230
MED4974BAE726D24B0C874182DBE60B7797

Skidåkarlägenhet till salu på Klockarfjället med härligt ski in - ski outläge

watermark

Vemdalen Hela, Vemdalen

Vemdalsskalet Klockarporten, Nedre Kullstigen 1 B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,256
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum6 rok
Boarea96 kvm
Biarea1 kvm
Lägenhetsnummer9
Byggår2019
Driftskostnad960 kr/månad

Acceptpris: SEK 3,345,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

8 av 10 redan sålda.
Nu har du chansen att köpa en etagelägenhet på rymliga 96 kvm i BRF Klockarporten som ligger i Vemdalsskalet. BRF Klockarporten kommer att bestå av tre redan befintliga hus med totalt 10 lägenheter. Tre lägenheter i två av husen och fyra lägenheter i ett av husen. Lägenheterna ska nu ombildas till bostadsrätter. Härligt söderläge och endast ca 300 m från skidbacken. Interiören är väl genomtänkt och material har använts som ger den där naturliga fjällkänslan. Den grå borstade norrlandspanelen tillsammans med de ljusa väggarna ger en otrolig behaglig känsla. De stora fönsterpartierna i allrummet/köket bjuder in ljuset och framförallt fjället. Från allrummet/köket kliver du ut genom de helglasade dörrarna till en uteplats med utsikt över Klockarfjället och Skalpassets skidbackar. Husen är byggda i svensk standard med hög kvalitet, materialen interiört är av svenska varumärken. Bostadsrätten består av hela 5 sovrum, 2 badrum samt allrum och kök i öppen planlösning. Smart planerat helt enkelt!

Vi presenterar två alternativ av digital visning. Under viktiga dokument och länkar på mäklarens hemsida så finns 3d-visning samt en filmad rundvandring i lägenheten.

Lägenheterna är kontrakterade på uthyrning via Skistar till och med säsong 2022. Tillträde beräknas ske i slutet av september 2021, men tecknandet av förhandsavtal är redan igång. Efter tillträdet kommer hyresintäkterna att tillfalla dig som ägare. Som köpare kommer du att ha möjlighet att blocka vissa veckor som du kan utnyttja boendet själv. Efter uthyrningsperiodens slut kommer lägenheterna att besiktigas och eventuella skador att åtgärdas.

Varmt välkommen att kontakta oss för att boka in visning.

Om området

Vemdalen/Vemdalsskalet
Vemdalsskalet är en av fjällbyarna i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna är en av Sveriges populäraste alpinområde med 35 liftar och 58 nedfarter. Här är det snösäkert med tidig säsongsöppning, oftast i början av november. Såklart finns även fina längdspår för både klassiskt och skate. Totalt 50km preparerade leder. Utöver detta finns även rösade leder för turåkning.

Under barmarksperioden lockar naturupplevelser och aktiviteter så som vandring, golf, cykling, fiske, jakt och ridning. Bowling, spa-upplevelser och bad är populära aktiviteter för den som vill ta en dag under tak.

Vemdalsskalet är en mysig fjällby med ett fantastiskt torg som verkligen ligger i centrum med skidbackarna runt omkring. Här finns fina butiker och flertalet restauranger med hög kvalitet. Från skalets torg tar du dig snabbt upp i skidbacken med expressliftar.

Närservice

Vemdalsskalet och Vemdalen by har flertalet butiker med bla matbutik, inredningsbutiker, sportbutik, benstinstation, byggvaruhandel mm. På skalets torg ca 1500 m från huset finns bl.a läkarmottagning, naprapat, gym, café, butiker, ICA-butik och frisör.

Bilder

Områdesbild

Lägenheternas placering

Fasadbild från hus 3 A-C

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Interiören kännetecknas av ljusa nordiska färger och material. Härdat trägolv från svenska Bjelin. Härdat trä tar enligt Bjelin fram de bästa egenskaperna från eken vilket ger ett genuint trägolv med en varm träkänsla. På delar av väggarna har den borstade panelen från Norrlandsträ används. Enligt Norrlandsträ har en borstad panel behandlats med roterande borstar som har avlägsnat den mjuka vårveden på ytan. Resultatet är en tåligare produkt med tydlig trästruktur. Våningssängar från svenska Permia. Vattenburen golvvärme i båda våningsplan. Kök från Ballingslöv.
Antal rum
6 rum
Boarea
96 kvm
Biarea
1 kvm
Areakälla
säljarens information
Entréplan
Hall
Hallen är rymlig och rymmer med lätthet flera personer som samtidigt ska på pjäxor och klä sig. Snygg hallmöbel från Permia. Grå klinker på golv, borstad norrlandspanel på väggar/målade vita väggar

Sovrum 1
Första sovrummet ligger direkt till höger i hallen. Här finns familjevåningssäng från Permia, en garderob och fönster. borstad norrlandspanel på en av väggarna/målade vita väggar

Badrum
Till vänster i hallen ligger det rymliga badrummet. Grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Handfat, WC, handdukstork och dusch. Badrumsmöbler från Ballingslöv.

Teknikrum
Teknikrum med frånluftsvärmepump, torkskåp, tvättmaskin, el- och datacentral.

Vardagsrum/kök
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Utgång till balkong. Trägolv, träpanel och målade väggar, kök från Ballingslöv med rostfri kyl/frys, ugn, spis och vitt kakel ovanför arbetsytor. Stort matbord med plats för 8-10 personer. Hörnsoffa, tv och två fåtöljer.

Trappa upp till övervåning
Övre plan
Hall/allrum övervåning
Rymligt och ljust allrum med tv och två fåtöljer. Här kan barnen få eget tv-rum med tv-spel och utrymme att röja loss i Just dance :)

Sovrum 2
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Balkongdörr till fransk balkong, trägolv, vitmålade väggar och tak och fondvägg av den grå borstade norrlandspanelen. Fransk balkong

Sovrum 3
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Balkongdörr till fransk balkong, trägolv, vitmålade väggar och tak och fondvägg av den grå borstade norrlandspanelen. Fransk balkong

Sovrum 4
Sovrum med våningssäng från Permia och garderob, trägolv, ett fönster, vitmålade väggar och tak och en fondvägg av den grå borstade norrlandspanelen.

Sovrum 5
Sovrum med våningssäng från Permia och garderob, trägolv, ett fönster, vitmålade väggar och tak och en fondvägg av den grå borstade norrlandspanelen.

Badrum
Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel med dusch, WC och handfat. Badrumsmöbler från Ballingslöv. Bastu med panel i asp och belysning under lavar.
Uteplats
Härlig uteplats
Parkering
Parkering utanför lägenheten på en gemensam gårdsplan
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
SEK 3,345,000 Acceptpris
Avgift
SEK 3,256
Driftskostnad
SEK 11,520 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,280
Uppvärmning
SEK 6,240
Kommentar
Kostnader för hushållsel och uppvärmning ingår ej i årsavgiften utan bekostas av respektive
bostadsrättsinnehavare. Kostnaderna för detta har beräknats till (schablonkostnader) 65 kr/kvm för uppvärmning respektive 55 kr/kvm för hushållsel

Beräknad kostnad för medlems individuella bostadsrättsförsäkring uppgår till cirka 1 000 - 2 000 kr/år. Denna kan variera beroende bl.a på tillval och omfattning.
Andel i föreningen
10 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus i 2-plan
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme i båda plan
Ventilation
Mekanisk frånluft, tilluft via ventiler
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fönster
3-glas energiglas
Övrigt
Kortfattad byggnadsbeskrivning:
Grund Betongplatta på mark
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Tak Takstomme av trä beklätt med tegelpannor
Fönster Energiglas målat trä
Övriga byggnader
Till varje lägenhet hör ett låsbart förråd om c:a 1 m2
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Foton är tagna i lägenhet 3B.

Inventarierna faktureras separat direkt av säljaren och innehåller komplett möblemang/utrustning för uthyrning/vistelse. Möblerna kommer från Permia. Priset är 85 000 sek och ligger utanför köpeskillingen. Viss inredning medföljer ej som visas på foton som tex sängkläder, prydnadskuddar, mattan i allrummet på övre plan, blommor, korgar, handdukar.

Så här köper du i BRF Klockarporten

1. Förhandsavtal tecknas. Acceptpris gäller. Inga förskott eller avgifter betalas. Notera att förhandsavtalet är ett bindande avtal för både köpare och upplåtare.

2. Upplåtelseavtal - senast 6 veckor innan tillträde kommer upplåtelseavtal tecknas. Tillträde beräknas ske slutet av september 2021

3. Slutlikviden på 100% betalas på tillträdesdagen bostadsrätten tillträdes
Förening
Namn
Bostadsrättsförening Klockarporten
Om föreningen
Lägenheterna är under ombildande till bostadsrätter.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
10
Tv och bredband
TV-leverantör är Bahnhof. Grundabg ingår i årsavgiften. Gällande abonnemang för fiber så kan varje bostadsrättsinnehavare teckna sitt eget. Fiber ingår ej i årsavgiften
Parkering
Parkering finns i anslutning till fastigheterna.
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Vemdalen Hela Vemdalen

Vemdalsskalet Klockarporten, Nedre Kullstigen 1 B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!