230
MEDDDE9739CE4ED46439E02B3B1A8784D5E

watermark

Tänndalen - Pålsvallen, Tänndalen

Krokröstvallen 320


PRIS (utgångspris)8 450 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

1 638 kvm

BYGGÅR

2023

DRIFTSKOSTNAD

2 313 kr/månad

PRIS

8 450 000 kr utgångspris

Exklusivt fjällhus i soligt läge med lodgekänsla, bergvärme och en magnifikt utsikt

Fjällbjörkar, längdspår, milslång utsikt soligt och ogenerat läge är ord som beskriver platsen som detta exklusiva fjällhus är byggt på. Inte att förglömma Pålsvallens fjällby som ligger ca 750 möh bjuder på härlig fjällmiljö med vacker utsikt mot Tänndalen, Hamrafjället och Tännån. Spänn fast längdskidorna vid tomten och glid några 100 meter så står du mitt i längdspåret som ingår i Funäsfjällens fantastiska spårsystem på ca 300 km. En kort promenad bort ligger barnvänliga Tänndalsvallen som har skidlift och två nedfarter och ett alldeles eget café som heter Tännfatet. För dig som gillar skoteråkning går de preparerade lederna alldeles intill tomtområdet.

Det fina är att vi faktiskt har ett mycket exklusivt hus i ett plan som är utöver det vanliga till salu i just detta vackra fjällområde. På en av områdets absolut bästa och högst belägna tomt med soligt läge och magnifik utsikt över Hamrafjället och ända bort till norska gränsen stoltserar detta boende med lodgekänsla. Redan när du kommer in på tomten infinner sig den känsaln och vidare in i huset kommer du inte att bli besviken. Byggherren har valt att bygga och inreda med material av skiffer, sten, valnöt, ek, teak och kakel och klinker från Italien.

Huset doftar gott av tjära och tomten är redan iordningställd med grusad infart och ängsgräs som ej behöver underhållas. Allt för ett enkelt fjälliv. Flera uteplatser har byggts så att du från morgon till kväll kan följa solen. Känslan när du tar i ytterdörrens handtag och öppnar den vackra dörren gjord av teak är att här kliver jag in i ett gediget och välbyggt hus. Det är inte bara iögonfallande snyggt, utan en otrolig yrkesskicklighet ligger bakom varje spik och skruv.

Det är svårt att beskriva interiören med ord, det behöver upplevas på plats. Storstugan har en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge och en takhöjd på maffiga 4,7 meter. Den vackra italienska klinkern i hallen gör sig otroligt fin tillsammans med ekgolvet som är genomgående i huset. Stenbänkskivorna i köket drar lätt åt sig uppmärksamhet tillsammans med den ståtliga täljstenskaminen från Thorma som är centralt placerad så att alla kan njuta av lågorna från brasan. Akustikpanelen i valnöt omfamnar hela storstugan med värme och lugn.

Det stora badrummet med bastu är verkligen en plats för avkoppling och återhämtning. Här njuter du av utsikten samtidigt som du tar ett avslappnande bastubad. Kanske ett hopp i snön innan, bara att öppna den helglasade dörren och kasta sig ut. Det är svårt att inte charmas av den specialbyggda handfatskommoden i ek.

Så klart har byggherren tänkt på att du ska få vakna upp med Hamrafjället som fond. Under hösten bjuder fjället på ett sprakande färgspel och på vintern alltifrån gnistrande sol till kylig dramatik. Den stilrena akustikpanelen i valnöt pryder ena väggen i sovrummet och även som väggbyggd sänggavel.

I dag handlar det inte bara om att bygga snyggt och bra, idag är det högst aktuellt att välja rätt energikälla. Huset har försett med bergvärme (200 m) med frånluftsåtervinning ner i borrhål. Hela huset har vattenburen golvvärme och samtliga rum egna rumsgivare. Mer ekonomiskt kan det inte bli med tanke på att det även finns en täljstenskamin.

Sammanfattningsvis består huset av en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge. 4 sovrum varav 2 med dubbelsäng. 2 badrum varav det ena med bastu. Från sovrummet i norr samt från storstugan har du utgång till den fina träterassen. Även på framsidan finns en mindre trätrall. Garagebyggnad som är byggd i samma stil som huset med plats för skoter, cykel eller vad du önskar. Magnifik utsikt från tomten som är vacker iordninggjord med grus samt ängsgräs. Sätt dig tillrätta på ett renskinn och njut av solens strålar.

Missa inte den filmade mäklarpresentationen som finns på mäklarens hemsida. Du bokar din privata visning genom att kontakta oss på HusmanHagberg. Varmt välkomna. Bäst fjällhälsningar Maria och Micke

Bilder

MEDDDE9739CE4ED46439E02B3B1A8784D5E
MED1931C4B93D5B441DA5D8FB7D6B52A1C8
MEDB4EF5CF383B84D12A09845C5418E2B97
MEDD3C42048EBA54EAB8A637916B585A382
MEDBE3922F93E684BF28CFFF9738A2197B4

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karta

Härjedalen Tänndalen - Pålsvallen

Krokröstvallen 320

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret