSTUGA

Fina färger som lyfter den rogivande känslan. Vackert badkar och lika vackert handfat med sensorstyrd kran från Oras. Tvätt och tork från Bosch serie 6, toalett, samt handdukstork. Frånluftvärmepump. Kakel och klinker,

BADRUM/BASTU

Spakänsla på riktigt. Här njuter du av en värmande dusch eller varför inte ett bastubad. Varje detalj är genomtänkt med fina detaljer. Badrummet är utrustat med dusch, kommod, wc samt handduktork. Den fina tvättställsblandaren kommer från Mora och är sensorstyrd. Bastu med bastuaggregat från Narvi saana. Kakel, klinker.

KÖK/MIDDAGSPLATS

Perfekt planerat kök i vinkel i sobra färger och med härligt ljusinsläpp. Köksluckor i valnötsmönster, kyl/frys sidebyside, varmluftsugn (pyrolytisk och ångfunktion), induktionshäll, fläkt med Inbyggd kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin. I direkt anslutning till köket finns utrymme för en härlig matplats intill eldstaden. Här ryms större bord med plats för många.

STORSTUGA

Vilken storstuga! Behöver upplevas på plats. Utsikt mot Tänndalsvallen och Hamrafjället. Här finns en vacker etanoldriven eldstad från Vauni cupola monterad på fond av skiffer. Sällskapsytan är stor och luftig med gott om plats för sällskapsmöbler. Här finns även utgång till altanen i bästa solläge. Betonggolv, väggpanel samt vitlaserad takpanel.

GYM/SOVRUM/RELAX/SÄLLSKAPSRUM

Möjligheternas rum. Med enkelhet kan detta delas av till ännu ett sovrum och samtidigt skapa en relaxavdelning. Här finns även utgång till Spabadet. Betonggolv, väggpanel, tapet samt vitlaserad takpanel.

LOFTVÅNING

Från spiraltrappan nås loftet med en öppen yta för sällskapsmöbler eller möjligen sovplatser. Fint ljusinsläpp från fönstren i österläge. Ägarna har idag valt att ha sovrum "bakom väggen" där även platsbyggd förvaring finns. Enstavsparkett, vitlaserade panelade väggar och tak.

ATTEFALLSHUS

Härligt attefallshus med altan i söderläge.
Hall med plats för avhängning. Storstuga med kök, sällskapsyta, plats för TV samt utgång till altanen
Badrum med dusch, toalett, kommod samt gott om förvaring. Sovrum med tre sovplatser. Perfekt att inhysa gäster i eller för dig som vill hyra ut.

Om området

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet och har vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

KOMMUNIKATION

Flyg

Röros flygplats 7,5 mil
Svegs flygplats 14 mil
Trafikerar Stockholm Arlanda

Buss

Sök information på:
www.harjedalingen.se
www.ltr.se

NÄRSERVICE

I Hamra finns en livsmedelsbutik. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor, byggdes 2019 och ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Ekonomi

EL

33 240 kr

VA

14 979 kr

RENHÅLLNING

5 483 kr

ÖVRIGT

6 250 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

59 952 kr / år

KOMMENTAR

Elförbrukning hus & garage 9700 kwh, Attefallare 4100 kwh, Hushållsel 6000 kwh, Spabad 6700 kwh.
Avgift övrigt avser vägavgift/snö Härjedalens stugservice.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plan med loftvåning

BYGGNADSÅR

2021

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump NIBE F730

VENTILATION

Mekanisk

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ELFÖRBRUKNING

26 500 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta med vattenburen golvvärme

STOMME

Trä

FASAD

Bilad timmerpanel från Hede Trävaru

FÖNSTER

3-glas SP optimal

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor Benders Palema

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Funäsdalen 10:76

ÖVRIGA BYGGNADER

Attefallshus fullt utrustat med altan i söderläge.

Garage med övervåning. Värms upp via kulvert från huvudbyggnad.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 778 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 191 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

680 000 kr

Tomt

AREAL

1449 kvm

TOMTTYP

Fin fjälltomt

PARKERING

Stor gårdsplan med plats för flertalet bilar och släp

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Stor och tilltagen terras i soligt läge som löper efter hela framsidan. Underbar utsikt mot Hamrafjället och Tänndalsvallen

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:73, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:74

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2007-06-11)

Viktiga dokument & länkar

Beskrivning av fastigheten
HH Bra att veta om budgivning
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Rundvandring med mäklaren
Tänndalens hemsida

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Rörosvägen 524

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579