HuvudsidaOm företaget
230
MED00248B2B20DA4A6798B372A8FC384DA7

Bostadsrätt till salu i populära stugbyn i Bruksvallarna!Libacken 206 Bruksvallarna, BRUKSVALLARNA

watermark

Bruksvallarna, BRUKSVALLARNA

Libacken 206


PRIS (utgångspris)2 700 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

58 kvm

LÄGENHETSNUMMER

206

MÅNADSAVGIFT

2 557 kr

BYGGÅR

1970

PRIS

2 700 000 kr utgångspris

Bostadsrätt till salu i populära stugbyn i Bruksvallarna!

Vi har nu nöjet att erbjuda en utbyggd och renoverad bostadsrätt i anrika och klassiska Brf Bruksvallarnas Stugby i Bruksvallarna. Med uteplats i solen, enastående fjällutsikt och en utbyggnad som verkligen tillför huset bra funktioner och utrymme, är det här en supermöjlighet för dig!

Läget som är centralt i "Vôllan" är helt optimalt precis vid Bruksvallarnas Ski Arena och med lagom promenadavstånd till Stigmyhrs Livs och Kerstins Brasseri. Huset ligger högt i området vilket innebär en vidunderlig fjällutsikt mot Skarvarna och Kariknallen i sydväst.

Som många hus i föreningen har detta två sovrum, allrum och kök och ett badrum med dusch. I tillägg har just detta hus en utbyggnad som gör hallen större och utökar ytorna med en liten relax, ett duschrum som också rymmer tvättmaskin och sist men inte minst, fjällens kanske lyxigaste bastu. En stor bastu med värmebehandlad asp på både bänk och vägg, med kurviga sitsar, stilrent aggregat från Iki, fiberbelysning och fönster med makalös utsikt att njuta av när man rundat av dagen.

Under huset, i krypgrunden, finns ett praktiskt förrådsutrymme som nuvarande ägare haft mycket nytta av.

Föreningen har fina, gemensamma utrymmen i separat byggnad som tex tvättstuga, vallabod, bastu och träningslokal samt allrum/aktivitetsrum.

För dig som gärna hyr ut så finns möjlighet till fina intäkter. Stugan är under uthyrning och ny köpare tar över redan bokade veckor.

Bruksvallarna är känt för sina fina och välpreparerade längdspår och redan i oktober är det oftast skidpremiär. Spåren från stadion länkas ihop med Funäsfjällens spårsystem som är 300 km långt. Vill du istället åka utför så ligger Ramundbergets alpina anläggning endast ca 10 km bort. Självklart finns även skoter, vandring och fina cykelleder.

Läs mer om föreningen under viktiga dokument och länkar där länk till föreningens egen hemsida finns.

Missa inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida. Där finns även en filmad rundvandring.

Välkomna att kontakta oss för visning!

Bilder

MED00248B2B20DA4A6798B372A8FC384DA7
MED354DEAC3E0D74276AB3F594C8272D136
MED04B5187767FB4060A47228D92F0C9E41
MED3F8E62477E194554A186855CE2954F4A
MED6A1C85D8C76D4CE58E4CEFC492E38AE4

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

58 kvm

LÄGENHETSNUMMER

206

MÅNADSAVGIFT

2 557 kr

BYGGÅR

1970

PRIS

2 700 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Altan i anslutning till entrén.

PARKERING

Plats för bil utanför altan och entré. Motorvärmaruttag till två bilar.

Man har målat väggar och underhållit bostadsrätten väl vilket allt som allt ger ett välmående intryck. Ljust målad träpanel i taket i flera av rummen. Väggarna är omväxlande målade eller har en målad träpanel.

HALL

Hallen är avlång då den förlängts genom utbyggnad. garderob och avhängning till vänster och ytterligare avhängning och sittbänk till höger i hallen. Klickgolv och målade väggar.
Direkt vid entrén når man den utbyggda dela med bastu och dusch.

RELAX/BASTU/DUSCH

I den här utbyggda delen av huset hittar men relax och plats för avhängning av handdukar mm. Plastmatta på golv. Till höger ligger ett separat duschrum där också tvättmaskinen står. Här finns också förvaringsskåp för tvättmedel och liknande. Våtmatta på golv och vägg. Till vänster ligger den fantastiska bastun med fönster mot hela den härliga fjällvärlden. Bastulavar och väggar i värmebehandlad asp, med kurviga bänkar och aggregat från IKI. Fiberbelysning i ryggstöd och tak. Paxfläkt i dusch och relax. Våtrumsmatta och glasdörr.

BADRUM

Husets originalbadrum med dusch med vikvägg, handfat och wc. Här finns vv-beredaren. Våtmatta på golvet är utbytt i senare tid. Målade väggar

ALLRUM OCH KÖK

Längst in i hallen kommer man till det här rummet som fungerar som allrum, matplats och kök. Köket ligger i vinkel och är på sätt och vis ett helt eget rum. Köket är rustat med spis med häll och ugn, 50 cm, fläkt, diskmaskin 60 cm, dubbelho och 3/4 kyl med 1/4 frysskåp. Plastmatta på golv.

SOVRUM

Det här sovrummet är möblerat med en dubbelsäng och två platsbyggda hörnskåp för förvaring. En fondtapet bakom sängen, i övrigt målade väggar. Klickgolv.

SOVRUM

Sovrum möblerat med två enkelsängar idag. Ett platsbyggt hörnskåp för förvaring. Klickgolv.

Om området

Bruksvallarna är en del av Funäsfjällen. Runt denna unika fjällmiljö finns ett imponerande utbud av aktiviteter, vars enda syfte är att göra vistelsen i fjällvärlden till en oförglömlig upplevelse. 660 meter över havet hittar ni denna fjällpärla som är starkt förknippad med längdskidåkning. En genuin starkt växande fjällby med stor tradition.

Bruksvallarna ligger i Sveriges sydligaste högfjällsområde. Att åka skidor på vintern och fjällvandra på sommaren är av naturliga skäl det traditionella sättet att sysselsätta sig på här. Fjälltopparna reser sig majestätiskt och självsäkert mot himlen. Det urgamla berget är härdat genom årtusenden. Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär & högfjäll, reser sig i fjärran, tillsammans med Sylarna, Skars och framförallt den karakteristiska Mittåkläppen, vars profil med, fantasins hjälp, liknar en väldig vågkam på väg att skölja in över vidderna. Bruksvallarna är en genuin och levande fjällby med Ljusnan vackert slingrande genom byn. Turismen är huvudnäring med bl a hotell, stugbyar, mataffär, sportaffär, bensinstation, skoteruthyrning, restauranger och caféer.

Här finns Funäsfjällens längdspår med mil av preparerade skidspår. Mittåkläppen är en klassiker för både världselit och turåkare. Alpin skidåkning finns i Ramundberget 9 km bort. I Bruksvallarna finns förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola för åk 1-5.Till Funäsdalen som har övrig samhällsservice är det ca 1,5 mil.

NÄRSERVICE

I byn finns matbutik, öppen dygnet runt med hjälp av självscanning och bank-id. Här finns inredningsbutik och café, brasseri, rökeri med gårdsbutik och sportbutik.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,04439 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,04439 %

Ekonomi

EL

20 000 kr

ÖVRIGT

6 420 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

26 420 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser både nätavgift och förbrukning.
Posten övrigt avser bredband 4800 kr/år och kostnad för fiberanslutning 1620 kr/år som delbetalas per månad. Delbetalning för fiberanslutning löper fram till 2026. Båda kostnaderna debiteras från föreningen.
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

21 802 kr Årsredovisning 2021
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansbostadsrätts (fristående)

BYGGNADSÅR

1970

UPPVÄRMNING

Direkt El

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ELFÖRBRUKNING

12 191 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Huset har en källare i krypgrunden där man installerat en avfuktare. Säljarna har använt den för förvaring.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Utbyggd 2017 15 kvm.
Takelement finns i hallen, ”relaxen” och duschen i utbyggnaden. Det är InfraComfort. Infravärmen fungerar så att den värmer upp golv och väggar, som sedan avger värme till rummet/rummen. Takelementen styrs via 2 digitala termostater/displayer
I hallen finns en elektrisk hatthylla som går att vippa upp och ned. Ägarna använder den som skotork tex.

Förening

NAMN

BRF Bruksvallarnas Stugby I Bruksvallarna

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

56

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 338 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

INFORMATION AVGIFT

Årsavgiften debiteras månadsvis i förskott. I avgiften
ingår sophantering, kommunalt vatten och
avlopp samt skötsel och snöröjning av de gemensamma
vägarna.

Kostnad för uppvärmning och hushållsel tillkommer. Varje bostadsrätt har egen elmätare och eget el-abonnemang samt även egen TV-lösning

OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades 1990 och består av 53 fristående hus i olika storlekar där varje hus utgör 1 bostadsrätt samt 3 bostadsrättslägenheter

Föreningen är ensam delägare i Bruksvallarna Stugby Gemensamhetsanläggning, 716461-9210, som består av:
lokala vägar, vägbelysning, v/a-system inom området fram till det kommunala systemet, sopdeponeringsställe, centrumhus och vallabodar.

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för ev. byte av fönster och ytterdörrar. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar även för yttre underhåll av fasaden. Föreningen tillhandahåller färg men arbetet utförs av bostadsrättsinnehavaren (som kan måla själv eller anlita entreprenör).

TV OCH BREDBAND

Fiber finns indraget i de flesta av husen. Varje bostadsrättsinnehavare väljer sin egna TV-lösning

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har ett så kallat centrumhus som innehåller reception, samlingslokal med kök, bastu, träningslokal samt verkstad som alla medlemmar har tillgång till. I centrumhuset finns även tvättmöjligheter (tvättmaskin och torktumlare), tid bokas på plats.

I föreningen finns även två vallabodar med fläktar samt redskapsbod.

PARKERING

Parkering för 1-2 bilar vid varje hus med uttag för motorvärmare till 1 bil.

RENOVERINGAR

Tak 2009

ÖVRIGT

Upplåtelseavgift, pantsättningsavgift och
överlåtelseavgift kan tas ut efter beslut av styrelsen. För
arbetet vid överlåtelsen av bostadsrätt får av
bostadsrättshavaren uttas en överlåtelseavgift med
belopp motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp.
För arbetet vid pantsättning av bostadsrätt får av
bostadsrättshavaren uttas pantsättningsavgift med
högst 1% av gällande prisbasbelopp.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Härjedalen Bruksvallarna

Libacken 206

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579