MEDE4673C4B543C44FDA5F6AEA53A7CB014

Fantastiskt läge på Lövhammaren - genuin timmerstuga med ski in/ ski out

watermark

Lofsdalen - Lövhammaren, Lofsdalen

Lövhammarvägen 27

Fakta

TypFritidshus
Antal rum6 rok
Boarea130 kvm
Biarea30 kvm
Tomtarea1,280 kvm
Byggår1993
Driftskostnad4,131 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Fjälldrömmen kan bli sann! Timrad gedigen stuga med rejäla material. Kryp upp i soffan när snön yr och graderna sjunker ner mot 30 minus och njut av känslan av att vara i de riktiga fjällen. Här finns sovplatser så att det räcker för hela familjen att fira jul, sportlov, påsk och varför inte midsommar. Välkommen till Lövhammarvägen 27 i Lofsdalen och ett härligt timmerhus med fantastisk utsikt över de vackra fjällen. Här är det ski in - ski out för både utförsåkning, längdåkning och skoter. Huset är beläget i slutet av vägen vilket garanterar en lugn miljö och ogenerat läge. Förutom huvudbyggnaden finns även ett rejält skotergarage med tillhörande förråd samt en gäststuga med egen köksdel och badrum. Husets markplan består av en stor hall med gott om plats för förvaring och avhängning. Här finns även trappan upp till det övre planet. Längre in i hallen öppnar huset upp sig rejält och här finns husets braskamin centralt placerad. Till höger om hallen finns två stora sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Mellan sovrummen finns badrum med bastu, dusch, toalett, kommod samt gott om förvaring. Även tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp samt en tvättbänk ryms här. Till vänster om hallen finns storstugan med gott om plats och utgång till husets veranda i söderläge. Storstugan har en öppen planlösning mellan vardagsrumsdel och köksdel som har plats för stor matgrupp. Härligt rustikt kök med rejäl köksutrustning och många fina detaljer såsom blyinfattade vitrinluckor. Det övre planet har en stor sällskapsyta med utgång till den härliga balkongen i söderläge. Två sovrum med plats för dubbelsängar och förvaring. Det övre planets badrum har badkar, toalett med handfat samt väggförvaring. Välkommen att boka visning!

Om området

Lövhammaren hör till ett av Lofsdalens populäraste områden. Närhet till skidbackarna via skidväg samt längd- och skoterspår. Från Lövhammaren har du utsikt över skidbackarna, kalfjäll och Lofssjön.

Sommartid kan du enkelt promenera via skidvägen ner till bykärnan där restauranger, matvarubutik, Skoterhus samt sportbutik finns. Även en fin camping med badplats finns mitt i byn.

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Välkommen till Lofsdalen!

Kommunikation

Flyg

Sveg flygplats 73 km

Buss

Härjedalingen (se info www.harjedalingen.se)

Bil

Stockholm 500 km
Göteborg 610 km
Gävle 340 km

Närservice

I Lofsdalen by ( ca 1 km) finns matbutik, apotek, utlämningsställe för Systembolaget, skidbod, skoterhuset, restauranger, café, turistbyrå och bensinmack.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Rustik och mycket välvårdad interiör i klassisk fjällstil. Ytterligare beskrivning kommer inom kort

Ritningar kompletteras inom kort
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
130 kvm
Areakälla
Säljarens information
Areakälla kommentar
Nedre plan 95 kvm, övre plan 35 kvm. Biarea avser gästhus. Ej kontrollmätt.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Direktverkande el, luft/luft pump samt braskamin
Ventilation
Mekanisk, typ PAX
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Plintar
Stomme
Timmer
fasad
Timmer
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:56
Övriga byggnader
Skotergarage timrad med förrådsdel.
Gäststuga timrad om ca 30 kvm med hall, badrum med dusch samt allrum med dubbelsäng, sällskapsmöbler och ett pentry/trinett.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 49,573 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 35,374
VA
SEK 7,034
Renhållning
SEK 2,300
Väg, samf
SEK 3,250
Sotning
SEK 1,615
Beräknat antal personer
8
Kommentar
Posten el avser både nätavgifter samt elhandel
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,608,000
Byggnadsvärde
SEK 1,160,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 730,000
Tomt
Areal
1280 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Uteplats
Altan i söderläge med härlig utsikt över närliggande fjäll.
Parkering
Rymlig uppfart med plats för fler bilar
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:4 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM2-80/4045.1

Karta

Lofsdalen - Lövhammaren Lofsdalen

Lövhammarvägen 27

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!